Mënyrat Kreative për të ruajtur “Pagesën Paraprake”

8 Mënyrat Kreative për të ruajtur  “Pagesën Paraprake”

Pavarësisht nëse jeni duke marrë me qira aktualisht ose keni nevojë për një pagesë paraprake për një shtëpi, përdorni këto mënyra kreative për të kursyer për një pagesë paraprake.

Nëse jeni gati të bëni kërcimin nga qiramarrësi te pronari i shtëpisë, ka shumë të ngjarë të keni nevojë të kurseni për një pagesë paraprake. Parapagimi tipik në një shtëpi është midis 3% dhe 20% të çmimit të blerjes. Por kursimi I parave të  mjaftueshme për pagesë paraprake mbetet një sfidë kryesore për të gjithë blerësit në vendin tonë.

Këtu janë disa mënyra kreative që ju mund të ruani paratë për parapagesën e një shtëpie

  • Vendosni një shumë fikse në kursime

Me pak planifikim dhe kohë, vendosja e pak parave në një llogari kursimi çdo muaj mund të jetë një mënyrë jashtëzakonisht efektive për të financuar parapagimin tuaj.

Tabela më poshtë tregon se sa mund të kurseni gjatë një viti, pesë vjet dhe 10 vjet nëse kurseni deri në  50 dollar në muaj. Kjo, natyrisht, nuk ndikon në interesin nëse do t’i mbanit kursimet tuaja në një llogari kursimi me interes të lartë ose në një format tjetër investimi.

Kursimi për një pagesë paraprake në mënyrën e modës së vjetër kërkon kohë. Nëse dëshironi të blini një shtëpi shpejt, kursimi për disa vjet mund të mos jetë një opsion – veçanërisht pasi një pagesë paraprake është shpesh një objektiv lëvizës. Ndërsa ndryshon tregu, çmimet e shtëpive mund të rriten dhe të shkaktojnë rritjen e kërkesës minimale të pagesës. Një mënyrë për të ndihmuar kursimet tuaja të rriten më shpejt është duke zgjedhur një llogari kursimi me interes të lartë.

  • Shisni gjërat e padëshiruara

Pavarësisht stinës, është gjithmonë një kohë e mirë për të bërë një pastrim të vogël pranveror. Shitja e rrobave të vjetra, mobiljeve ose pajisjeve elektronike që nuk përdorni më mund t’ju ndihmojë të sillni shuma të parave të gatshme dhe të lironi hapësirën tuaj. Në varësi të asaj që jeni duke shitur, ka një numër faqesh në internet që mund t’ju ndihmojnë të lidheni me blerësit e mundshëm.

  • Ulni koston tuaj të jetës

Megjithëse mund të jenë disa muaj të vështirë, ulja e hapësirës tuaj, dhe për këtë arsye pagesat tuaja mujore të qirasë, mund t’ju ndihmojë të lini më shumë para çdo muaj për pagesën tuaj paraprake. Nëse mund të lëvizni nga një dhomë gjumi në një studio ose të kaloni nga marrja me qira e një shtëpie në marrjen me qira të një apartamenti më të vogël për të kursyer para, mund të zbuloni se kursimet shtohen më shpejt sesa mendoni.

Një mënyrë tjetër për të ulur koston tuaj të jetesës është duke ndryshuar me kë jetoni. Marrja e një shoku të dhomës mund të përgjysmojë qiranë tuaj. Ose, nëse keni miq, prindër ose të afërm të tjerë me një dhomë rezervë, mund të jeni në gjendje të paguani pak ose aspak qira për disa muaj duke qëndruar me ta.

  • Ulni shpenzimet tuaja mujore

Keni vërtet nevojë për 60 kanale shtesë me paketën tuaj kabllore? A mund ta ulni shpejtësinë tuaj të internetit? Keni abonime pa të cilat mund të jetoni? Ndërsa këto mund të mos jenë ideale, ka disa lëshime që mund të keni për të bërë për të kursyer për një pagesë paraprake. Ulja e pagesave tuaja mujore të përsëritura mund t’ju ndihmojë të kurseni para më shpejt. Vetëm sigurohuni që po i lini mënjanë ato para në mënyrë që të mos mbeten në llogarinë tuaj dhe të duken si para që mund të shpenzoni.

  • Mos shkoni në pushime për një vit

Nëse kurseni paratë që do të kishit shpenzuar për pushime, mund të jepni kontribute të rëndësishme drejt një pagese paraprake.

  • Kërkoni dhurata në para

Përveç zvogëlimit të shpenzimeve tuaja, mund të përpiqeni të financoni parapagimin tuaj përmes parave të dhuruara. Shumë blerës të shtëpive kanë gjetur fat që u kërkojnë miqve dhe familjes dhurata në para kundrejt pagesës së tyre paraprake në vend të dhuratave të dasmës, dhuratave të ditëlindjes ose dhuratave për raste të tjera. Në vitin 2020, 40% e blerësve me hipotekë përdorën dhurata ose hua nga anëtarët e familjes për të financuar një pjesë të pagesës së tyre paraprake.

  • Merr një punë të dytë

Edhe përkohësisht, të ardhurat nga një punë e dytë mund t’ju ndihmojnë të jepni kontribute të konsiderueshme në kursimet tuaja të pagesës paraprake.

Join The Discussion

Compare listings

Compare