6 Persona që ju duhen në ekipën tuaj për të shitur shtëpinë shpejt

Tani më keni vendosur të shisni shtëpinë tuaj, por para se të filloni të llogarisni me një kalkulator të hipotekës për të parë se sa mund të përballoni shtëpinë tuaj të ardhshme, do të dëshironi të dini se si ta shisni shpejt shtëpinë tuaj aktuale.  

Ju po kërkoni të renditni shtëpinë tuaj, të gjeneroni interes shpejt nga blerësit e mundshëm dhe në një botë të përsosur, do të pasojë një luftë e tenderimit dhe do të merrni më shumë sesa çmimi i kërkuar për shtëpinë tuaj. Por para se të ndodhë e gjithë kjo, ju do të doni të kaloni ca kohë duke mbledhur një ekip njerëzish që mund t’ju ndihmojnë gjatë rrugës.
Pavarësisht nëse jeni shitës për herë të parë ose shitës me përvojë, të keni një ekip profesionistësh të talentuar në anën tuaj mund të nënkuptojë ndryshimin midis një përvoje të shpejtë dhe pa stres të shitjes së shtëpise. Pra, para se ta vendosni shtëpinë tuaj në treg, këtu janë gjashtë njerëzit kryesorë që do ti dëshironi në ekipën tuaj për t’ju ndihmuar të shisni shtëpinë tuaj shpejt.

 

1. Një agjent i pasurive të patundshme

Shitja e një shtëpie mund të jetë një proces i komplikuar. Kjo është arsyeja pse personi i parë që do të dëshironi pranë jush është një agjent i pasurive të patundshme. Detyra e një agjenti është që t’ju udhëzojë gjatë gjithë procesit të shitjes së shtëpisë. Kjo mund të përfshijë përgatitjet dhe riparimet e nevojshme të shtëpisë, çmimin e saktë të shtëpisë, ekzekutimin e një strategjie për të promovuar shtëpinë tuaj, negocimin me blerësin dhe mbylljen e shitjes së shtëpisë. Por, për të bërë të gjitha këto, ju keni nevojë për agjentin e duhur. Si të zgjidhni një agjent të pasurive të patundshme? Është e rëndësishme që të bëni hulumtimin tuaj dhe të lexoni përshtypjet për t’u siguruar që po zgjidhni personin më të mirë për këtë rol të rëndësishëm.

 

2. Inspektori i shtëpisë

Është e vërtetë që blerësit zakonisht do të kryejnë një inspektim në shtëpi para se të bien dakord për të blerë pronën. Punësimi i një inspektori shtëpie për të bërë një inspektim paraprak të shtëpisë, është një mundësi shumë e mirë për të shitur shtëpinë tuaj dhe ofron disa avantazhe për shitësit për të cilat mund të mos jeni në dijeni. Me inspektimin e shtëpisë para se ta listoni për shitje, ju mund të zbuloni gjendjen e saktë të pronës tuaj, cilat çështje dhe riparime duhet të adresohen paraprakisht, t’i rregulloni ato dhe pastaj të përqendroheni në detyrën tjetër të shitjes së shpejtë të shtëpisë tuaj.
Gjithashtu, njohja e gjendjes së shtëpisë tuaj mund të jetë një pasuri gjatë fazës së negociatave. Siç mund ta dini tashmë, blerësit shpesh përdorin inspektimin e tyre në shtëpi si një mënyrë për të gjetur arsye të tilla që t’ju kërkojnë të ulni çmimin e shitjes së pronës tuaj. Nëse i keni adresuar tashmë këto riparime, ka më pak të ngjarë që ndonjë gjë e re të dalë dhe të ndikojë në negociatat tuaja.

