9 Arsyet pse ju duhet të punoni me një Agjent të Patundshmërive

Nëse po mendoni të shisni shtëpinë tuaj, ju me siguri keni shume pikpyetje ne mendjen tuaj rreth procesit. Deri sa mund të jetë më e lehtë zgjedhja e opsionit të shitjës së banesës vet nga ju, ka shumë arsye pse duhet ta konsideroni opsionin e të punuarit me një agjent profesional të patundshmërive. Para se të zgjedhni njërin nga opsionet është e dobishme të kuptoni detyrat e një agjenti të patundshmërive dhe pse mund të dëshironi ta punësoni një të tillë.

 Pse mund t’ju duhet një agjent i pasurive të paluajtshme

Ashtu siç do ta punësonit një profesionist të licencuar për të bërë riparime në shtëpinë tuaj, punësimi i një agjenti mund t’ju ndihmojë t’ju japë paqe mendore dhe besim gjatë gjithë procesit të shitjes. Më poshtë janë 10 arsyet pse mund të dëshironi të punësoni një agjent imobiliar për të shitur shtëpinë tu.

  1. Agjentët e pasurive të paluajtshme mund të ndihmojnë në vendosjen e çmimit të shtëpisë tuaj për të shitur.

Në përgjithësi, si shitës, qëllimi juaj kryesor është të shisni shtëpinë tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur me çmimin më të mirë, në mënyrë që të mund të kaloni në vendin tuaj të ardhshëm. Megjithatë, një faktor i rëndësishëm për të bërë një shitje të shpejtë është të siguroheni që shtëpia juaj të ketë çmimin e duhur për tregun. Si pronar i shtëpisë, është e lehtë të mendosh se e di se sa vlen prona jote, por ka shumë gjasa të ketë pak subjektivitet në vlerësimin tuaj. Një agjent ka një proces më të bazuar në fakte që përfshin tërheqjen e shitjeve të krahasueshme të pronave të fundit brenda një periudhe të caktuar dhe rishikimin e vlerës së pronës tuaj kundrejt këtyre për të përcaktuar një çmim të drejtë të kërkuar. Nëse ai ose ajo është një profesionist pa lidhje emocionale ose paragjykime ndaj pronës tuaj, agjenti juaj i pasurive të paluajtshme mund t’ju udhëzojë në përcaktimin e një çmimi konkurrues që ka kuptim për tregun e pasurive të paluajtshme në zonën tuaj.

2. Ata kanë ekspertizë për shitjen e shtëpive.

Pavarësisht nëse keni shitur një pronë në të kaluarën ose kjo është hera juaj e parë, puna me një agjent mund t’ju ndihmojë të fitoni njohuri për shitjen e pasurive të paluatshme që vetëm një ekspert mund t’i ofrojë. Kjo nuk do të thotë se është gati e pamundur ta trajtosh vetë procesin. Megjithatë, duke qenë se një transaksion i pasurive të paluajtshme ka të ngjarë të jetë një nga transaksionet më të mëdha financiare që do të kryeni ndonjëherë, ka kuptim t’i lini të gjitha gjërat tek një profesionist për të siguruar që gjithçka të shkojë pa probleme.

3. Agjentët imobiliar ofrojnë shërbime të vlefshme profesionale.

Si shitës, mund të prisni të paguani një komision për agjentin tuaj të pasurive të paluajtshme në mbyllje. Vetëm ky faktor është arsyeja e shumë situatave “Për Shitje nga Pronari”. Megjithatë, vlen të përmendet se shumë agjentë të pasurive të paluajtshme u ofrojnë shitësve të tyre përfitime të caktuara pa kosto shtesë, si p.sh. një fotograf profesionist për të bërë fotografi të bukura të shtëpisë tuaj, një seancë pastrimi të thellë, këshilla për skenën dhe më shumë. Të gjitha këto shtesa mund të bëjnë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për atë se sa shpejt shitet shtëpia juaj dhe mund të mos ju kushtojë asgjë nga xhepi.

4. Agjentët e pasurive të paluajtshme rekomandojnë mënyra për të shitur shtëpinë tuaj më shpejt.
Një gjë me të cilën përballen shumica e shitësve është nëse ata duhet të investojnë në disa projekte të përmirësimit të shtëpisë përpara se të listojnë shtëpinë e tyre për shitje. Një agjent mund të ofrojë këshilla që do t’ju ndihmojnë të merrni një vendim të detajuar përpara se të investoni në një projekt të madh shtëpie që mund ose nuk mund të ketë dobi dhe përfitime gjatë procesit të shitjes.

