5 këshilla për t’ju mbajtur të sigurt në apartamentin tuaj

Pavarësisht nëse do të jetoni vetëm ose me shokët e dhomës, të ndjeheni të sigurt në banesën tuaj është një domosdoshmëri. Në fund të fundit, shtëpia është hapësira juaj për t’u çlodhur dhe nuk mund të relaksoheni nëse nuk ndiheni të sigurt dhe rehat. Përpara se të hyni brenda dhe madje edhe pasi ta bëni, ja çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje kur bëhet fjalë për sigurinë e apartamenteve.

 1. Dyer dhe dritare
  Së pari, sigurohuni që dyert dhe dritaret tuaja të kenë të gjitha bravë. Pasi ta keni kontrolluar atë nga lista juaj, ja çfarë tjetër duhet të keni parasysh kur bëhet fjalë për pikat e hyrjes në apartamentin tuaj:

Provoni të gjitha bravat dhe sigurohuni që ato të funksionojnë mirë. Mos harroni, vetëm për shkak se ka bravë nuk do të thotë se ato domosdoshmërisht funksionojnë. Kontrolloni derën e pasme, derën e përparme, derën anësore dhe derën e bodrumit (nëse keni një të tillë). Të gjitha dritaret, veçanërisht ato që janë afër nivelit të tokës, duhet të kenë bravë pune.
Kur zhvendoseni në një vend të ri, është përgjegjësia e pronarit tuaj të ndryshojë flokët. Pyetni pronarin tuaj nëse ato janë ndryshuar që nga qiramarrësi i mëparshëm. Nëse nuk e kanë bërë, kërkoni që ato të ndryshohen menjëherë. Kopje të çelësave që mund të zhbllokojnë y
dera jonë e përparme noton përreth.

 1. Sistemi i Sigurisë së Shtëpisë dhe Alarmet
  Nëse mendoni se keni nevojë për siguri shtesë, ose nëse udhëtoni shumë për punë dhe dëshironi pak më shumë qetësi, instalimi i një sistemi sigurie nuk është i dëmshëm. Ka një sërë opsionesh në dispozicion, duke përfshirë:

-Sisteme të instaluara në mënyrë profesionale që do të lajmërojnë policinë në rast të një ndërhyrjeje.
-Sisteme që përfshijnë gjithashtu detektorë tymi dhe alarmojnë departamentin lokal të zjarrit.
-Sisteme të thjeshta vetë-instaluese që përfshijnë një furnizim video që mund ta kontrolloni nga kompjuteri juaj ose një aplikacion në telefonin tuaj.
Pavarësisht se cilin të zgjidhni, ndonjëherë fakti që një ndërhyrës i mundshëm thjesht mund të shohë se keni një sistem sigurie mund të pengojë krimin. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të keni një alarm tymi dhe detektorë të monoksidit të karbonit me bateri të freskëta, kështu që kontrolloni ato kur futeni.

3.Fqinjët
Përveç të dukshmes “a mund të marr hua një filxhan sheqer?” përfitimet, të qenit afër me fqinjët tuaj është gjithashtu e dobishme për sigurinë tuaj.

Takimi me fqinjët tuaj dhe prezantimi i tyre me ata që sillni në shtëpinë tuaj, mund ta bëjë më të lehtë për ta të dallojnë të huajt. Bëjeni një qëllim që të jeni miqësor me fqinjët tuaj dhe ata do të kenë më shumë gjasa të kujdesen për ju (dhe anasjelltas).
Kur shkoni me pushime ose në një udhëtim pune, kërkoni nga një fqinj të marrë postën tuaj, të mbledhë gazetën tuaj, të nxjerrë koshat e plehrave. Këto aktivitete do ta bëjnë shtëpinë tuaj të duket e banuar, edhe kur jeni jashtë qytetit.

 1. Qentë
  Nëse do të jetoni vetëm, mund të mendoni të merrni një qen. Përveçse janë shoqërues të shkëlqyeshëm, qentë në përgjithësi kanë intuitë të besueshme kur bëhet fjalë për zbulimin e telasheve. Edhe nëse keni qenin më të ngrohtë në botë, lëvorja e tij mund të pengojë ndërhyrës të mundshëm. Konsideroni apartamente të përshtatshme për kafshët shtëpiake dhe adoptoni mikun tuaj të ri më të mirë nga një strehë lokale e kafshëve.
 2. Sigurimi i Qiramarrësve
  Disa pronarë e kërkojnë gjithsesi, por edhe nëse nuk e bëjnë, sigurimi i qiramarrësve është gjithmonë një ide e mirë. Ai do të mbrojë vlerën e sendeve tuaja nëse ato shkatërrohen nga një fatkeqësi ose vidhen gjatë një depërtimi. Disa politika sigurimi mbulojnë gjithashtu dëmtimet nga uji dhe zjarri, ose ju mbrojnë nëse konsideroheni përgjegjës për dëmtimin e pronës së një qiramarrësi tjetër. Nëse makina juaj është e parkuar në kufijtë e pronës suaj, sigurimi i qiramarrësve mund të mbulojë gjithashtu sendet e vjedhura nga makina juaj. Shikoni opsionet tuaja dhe mësoni specifikat e asaj që mund të mbuloheni.

