5 këshilla për marrjen e miratimit për një apartament

Gjetja e një vendi të ri është njëkohësisht punë e vështirë dhe një proces mjaft i thjeshtë. Çdo kontratë qiraje dhe situatë është unike, por megjithatë, shumica kanë disa gjëra të përbashkëta. Për këtë qëllim, këtu janë disa këshilla për marrjen e miratimit për një apartament.

Përgatitni financat tuaja
Forcojeni veten mendërisht dhe financiarisht kur të jeni gati të bëni një lëvizje. Shisni gjëra që nuk po përdorni ose sende me vlerë me të cilat jeni gati të ndaheni për hir të lëvizshmërisë dhe lirisë. Si të merrni miratimin për një apartament

Nëse e shihni veten duke u larguar në gjashtë muajt e ardhshëm, filloni të kurseni para menjëherë. Në këtë mënyrë, ju mund të përballoni më lehtë depozitën dhe qiranë e muajit të parë në apartamentin tuaj të ri me jastëk shtesë. Ju duhet të përgatiteni emocionalisht për t’u ndarë me hapësirën tuaj aktuale dhe të praktikoni të mbani një mentalitet pozitiv për ta sjellë me vete në apartamentin tuaj të ri.

Keni një kredi të mirë
Një kredi e mirë nuk është gjithmonë e nevojshme kur merrni me qira një apartament, por ka përfitime të caktuara kur aplikoni. Konsistenca është çelësi për të përmirësuar vlerësimin tuaj të kreditit. Sigurohuni që t’i bëni pagesat tuaja në kohë dhe të mbani shënim pagesat dhe datat tuaja minimale. Një histori e përsosur e pagesave duket më së miri në rekordin tuaj. Mundohuni të mos merrni hua mbi 30% të limitit tuaj të kreditit për të mbajtur rezultatin tuaj në rritje të vazhdueshme.

Bëni gati të gjitha dokumentet
Kur jeni të interesuar për një apartament, kontaktoni agjencinë përgjegjëse për pronën dhe merrni kërkesat e aplikimit direkt nga burimi. Shumica do të përfshijnë kërkesat e tyre të panegociueshme në shpalljen e postuar. Nëse keni frikë të humbisni një shans për të marrë me qira hapësirën, sigurohuni që t’i telefononi sa më shpejt të jetë e mundur gjatë orëve të arsyeshme (ose orarit të tyre të punës nëse përfshihen në listë).

Kur të kontaktoni, kërkoni një aplikim dhe pyesni për çdo dokumentacion tjetër të nevojshëm. Çdo situatë është e ndryshme, por në përgjithësi, ju duhet të mbledhni dokumentet tuaja jetike ligjore dhe t’i lini mënjanë për t’u riprodhuar në një moment.

Aplikoni brenda të ardhurave tuaja
Aplikoni për një apartament që është brenda gamës tuaj të të ardhurave. Në disa raste, pronarët mund të kërkojnë që ju të bëni të paktën disa herë çmimin mujor të qirasë. Kjo kërkesë është në vend për të ndihmuar të sigurohet që qiramarrësit mund të përballojnë koston e jetesës së bashku me përmbushjen e pagesave minimale të qirasë.

Nëse një apartament që sapo duhet të keni është vetëm pak financiarisht jashtë ligës suaj, qiradhënësi ose agjenti i qiradhënies mund të pranojnë nënshkrimin e një garantuesi. Garantuesi pranon përgjegjësinë financiare dhe ligjore në rast të mungesës së pagesës së qirasë ose dëbimit.

Vizitoni apartamentin
Vendosni më të mirën tuaj përpara kur të jetë koha për të takuar agjentin tuaj të qiradhënies ose qiradhënësin dhe të vizitoni hapësirën tuaj të mundshme. Askush nuk ju sugjeron të vishni një smoking, por duhet të përpiqeni të dukeni mirë dhe të tregoni veten tuaj më miqësore dhe më të përgjegjshme.

Pasi të jeni në apartament, vizitoni hapësirën tërësisht. Nëse nuk është saktësisht ajo që po kërkoni, ose nëse nuk i plotëson pritjet tuaja, jini mjaft të guximshëm për t’u tërhequr. Është më e vështirë të përfundoni me një apartament që nuk ju pëlqen dhe duhet të përsërisni përsëri procesin e aplikimit për qira.

Join The Discussion

Compare listings

Compare