4 gjëra që mund të bëni sot për t’u përgatitur për të blerë një shtëpi

Për shumë njerëz, rruga drejt pronësisë së shtëpisë është një maratonë, jo një sprint. Edhe nëse jeni muaj (apo edhe vite) larg nga të qenit gati për të zotëruar, ka ende gjëra që mund të filloni të bëni sot për t’ju ndihmuar në rrugën tuaj për t’u bërë pronar shtëpie. Dhe duke qenë se janë të gjithë falas, nuk ka asgjë që t’ju ndalojë të filloni tani.

Gjeni agjentin e përsosur.
“Unë mendoj se këshilla më e mirë për njerëzit që aktualisht nuk janë në gjendje të blejnë një shtëpi do të ishte mbjellja e disa farave në procesin e blerjes së shtëpisë,” shpjegon Phillip Salem me Compass. “Duhet të filloni diku!”
Ai thotë se hapi i parë është të gjesh një agjent që është i durueshëm dhe i gatshëm të punojë me ty, ndërkohë që ti kuptoni financat tuaja. “Kam punuar me disa blerës që blenë deri në tre vjet pas prezantimit fillestar, kështu që është gjithmonë më mirë të gjesh një agjent që është i durueshëm.”

Flisni me një huadhënës.
Ndërsa jeni duke u konfiguruar me një agjent që ndihet rehat të jetë me ju për një kohë të gjatë, duhet të kontaktoni edhe një huadhënës hipotekor. Ata mund t’ju përcjellin detajet e financave tuaja, duke përfshirë atë që do të jeni në gjendje të përballoni në mënyrë të arsyeshme, sa do t’ju duhet të kurseni për një paradhënie dhe çfarë po shikoni kur bëhet fjalë për kostot e mbylljes. Ata gjithashtu mund të rekomandojnë klasa ose këshilltarë, që të dyja mund t’ju ndihmojnë të rregulloni financat tuaja.

Vendosni disa objektiva.
Pasi të keni një kuptim të mirë të asaj që mund të jeni në gjendje të përballoni në të ardhmen, sa para duhet të kurseni dhe sa borxh duhet të shlyeni, duhet të filloni “blerjet në dritare” me agjentin tuaj. Vendosni kriteret e lagjes, numrin e dhomës së gjumit dhe banjës, dhe sigurisht buxhetin për të parë se çfarë lloj shtëpie mund të merrni në fund të fundit në lagjet tuaja të preferuara.

Injoroni çmimet e listimit dhe fokusohuni në çmimin përfundimtar të shitjes.

Vëzhgimi i tregut është thelbësor sepse disa shtëpi nuk janë të listuara askund afër çmimit të tyre të shitjes, gjë që mund t’u japë blerësve shpresëdhënës idenë e gabuar se sa shtëpi mund të marrin në të vërtetë me buxhetin e tyre.Një agjent i mirë do të gjurmojë shitjet e mbyllura për një blerës të mundshëm, pasi çmimi i listës është një gjë dhe çmimi i shitur është një gjë tjetër. Disa shtëpi dhe apartamente kanë çmime të ulëta për të fituar tërheqje dhe përfundimisht përfundojnë në një luftë ofertash, kështu që është mirë të dini se për çfarë shesin në të vërtetë si pika të dhënash për t’u përdorur kur të jeni gati për të filluar kërkimin dhe dërgimin e ofertave.

Join The Discussion

Compare listings

Compare