Pavarësisht nëse do të jetoni vetëm ose me shokët e dhomës, të ndjeheni të sigurt në banesën tuaj është një domosdoshmëri. Në fund të fundit, shtëpia është hapësira juaj për t’u çlodhur dhe nuk mund të relaksoheni nëse nuk ndiheni të sigurt dhe rehat. Përpara se të hyni brenda dhe madje edhe pasi ta bëni, ja çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje kur bëhet fjalë për sigurinë e apartamenteve.

 1. Dyert dhe dritaret
  Së pari, sigurohuni që dyert dhe dritaret tuaja të kenë të gjitha bravë. Pasi ta keni kontrolluar atë nga lista juaj, ja çfarë tjetër duhet të keni parasysh kur bëhet fjalë për pikat e hyrjes në apartamentin tuaj:

Provoni të gjitha bravat dhe sigurohuni që ato të funksionojnë mirë. Mos harroni, vetëm për shkak se ka bravë nuk do të thotë se ato domosdoshmërisht funksionojnë. Kontrolloni derën e pasme, derën e përparme, derën anësore dhe derën e bodrumit (nëse keni një të tillë). Të gjitha dritaret, veçanërisht ato që janë afër nivelit të tokës, duhet të kenë bravë pune.
Kur zhvendoseni në një vend të ri, është përgjegjësia e pronarit tuaj të ndryshojë flokët. Pyetni pronarin tuaj nëse ato janë ndryshuar që nga qiramarrësi i mëparshëm. Nëse nuk e kanë bërë, kërkoni që ato të ndryshohen menjëherë. Kopje të çelësave që mund të zhbllokojnë y
dera jonë e përparme noton përreth.

 1. Sistemi i Sigurisë së Shtëpisë dhe Alarmet
  Nëse mendoni se keni nevojë për siguri shtesë, ose nëse udhëtoni shumë për punë dhe dëshironi pak më shumë qetësi, instalimi i një sistemi sigurie nuk është i dëmshëm. Ka një sërë opsionesh në dispozicion, duke përfshirë:

-Sisteme të instaluara në mënyrë profesionale që do të lajmërojnë policinë në rast të një ndërhyrjeje.
-Sisteme që përfshijnë gjithashtu detektorë tymi dhe alarmojnë departamentin lokal të zjarrit.
-Sisteme të thjeshta vetë-instaluese që përfshijnë një furnizim video që mund ta kontrolloni nga kompjuteri juaj ose një aplikacion në telefonin tuaj.
Pavarësisht se cilin të zgjidhni, ndonjëherë fakti që një ndërhyrës i mundshëm thjesht mund të shohë se keni një sistem sigurie mund të pengojë krimin. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të keni një alarm tymi dhe detektorë të monoksidit të karbonit me bateri të freskëta, kështu që kontrolloni ato kur futeni.

3.Fqinjët
Përveç të dukshmes “a mund të marr hua një filxhan sheqer?” përfitimet, të qenit afër me fqinjët tuaj është gjithashtu e dobishme për sigurinë tuaj.

Takimi me fqinjët tuaj dhe prezantimi i tyre me ata që sillni në shtëpinë tuaj, mund ta bëjë më të lehtë për ta të dallojnë të huajt. Bëjeni një qëllim që të jeni miqësor me fqinjët tuaj dhe ata do të kenë më shumë gjasa të kujdesen për ju (dhe anasjelltas).
Kur shkoni me pushime ose në një udhëtim pune, kërkoni nga një fqinj të marrë postën tuaj, të mbledhë gazetën tuaj, të nxjerrë koshat e plehrave. Këto aktivitete do ta bëjnë shtëpinë tuaj të duket e banuar, edhe kur jeni jashtë qytetit.

 1. Qentë
  Nëse do të jetoni vetëm, mund të mendoni të merrni një qen. Përveçse janë shoqërues të shkëlqyeshëm, qentë në përgjithësi kanë intuitë të besueshme kur bëhet fjalë për zbulimin e telasheve. Edhe nëse keni qenin më të ngrohtë në botë, lëvorja e tij mund të pengojë ndërhyrës të mundshëm. Konsideroni apartamente të përshtatshme për kafshët shtëpiake dhe adoptoni mikun tuaj të ri më të mirë nga një strehë lokale e kafshëve.
 2. Sigurimi i Qiramarrësve
  Disa pronarë e kërkojnë gjithsesi, por edhe nëse nuk e bëjnë, sigurimi i qiramarrësve është gjithmonë një ide e mirë. Ai do të mbrojë vlerën e sendeve tuaja nëse ato shkatërrohen nga një fatkeqësi ose vidhen gjatë një depërtimi. Disa politika sigurimi mbulojnë gjithashtu dëmtimet nga uji dhe zjarri, ose ju mbrojnë nëse konsideroheni përgjegjës për dëmtimin e pronës së një qiramarrësi tjetër. Nëse makina juaj është e parkuar në kufijtë e pronës suaj, sigurimi i qiramarrësve mund të mbulojë gjithashtu sendet e vjedhura nga makina juaj. Shikoni opsionet tuaja dhe mësoni specifikat e asaj që mund të mbuloheni.

Join The Discussion

Compare listings

Compare