5 hapa të thjeshtë për të maksimizuar hapësirën e apartamentit tuaj

Pavarësisht nëse po përmirësoni në më shumë sipërfaqe katrore ose keni vendosur të zvogëloni madhësinë, maksimizimi i hapësirës së banesës suaj mund të jetë një sfidë. Çdo projekt është unik, dhe mobiljet dhe hapësirat ruajtëse që dikur përshtateshin në mënyrë të përsosur në hapësirën tuaj të fundit, tani mund të mbingarkojnë paraqitjen tuaj të re, ose t’ju lënë të kuptoni se jeni shumë nën mobilimin.

Nga truket e ruajtjes dhe dekorimit te aplikacionet dhe veglat e dobishme, ka disa mënyra se si mund ta maksimizoni hapësirën tuaj në maksimum dhe të dizajnoni një apartament që nxit të gjitha atmosferat shtëpiake që po kërkoni.

 1. Merrni inventar
  Ndoshta një nga hapat më të rëndësishëm në procesin e lëvizjes është të vendosni se çfarë do të merrni me vete. Përdoreni këtë si një mundësi për të hequr qafe sendet që nuk ju nevojiten më ose që nuk i përdorni më shpesh. Konsideroni apartamentin tuaj të ri si një kanavacë bosh dhe vendosni se çfarë mobiljesh dëshironi të sillni ose çfarë mund të shitet ose dhurohet.

Nëse po lëvizni në një hapësirë ​​më të vogël, kjo është një kohë e mirë për të kaluar nëpër rroba dhe aksesorë dhe për të hequr qafe gjërat që nuk ju sjellin më gëzim. Kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu të kuptoni se çfarë artikujsh të rinj mund të blini, të cilat mund të jenë pjesa më e mirë e dizajnimit estetik të apartamentit tuaj të ri.

 1. Matni gjithçka
  Një element kryesor që duhet të ketë çdo banor i apartamentit është shiriti matëse. Merrni matjet e të gjitha mobiljeve që do të merrni me vete dhe mbajini matjet në dispozicion kur të jeni zhvendosur dhe gati për feng shui.

Shumica e listave të apartamenteve do të kenë plane bazë të planit tuaj të dyshemesë, kështu që ju gjithashtu mund të merrni një ide për hapësirën me të cilën do të punoni gjatë njësive turistike. Përdoreni këtë si një mundësi për të parë se çfarë do të përshtatet në çdo dhomë dhe çfarë rregullimesh do t’ju duhet të bëni përpara se të mbërrijnë lëvizësit.

 1. Investoni në ruajtje
  Blerja e njësive të magazinimit elegant ose rafteve mund të ndihmojë në shfrytëzimin e çdo centimetër të hapësirës së disponueshme në bllokun tuaj të ri.

Depoja nën shtrat është një mënyrë e shkëlqyer për të fshehur veshjet sezonale dhe shtratin shtesë, pa u larguar nga hapësira në pamje të qartë. Ndarësit e dhomave me njësi raftesh janë një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë një apartament në studio ose dhomë më të madhe në hapësira të veçanta, duke siguruar një pikë qendrore për copat tuaja të xhamit, librave ose “thotchkes” të tjera. Nëse keni një kuzhinë të ngushtë me pak hapësirë ​​në tavan, përfshirja e rafteve në mur mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të ruajtur pajisjet dhe pajisjet e tjera të kuzhinës. Merrni parasysh organizatorët e dollapëve për të maksimizuar hapësirën për të gjitha këpucët dhe aksesorët tuaj.

Përfshirja e këtyre elementeve të ruajtjes mund t’ju ndihmojë të organizoni gjërat tuaja dhe të maksimizoni hapësirën në njësinë tuaj kur filloni të shpaketoni.

 1. Përfshini truket e dizajnit për të krijuar iluzionin e hapësirës
  Çdo literaturë e dizajnit të brendshëm do t’ju thotë të optimizoni hapësirën tuaj përmes dekorit të planifikuar mirë. Pasqyrat janë një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar iluzionin e thellësisë në një apartament më të vogël. Ndriçimi është gjithashtu i rëndësishëm, veçanërisht nëse po lëvizni në një ndërtesë me pak dritë natyrale. Përfshirja e bimëve dhe gjelbërimit të tjerë në hapësirën tuaj do të krijojë atmosferë harmonike dhe do të sjellë dritë në hapësirat e errëta. Ka shumë opsione për bimët që kërkojnë pak ose aspak dritë dielli – ose mund të zgjidhni një bimë realiste artificiale, kështu që kurrë nuk duhet të shqetësoheni se mos harroni ta ujisni.

Nëse apartamenti juaj i ri është më i madh dhe ka tavane më të larta, mund të mendoni të përfshini një mur galerie të artit që mund ta kuroni nga shitësit lokalë ose dyqanet online për të sjellë një prekje ngjyrash në shtëpinë tuaj.

 1. Shfrytëzoni sa më shumë buxhetin tuaj
  Në përgjithësi, lëvizja është një proces i kushtueshëm. Pasi të paguani lëvizësit dhe të dorëzoni qiranë e muajit të parë, mund të kërkoni mënyra për të mbushur apartamentin tuaj pa e sforcuar portofolin tuaj. Dyqanet e ushqimeve janë një vend i mrekullueshëm për të filluar.

Shumica e qyteteve kanë mundësi të shkëlqyera për të kursyer, nga dyqanet lokale antike te shitjet e pronave. Pasi të keni matur hapësirën tuaj dhe të keni identifikuar se çfarë artikujsh ju nevojiten, blini shitës me pakicë të dorës së dytë për të gjetur pjesë unike që përshtaten me estetikën tuaj. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet e lagjeve në aplikacionet e mediave sociale për të gjetur artikuj që fqinjët tuaj mund të përpiqen të pastrojnë për lëvizjen e tyre të ardhshme ose pastrimin pranveror.

Nëse po zhvendoseni në apartamentin tuaj të parë, ka të ngjarë që nuk do të keni shumë orendi të blera tashmë. Projektimi i një dhome nga e para kërkon planifikim dhe buxhet të kujdesshëm. Koleksionet e dhomës së ndenjes, kuzhinës dhe zyrës së shtëpisë vijnë me shumë elementë mobilimi dhe dekorimi që mund të kompletojnë dizajnin e dhomës tuaj me një blerje të vetme.

Join The Discussion

Compare listings

Compare