3 këshilla për të blerë një shtëpi të përballueshme

Supozoni se ju kualifikoheni për një kredi të madhe për shtëpi. Ndërsa huadhënësi juaj është i gatshëm t’ju japë hua një shumë të konsiderueshme parash, kjo nuk do të thotë që ju duhet të huazoni të gjithë shumën nëse kjo do t’ju vendoste nën tendosje të konsiderueshme financiare.

Vlerësimi se sa hipotekë mund të përballoni, kërkon një vështrim të vogël në situatën tuaj financiare aktuale dhe të parashikuar në të ardhmen. Përpara se të merrni kredinë maksimale që mund të merrni dhe të filloni të shikoni shtëpi më të shtrenjta, merrni parasysh këto këshilla.

  1. Jini të përgatitur për ndryshime të mundshme në punësim
    Nëse humbisni punën tuaj, si do ta paguani hipotekën tuaj? Kur aplikoni për një hipotekë, huadhënësi juaj në mënyrë ideale do të dëshirojë të shohë një histori pune 2-vjeçare përpara se të japë miratimin. Nëse zgjidhni të merrni kredinë më të madhe për të cilën kualifikoheni, a do të jeni në gjendje t’i bëni ato pagesa më të larta mujore gjatë një periudhe papunësie?
  2. Kuptoni opsionet tuaja të hipotekës
    Lloji i kredisë hipotekore për të cilën zgjidhni të aplikoni mund të ndikojë në atë se sa shtëpi jeni në gjendje të përballoni. Si e tillë, është e rëndësishme të keni një kuptim të qartë se çfarë do të sjellë çdo opsion kredie ndërsa filloni udhëtimin tuaj për blerjen e shtëpisë.
  3. Plani për Emergjencat
    Emergjencat godasin kur nuk i prisni – trajtime të papritura mjekësore, humbje e papritur e punës, një bodrum i përmbytur, një makinë në fritz. Vendosja e të gjitha fondeve tuaja shtesë drejt pagesave të hipotekës në vend që të kurseni për një ditë me shi, mund të sjellë katastrofë.

Të kesh një fond emergjence mund të jetë një rrjet i mirë sigurie për këdo, por veçanërisht për blerësit e shtëpive të reja. Një rregull i mirë i përgjithshëm është të hiqni shpenzimet prej 3-6 muajsh. Paratë tuaja të urgjencës mund të shkojnë drejt pagesës së hipotekës nëse është e nevojshme, dhe lënia e saj mënjanë mund t’ju japë pak më shumë qetësi kur të përcaktoni se sa mund të përballoni realisht për të paguar për një shtëpi.

Join The Discussion

Compare listings

Compare