10 përfitimet e të jetuarit në një apartament

Marrja e vendimit për jetën se ku pushoni kokën çdo natë dhe jetoni jetën tuaj gjatë ditës mund të jetë një detyrë e frikshme për të thënë aspak. Përfundimi përfundimtar i kësaj madhësie kërkon mendim të qartë dhe vlerësim konciz. Për të ndihmuar me këtë vendim këtu janë 10 përfitimet e jetesës në apartament.

Financiare

Përfitimi numër një për të jetuar në një apartament është aspekti financiar i marrjes me qira. Qiraja është përgjithësisht më e lirë se një hipotekë. Përveç një pagese të përgjithshme mujore më të ulët, komponentët e tjerë financiarë si mirëmbajtja dhe shërbimet janë përgjithësisht më të ulëta për shkak të hapësirës më të vogël dhe përgjegjësisë së përgjithshme të një qiradhënësi/pronari kundrejt një qiramarrësi.

Mirëmbajtja

Siç u diskutua në përfitimet financiare, shpenzimet e mirëmbajtjes janë përgjithësisht më të ulëta për shkak të përgjegjësisë që përgjithësisht bie mbi qiradhënësin/pronarin. Jo vetëm që mungesa e mirëmbajtjes shqetëson një bekim financiar, por është gjithashtu një kontroll nga lista “Gjërat për të bërë”. Kur bie borë, nuk ka nevojë për lopatë, kur lëndina duket pak e thyer, nuk është shqetësimi juaj. Paqja shpirtërore e lidhur me lirinë mendore të marrjes me qira është e paçmueshme.

Pajisjet

Ndryshe nga shtëpitë, komplekset e apartamenteve janë ndërtuar në përgjithësi me pajisje të veçanta të tilla si pishina, palestra, dyqane komoditeti dhe lavanderi direkt në ambientet ose të paktën në afërsi. Edhe pse gjithmonë mund t’i keni këto elementë të ndërtuar në shtëpinë tuaj, detyrimi financiar nuk është aq shpërblyes. Banesa në apartament mund të jetë një marrëveshje shumë e përshtatshme jetese.

Siguri

Edhe pse pronarët e shtëpive shpesh investojnë në një formë të sistemit të sigurisë në shtëpi ose në një tjetër, komplekset e apartamenteve gjithashtu investojnë në sigurinë e përgjithshme të banorëve të saj. Afërsia e fqinjëve (në kontrast me të qenit i vetmi në një shtëpi në çdo moment të caktuar) dhe masat tipike të sigurisë komplekse të apartamenteve dëshmojnë se banesat me shumë njësi janë vendet më të sigurta për gratë beqare, fëmijët, familjet dhe të moshuarit.

Madhësia

Përmasat e apartamenteve janë, thënë thjesht, të përshtatshme. Një student i sapo diplomuar i kolegjit në përgjithësi kërkon një vend për ta thirrur në shtëpi; një dhomë të gjallë, dhomë gjumi, banjo dhe ndoshta një kuzhinë për shfaqje. Kjo hapësirë ​​nuk duhet të jetë e madhe dhe e harlisur, thjesht duhet të ndihet e sigurt dhe çuditëse (edhe për djemtë). E njëjta nevojë themelore është e dukshme tek shumica e njerëzve, fëmijët e kolegjit, gratë beqare, beqarët dhe madje edhe miqtë që zgjodhën të jetonin si shokë dhome.

Bashkësia

Përfitime të tjera të mëdha të jetesës në apartamente janë implikimet shoqërore të afërsisë dhe lidhjeve që krijoni gjatë qëndrimit të tyre. Edhe pse ekziston një ndjenjë e bashkësisë si në zonat rurale ashtu edhe në ato periferike, afërsia e jetës së apartamenteve rrit probabilitetin e krijimit të lidhjeve gjatë gjithë jetës.

Afatshkurtër

Paralelisht me blerjen e një shtëpie, marrja me qira e apartamenteve bën mundësi të shkëlqyera afatshkurtra. Vendosja për të blerë një shtëpi është një ëndërr e gjatë, por ju duhet të jetoni diku ndërsa përgatiteni për ta bërë atë ëndërr të vërtetë. Pavarësisht nëse punoni me kredi, kurseni para ose përgatiteni mendërisht për përgjegjësinë për të zotëruar një shtëpi, një apartament është opsioni më i mirë i përkohshëm.

Kursimet

Përfitimet financiare të diskutuara këtu janë porta drejt së ardhmes sonë. Ndërsa ne durojmë më pak barrë dhe përgjegjësi gjatë marrjes me qira, kjo është koha e përshtatshme për të investuar në të ardhmen tuaj. Duke i vendosur paratë e kursyera në një llogari të “ditës me shi”, ky mund të jetë fillimi i një parashikimi më të ndritshëm financiar.

Përgjegjësia më e ulët

Deri më tani ne kemi diskutuar kursimet e parave nga qiraja, mungesa e nevojës për të mirëmbajtur pronën dhe, mirë, kjo është ajo. Mungesa e nevojës për të ruajtur pronën nuk është vetëm një fitim financiar, por edhe një lehtësues i stresit. Pronësia e shtëpisë vjen me shumë dhimbje koke dhe çështje dhe vendimi për të marrë me qira do t’ju ndihmojë të shmangni këto lloje të dështimeve. Në vend që të përdorni fondin “ditë me shi” për të rregulluar bojlerin, ai mund të përdoret për një pushim shumë të nevojshëm në një ishull tropikal.

Aksesueshmëria

Një nga gjërat më të mira në lidhje me një kompleks apartamentesh është afërsia e gjithçkaje që ju nevojitet. Vendndodhjet e qendrave tregtare zakonisht zgjidhen nga demografia e përgjithshme e një komuniteti. Sa më e madhe të jetë shansi për klientët e mundshëm, aq më e madhe është nevoja për qendrën tregtare. Ky informacion i vogël i vogël është i dobishëm. Pavarësisht se çfarë keni nevojë, ka një qendër tregtare aty pranë që ju përshtatet.

Në përgjithësi, apartamentet janë perfekte për këdo që dëshiron një vend për të thirrur në shtëpi. Duke marrë parasysh përparësinë financiare të marrjes me qira dhe përfitimet e shumta themelore që rezultojnë, marrja me qira e apartamenteve është një zgjedhje e shkëlqyeshme për një shtëpi të mrekullueshme.

Join The Discussion

Compare listings

Compare