8 pyetjet kryesore për t’i bërë agjentit tuaj të pasurive të paluajtshme

 Pyetjet që duhet t’i bëni një agjenti të pasurive të paluajtshme kur blini pronë.

Blerja e një shtëpie mund të jetë e frikshme në momentet më të mira. Inspektimet e hapura gjithashtu mund të shtojnë stresin pasi ato shpesh mund të jenë frikësuese; agjentët e pasurive të paluajtshme nxitojnë dhe ka një mori të shitësve me të cilët duhet të përballeni. Sado të mbingarkuar që mund të ndiheni, ju duhet ta shikoni një inspektim të hapur si një mundësi dhe plani juaj më i mirë i lojës është të filloni të përgatitur. Dhe të jesh i përgatitur do të thotë të bësh pyetjet e duhura.

 Kur filloni të bisedoni me një agjent, sigurohuni që të bëni këto 8 pyetje kyçe.

1. A mund të marr një raport të shitjes së pronës?

Kjo është ndoshta pyetja më e rëndësishme për të bërë. Ju dëshironi të siguroheni që shtëpia që po blini të jetë me çmim të drejtë dhe në përputhje me pjesën tjetër të tregut lokal. Një raport i fundit i shitjeve do t’ju lejojë të shihni se çfarë pronash të ngjashme janë shitur në atë zonë.  Me këtë informatë do të keni fuqi më të mirë negociuese nëse dëshironi të bëni një ofertë.

2. Sa e vjetër është prona?

Nuk është për t’u habitur që shtëpitë e vjetra kërkojnë më shumë mirëmbajtje dhe kjo mund të kushtojë. Pyetja për vjetërsinë e pronës ju lejon të shihni nëse ajo ka strukturë të shëndoshë dhe një ndërtim cilësor.

 3. Sa kohë kanë jetuar pronarët e mëparshëm në shtëpi dhe pse po shesin?

Kjo mund të jetë arma juaj sekrete kur bëhet fjalë për pazare. Nëse pronarët aktualë kanë blerë tashmë një shtëpi të re, ata mund të jenë në nxitim për të shitur dhe ju mund të jeni në gjendje të hyni me një ofertë përfituese. Faktorë të tjerë, si divorci ose vdekja, mund të luajnë një rol, njohja e arsyes së shitjes është informacion jetik për një blerës.

 4. Sa kohë ka pasur prona në treg?

 Nëse një pronë ka qenë në treg për një kohë, mund të supozoni se është ose e mbiçmuar ose mund të ketë një defekt. Nëse prona është nxjerrë në ankand dhe nuk është shitur, mund të hulumtoni përreth dhe të zbuloni se cili ishte shkaku.

5. A ka ndonjë problem të njohur me pronën, a ka bërë shtëpia ndonjë punë të madhe ndërtimi apo rinovim kohët e fundit?

Inspektori juaj i ndërtimit duhet të jetë në gjendje të zgjidhë çdo problem të mundshëm, megjithatë, pyetjet të parashtruara paraprakisht agjentit mund t’ju kursejë kohë dhe para. Ata duan një shitje të suksesshme dhe për këtë arsye kanë më shumë gjasa të dinë për ndonjë çështje që mund të ndikojë në vendimin tuaj. Kërkoni gjithmonë një kopje të raportit të inspektimit të ndërtesës për të ditur saktësisht se çfarë po blini.

 6. Çfarë përfshihet në shitje?

Sigurohuni që paraprakisht të jeni dakord për gjithçka që përfshihet ose nuk përfshihet kur blini një shtëpi. Artikujt e mirë për t’u marrë në konsideratë janë mallrat e bardha, të tilla si një makinë larëse enësh ose ndonjë pajisje larëse, çdo pajisje që ju pëlqen veçanërisht dhe mos harroni për strehën e kopshtit. Zgjidhja e kësaj përpara se të paguani një depozitë mund t’ju kursejë qindra dollarë në afat të gjatë. Mos harroni të testoni pajisjet që përfshihen në shitje për t’u siguruar që janë në gjendje të mirë pune.

7. A mund ta provoj presionin e ujit?

Presioni i ujit mund të jetë i kushtueshëm për t’u përmirësuar, dhe testimi i presionit mund të zbulojë gjithashtu ndonjë problem hidraulik. Ndizni dhe fikni rubinetat e kuzhinës, banjës dhe lavanderisë, plus çdo rubinet të dushit ose banjës dhe mos harroni  tualetet.

8. Si janë fqinjët?

Më shpesh, fqinjët tuaj të rinj do të jenë thjesht fytyra miqësore që përshëndetni në mëngjes, por nëse gjërat shkojnë keq përtej gardhit, ata mund të shkojnë keq seriozisht. Identifikimi i fqinjëve të këqij paraprakisht nuk është i lehtë, por mund të vlejnë shumë.

Join The Discussion

Compare listings

Compare