5. Agjentët imobiliar kanë lidhje të rëndësishme.
Një përfitim tjetër i punës me një agjent është aksesi i tij ose i saj në lidhje të vlefshme në industri. Pavarësisht nëse ata ju vendosin në kontakt me profesionistë që mund të ndihmojnë me riparimet e shtëpisë ose thjesht duke ndarë listën tuaj me agjentë të tjerë të pasurive të paluajtshme në zyrën e tyre, të cilët mund të kenë klientë të interesuar, agjenti juaj i pasurive të paluajtshme mund të ofrojë burime që mund të jenë superiore ndaj trajtimit të procesit vetëm.

6. Ata bëjnë reklamimin e shtëpinë tuaj në mënyrë profesionale.
Marketingu i shtëpisë tuaj nuk fillon dhe mbaron me listimin. Ka shumë më tepër që shkon në të. Agjentët e pasurive të paluajtshme do reklamojnë vazhdimisht shtëpinë tuaj nëpërmjet faqeve të tyre të internetit, mediave sociale, videove, fletushkave dhe përmes eventeve si shtëpitë e hapura ose dreka ndërmjetësit. Vetëm kjo mund të jetë një arsye e shkëlqyer për të punuar me një agjent për të shitur shtëpinë tuaj. Jo vetëm që marketingu i shtëpisë suaj kërkon shumë kohë, por mund të mos keni domosdoshmërisht akses në të gjitha mjetet që ka në dispozicion një agjent.

7. Agjentët e pasurive të paluajtshme përdorin kohën e tyre, kështu që ju nuk keni pse ta humbni atë.

Kur bëhet fjalë për kohën, shitja e një shtëpie kërkon një angazhim të konsiderueshëm kohor që shumica e njerëzve thjesht nuk e kanë. Nëse keni një punë ose familje, do të jetë sfiduese të menaxhoni të gjithë procesin e shitjes, nga marketingu i listimit tuaj deri te planifikimi i prezantimit të shtëpisë dhe trajtimi i negociatave. Puna me një agjent i heq të gjitha këto përgjegjësi nga duart tuaja dhe ju lejon të përqendroheni në gjëra të tjera si mbajtja e shtëpisë tuaj gati për prezantim dhe gjetja e një shtëpie të re për t’u zhvendosur pasi shtëpia juaj aktuale të shitet.

8. Agjentët e pasurive të paluajtshme e trajtojnë procesin e negocimit në mënyrë profesionale.


Një nga aspektet më të ndërlikuara, por më të rëndësishme, të procesit të shitjes është trajtimi i negociatave me blerësit e mundshëm. Një agjent i mirë i pasurive të paluajtshme do t’i trajtojë negociatat në mënyrë profesionale dhe do të punojë shumë për të shitur shtëpinë tuaj për çmimin maksimal, në mënyrë që të mos keni nevojë të hiqni dorë nga ndonjë të ardhur shtesë nga shitja, përveç komisioneve të agjentëve. Agjentët e pasurive të paluajtshme i trajtojnë negociatat ditë pas dite, kështu që ju mund të ndiheni të sigurt në aftësinë e tyre për t’u kujdesur për interesat tuaja më të mira.

9. Agjentët e pasurive të paluajtshme mund të ofrojnë mbështetje objektive.

Le ta pranojmë: shitja e një shtëpie është një proces emocional. Shtëpia juaj është më shumë se vetëm katër mure dhe një çati; është vendi që ju e quajtët shtëpi dhe ku keni krijuar kujtime që janë të veçanta për ju. Dëgjimi i komenteve nga blerësit e mundshëm mund të jetë një pilulë e vështirë për t’u gëlltitur – pavarësisht nëse është diçka në lidhje me shtëpinë ose oborrin që nuk e pëlqejnë, ose ndoshta e pëlqejnë shtëpinë, por ofrojnë një çmim më të ulët – të kesh një agjent me një mentalitet objektiv mund të ndihmoni për të mbajtur larg emocionet dhe stresin.

Join The Discussion

Compare listings

Compare