10 mënyra për të sjellë energji pozitive në shtëpi

Përpos kujdesit për shtepi, diqka tjetër me rëndësi shumë të madhe është edhe kujdesi për energjin e mjedisit ku jetoni. Kujdesi për shtëpi mund të jetë i lodhshëm dhe kohëmarrës, por është një akt fundamental që të kemi një jetë dijnitoze. Përveq kësaj, kujdesi për shtëpi rezulton në një mjedis me energji positive.

Për fat të mirë, mirëmbajtësit dhe banorët kanë në dispozicion një sërë mënyrash të thjeshta për të sjellë energji positive në shtëpi. Kujdesi ndaj shtëpisë përveq që sjellë energji positive, gjithashtu siguron një shëndet më të mirë për banorët. Për këtë arsye, po ju sjellim 10 mënyra të lehta për kujdesin e shtëpisë, në mënyre që të krijoni energji positive në shtëpitë e juaja.

1. Fokusohuni tek drita natyrale

Një këshillë shumë e thjeshtë por që ka rëndësi të madhe. Drita natyrale e diellit stimulon prodhimin e vitaminës D, e cila ngre humorin dhe i bën njerëzit të ndihen më të lumtur pothuajse menjëherë. Për më tepër, aksesi i mjaftueshëm në rrezet e diellit natyrale mund të ndihmojë në zbutjen e simptomave depresive dhe përmisimin gjendjës së personave të vetmuar, të sëmurë ose të moshuar.

Për të përfituar nga fuqitë pozitive të dritës së diellit, hapni perdet dhe tërhiqni roletat për të lejuar dritën natyrale në dhomë. Pastrimi i dritareve të xhamit dhe heqja e pengesave që bllokojnë dritën mund të ndihmojnë gjithashtu që dhoma të ndihet më e ndritshme dhe më pozitive.

2. Largoni gjësendet e panevojshme

Rrëmuja shkakton stres dhe asgjë nuk e shtyp energjinë pozitive ashtu si stresi. Përveçse është e pakëndshme për të jetuar, rrëmuja shpesh mund të jetë e pamundëson kujdesin e duhur ndaj shtëpisë. Zhdukja e gjërave të panevojshme ndihmon që të krijojmë një haspirë më tè qetë dhe më të hapur dhe gjithashtu i shërben qëllimit utilitar për hapjen e dyerve për energjin positive.

Edhe një hap i thjeshtë si heqja e rrëmujës së një sirtari të vetëm në kuzhinë ose dhomë gjumi mund të ketë një efekt të thellë në pozitivitetin e një dhome ose hapësire. Sigurohuni që zonat e përdorura zakonisht si tavolinat e kuzhinës, stendat e natës, tavolinat e kafesë dhe tavolinat e kuzhinës të qëndrojnë të pastra dhe pa rrëmujë dhe në vend të tyre zëvendësoni rrëmujën me një kavanoz me lule ose foto të çmuara familjare.

3. Vendosni bimë ose lule shtëpie

Vendosja e bimëve në një mjedis ofron dhjetëra përfitime. Përveç përmirësimit të cilësisë së ajrit, zbukurimit të një hapësire dhe shtimit të personalitetit në një zonë, bimët e gjalla të shtëpisë dhe lulet e freskëta janë treguar gjithashtu se përmirësojnë emocionet dhe gjendjet mendore të pacientëve të sëmurë ose të moshuar.

Zgjidhni bimë me kujdes të lehtë si sukulente ose fierët dhe vendosini ato nëpër shtëpi në dritare me diell dhe zona me trafik të lartë. Për të shtuar edhe më shumë bukuri, zgjidhni bimë që lulëzojnë, si zambakët ose orkide.

4. Hapini dritaret

Shumica e njerëzve e dinë se kalimi i kohës jashtë ofron përfitime si reduktimi i ankthit dhe nivelet më të ulëta të presionit të gjakut, por, ka shumë persona që kohën më të madhe e kalojnë në shtëpitë e tyre. Kështu që, sa më shpesh të jetë e mundur, hapni dritaret për të lejuar pak ajër të pastër në shtëpi.