 

3. Pastrues profesional

Një shtëpi e freskët, e pastër dhe tërheqëse për blerësit e mundshëm është thelbësore gjatë shitjes. Nëse blerësit janë të interesuar për shtëpinë tuaj, ata do të hapin dhe do të eksplorojnë dollapët, të lëvizin mobilet përreth etj. Dallimi midis inspektimit të një shtëpie të pastër dhe një vendi që nuk është pastruar plotësisht mund të prishë një marrëveshje. Kjo është arsyeja pse shtëpia juaj duhet të jetë e pastër nga lart-poshtë. Megjithëse mund ta pastroni shtëpinë tuaj vetë, punësimi i një shërbimi pastrimi-profesional mund të jetë i dobishëm gjatë asaj që ka të ngjarë të jetë një kohë shumë e ngarkuar për ju. Gjithashtu, profesionistët kanë përvojë me pastrimin e plotë të nevojshëm për të shitur një shtëpi. Ata do të përdorin produkte dhe pajisje me cilësi të lartë për të pastruar thellë të gjithë shtëpinë tuaj, madje edhe cepat që nuk e dinit se ekzistonin.
Është gjithashtu e rëndësishme të merrni parasysh kohën e pastrimit të shtëpisë tuaj. Ju nuk doni të prisni të punësoni një pastrues profesionist pasi shtëpia juaj të jetë listuar për shitje. Është diçka në të cilën duhet të investoni para se shtëpia juaj të dalë në treg, kështu që fotot mund të pasqyrojnë shtëpinë tuaj të pastër dhe poashtu të ndotur. Ju gjithashtu duhet të konsideroni që shtëpia juaj të pastrohet rregullisht ndërsa është në treg. Mund të duhet pak kohë për t’u shitur, dhe nëse jeni duke jetuar në të gjatë asaj kohe mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për ta mbajtur atë në gjendje të paprekur.

 

4. Fotograf i pasurive të patundshme

Çelësi për të renditur dhe shitur shtëpinë tuaj shpejt dhe me sukses, janë fotot. Sot, më shumë se kurrë më parë, kerkimi në internet është një pjesë kritike e procesit të blerjes së shtëpive. Blerësit mund të vizitojnë tërë shtëpinë tuaj pa lënë kurrë divanin e tyre dhe nëse nuk u’a terheq syrin në imazhet që shohin në internet, ata nuk do të vazhdojnë tutje. Kjo është arsyeja pse të kesh foto profesionale të shtëpisë tënde është kaq e rëndësishme. Ju mund të mendoni se mund të bëni disa nga këto fotografi vetë, por hulumtimet tregojnë se punësimi i një fotografi profesionist mund të ndihmojë shtëpitë të shiten më shpejt dhe për më shumë para. Mos harroni, sa më mirë ta përfaqësoni shtëpinë tuaj në internet, aq më shpejt ajo do të shitet.

 

5. Moler

Lyerja e shtëpisë tuaj para se ta shisni mund të tingëllojë si një problem, por blerësit e mundshëm mund të tërhiqen nga blerja për arsye të banjos tuaj të nxirë, ose dhomës së gjumit me ngjyrë të errët të adoleshentit tuaj. Punësimi i një moleri profesionist për t’i dhënë brenda dhe jashtë shtëpisë tuaj një pamje të freskët me ngjyra neutrale dhe të ndritshme, do të jetë më tërheqëse për një gamë të gjerë të blerësve të shtëpisë, si personalisht ashtu edhe në internet. Mund të ndihmojë gjithashtu në shitjen e shpejtë të shtëpisë tuaj kur prona juaj është një nga shtëpitë më të këndshme në dispozicion në treg.

 

6. Riparues

Para se të rendisni shtëpinë tuaj, do të dëshironi të siguroheni që keni bërë riparimet dhe renovimet e nevojshme. Sigurisht, do të ketë projekte që ju lehtë mund t’i përfundoni vetë, por çka nëse nuk keni kohë me gjithçka tjetër që po ndodh ose një projekt riparimi është mbi kokën tuaj? Këtu hyn një riparues i aftë, që mund t’ju ndihmojë të trajtoni një gamë të gjerë riparimesh në shtëpinë tuaj.

 

Shitja e një shtëpie dhe lundrimi në tregun e shtëpive mund të jetë një përvojë stresuese. Por të kesh njerëzit e duhur në ekipin tënd gjatë këtij udhëtimi, të gjithë duke punuar së bashku për të ndihmuar në shitjen e shpejtë të shtëpisë tuaj, mund të bëjë të gjitha ndryshimet. Pra, para se të rendisni shtëpinë tuaj, merrni parasysh t’i sillni këta gjashtë persona në ekipin tuaj pasi këshillat, ekspertiza dhe udhëzimet e tyre mund të ndihmojnë gjatë procesit të shitjes.

Join The Discussion

Compare listings

Compare