5 gjërat më të mira rreth blerjes së një banese apo shtëpi në vjeshtë

Sezoni veror i pasurive të paluajtshme është po aq i nxehtë sa moti, por ju mund të dëshironi ta shtyni blerjen tuaj deri në vjeshtë.

Për herë të parë në historinë e re, tetori tejkaloi qershorin si muaji më i popullarizuar për t’u martuar. Dhe këto nuse që duan vjeshtën mund të jenë në diçka: Megjithëse muajt e pranverës janë jashtëzakonisht koha më e mirë për të blerë prona të patundshme (si dhe për të bërë një martesë), vjeshta mund të jetë sezoni i ri ideal për të blerë një shtëpi.


1. Ka më pak konkurrencë

Konkurrenca për shtëpitë bie në vjeshtë, një kohë që shumë njerëz e konsiderojnë jashtë sezonit në pasuri të paluajtshme. Por ka ende shtëpi për shitje – dhe në disa raste, ka po aq inventar sa ishte gjatë pranverës dhe verës.

2. Shitësit janë të lodhur

Disa shitës që kanë vënë shtëpitë e tyre në treg gjatë kohës së shitjes kryesore të pranverës dhe verës mund të kenë qenë pak të sigurt në vetvete, duke i listuar shtëpitë e tyre për më shumë sesa blerësit ishin të gatshëm të shpenzonin. Pas muajsh pa asnjë veprim, këta shitës shpesh janë gati të bëjnë një marrëveshje. “Shitësit që ishin jorealistë në fillim të vitit për çmimin tani do të jenë më të gatshëm të ulin çmimin në vjeshtë.”

3. Shitësit janë seriozë

Jo të gjitha shtëpitë në treg në vjeshtë janë mbetje vere. Disa njerëz duhet të shesin në vjeshtë sepse koha është e duhur. Ndoshta ata kishin një shtëpi të ndërtuar, dhe tani është gati. Ndoshta ata duhet të lëvizin për shkak të një pune. “Shitësit me shtëpi në treg në vjeshtë priren të jenë seriozë.

4. Mund të përfitoni nga zbritjet e taksave

Blerësit e shtëpisë për herë të parë, mbani shënim: Megjithëse nuk mund t’i shpëtoni pagimit të taksës mbi të ardhurat, mund të bëni një gjurmë në atë që ju detyroheni kur bëheni pronar i shtëpisë. “Taksa e pronës dhe interesi i hipotekës janë të dyja zbritjet që mund të merrni për të ardhurat e të gjithë vitit tuaj, edhe nëse e mbyllët shtëpinë tuaj në dhjetor

5. Vjeshta është një kohë më e sigurt e vitit

A e dini se hajdutët kanë stinë të pikut? Ata e bëjnë këtë, thotë Sarah Brown, një eksperte e sigurisë në shtëpi për SafeWise.com. “Korriku dhe Gushti janë muajt kryesorë për të ndodhur vjedhjet,” thotë ajo. “Pritja deri në vjeshtë [për të blerë] ju jep një avantazh kur mësoni për një shtëpi dhe lagje.”

Join The Discussion

Compare listings

Compare