Përveç ringjalljes së një dhome të mykur duke lejuar që ajri i freskët dhe i pastër të hyjë në hapësirë, hapja e dritareve gjithashtu na lejon të dëgjojmë tinguj të jashtëm si këngët e shpendëve, stuhitë e shiut, bubullimat e largëta dhe fëmijët që qeshin në rrugë. Megjithëse nuk është njësoj si të jesh jashtë, hapja e dritareve mund të ketë një ndikim të madh në pozitivitetin e një hapësire të caktuar.

5. Aplikoni një ngjyrë të freskët boje

Zbukurimi i një dhome me bojë është një mënyrë e mrekullueshme për ta bërë dhomën të ndihet e pastër, e freskët dhe e ndritshme. Zgjidh një ngjyrë që ju e pëlqeni dhe lyeje kur ju dhe familja juaj jeni larg.

Pikturimi, megjithëse i thjeshtë, mund të ketë një efekt të thellë në pozitivitetin e një zone duke mbuluar njollat në mure dhe duke e mbushur dhomën me jetë të re.

6. Vendosni Punime Arti

Varja e veprave artistike kuptimplote në mure bën më të lehtë rrugën për krijimin e mjedisit positive. Varni veprat e preferuara të artit në zona me trafik të lartë dhe merrni parasysh vendosjen e kartave ose vizatimeve të bëra nga fëmijët, miqtë ose nipërit në zona me shikueshmëri të lartë si frigoriferi ose në korniza në muret e dhomës së ndenjes dhe të dhomës së gjumit.

Varja e veprave artistike kuptimplote ofron një kujtesë të vazhdueshme të dashurisë, dritës dhe lumturisë dhe mund ta bëjë dhomën menjëherë të ndihet më pozitive.

7. Ftoni Brenda Natyrën

Nëse ka dritare të mëdha kudo në shtëpi, mendoni të vendosni një ushqyes zogjsh drejtpërdrejt jashtë saj. Ushqyesit e shpendëve vijnë në një sërë madhësish dhe mund të varen në mbajtëse hekuri të pavarura nëse nuk ka asgjë tjetër.

Zogjtë do të fillojnë të frekuentojnë ushqimin e ri brenda pak ditësh dhe ju me familjën tuaj mund të kënaqeni duke parë specie të reja dhe duke dëgjuar këngët e tyre të bukura.

8. Shtoni pak ngjyrë

Shtimi i një ngjyre në dhomë mund ta bëjë menjëherë zonën më të ndritshme dhe më të gjallë dhe, për fat të mirë, është një nga ndryshimet më të lehta që një person mund të bëjë. Vendosni disa jastëkë të shndritshëm në divan ose vendosni një jorgan të bukur mbi shtrat për një ndryshim të menjëhershëm. Është vërtetuar klinikisht se ngjyra ndikon në humor dhe ngjyrat e gjalla si jeshile, e verdha dhe e kuqe mund të kenë një ndikim pozitiv të menjëhershëm në lumturinë dhe energjinë.

9. Përdoni aroma

Aroma është një ndjenjë e fuqishme dhe studime të shumta kanë vërtetuar se aromaterapia në fakt mund të kontribuojë për t’i bërë njerëzit të ndihen më të lumtur. Për të ftuar menjëherë energji pozitive në një hapësirë, zgjidhni një vaj esencial optimist si livando, rozmarinë ose mandarinë dhe vendosni disa pika në një shpërndarës.

Vajrat esencialë janë jo toksikë, të personalizueshëm dhe të sigurt dhe mund të ndihmojnë që dhoma të ketë erë të freskët, të ndritshme dhe të lumtur për orë të tëra.

Një dhomë që është e errët dhe e ndriçuar dobët është pothuajse e garantuar të ndihet dëshpëruese. Edhe nëse një dhomë nuk ka shumë rreze dielli natyrale, është e rëndësishme të siguroheni që ajo të jetë e ndriçuar mirë po njësoj. Akti i thjeshtë i ndezjes së llambave dhe dritave të sipërme në kohën e duhur të ditës mund të ndihmojë në çast një dhomë të ndihet më e ndritshme dhe më e pastër, gjë që mund t’i ndihmojë banorët të ndihen më të zgjuar, më të gjallë dhe më pozitivë.

Join The Discussion

Compare listings

Compare