A duhet ta shes shtëpinë para se të blej tjetrën?

Avantazhet e shitjes para se të blini

Ju vë në një pozitë më të fortë kur blini. Shitësi nga i cili dëshironi të blini do të preferonte me siguri një blerës që ka para në bankë (dhe / ose një hipotekë të para-miratuar) sesa të hyjë në një zinxhir, ku shitja e tyre varet nga gjetja e dikujt për të blerë shtëpinë tuaj

Ka më pak të ngjarë të jesh i gazuar. Nëse vendosni një ofertë të mirë blerësi nuk ka gjasa të marrë një tjetër nëse do të thotë të hyni në një zinxhir pronash

Ju mbani nën kontroll shitjen e shtëpisë tuaj – sepse nuk do të keni nevojë të bëni një shitje të shpejtë, nuk do të jeni nën presion për të shitur lirë.

Ata me kohë në anën e tyre janë zakonisht në pozicionin më të fortë negociues

Ju mund të merrni një çmim më të mirë nëse gjeni një shitës që dëshiron të lëvizë shpejt

Ju do të dini saktësisht se sa mund të shpenzoni sepse do të keni para nga shitja juaj në bankë – blerja e shtëpisë tuaj të re nuk do të varet nga ju që të arrini çmimin e pritur nga ajo juaj ekzistuese

Nëse ekonomia është në një gjendje fluksi dhe duket se çmimet e shtëpive do të bien, atëherë shtëpitë bëhen më të përballueshme ndërsa prisni

Disavantazhet

Nëse shisni së pari, duke pritur që të jeni në gjendje të blini shpejt, mund të zhgënjeheni dhe në vend të kësaj duhet të merrni me qira për një kohë, gjë që mund të rezultojë shumë e kushtueshme

Nëse çmimet po rriten me shpejtësi, në kohën kur e keni shitur shtëpinë tuaj dhe keni vendosur diku me qira, një shtëpi e re do të jetë shumë më pak e përballueshme. Për shembull, nëse merrni me qira për një vit, dhe çmimet rriten me 10% në atë vit, atëherë do të jeni në gjendje të përballoni vetëm 10% më pak

Marrja me qira mund të jetë stresuese, por të jesh në një zinxhir, të kapesh me gaz, ose të ndiesh që nuk e ke shitur mund të jetë më keq.

Këshilla

Nëse shisni para se të blini, sigurohuni që sa më shumë gjëra të jenë të organizuara paraprakisht, siç është marrja e parapagimit të hipotekës tuaj në mënyrë që të blini shpejt. Kjo do t’ju bëjë edhe më tërheqës për një shitës. Shihni udhëzuesin tonë hap pas hapi për blerjen dhe shitjen në të njëjtën kohë për t’ju ndihmuar

Organizimi gjithashtu ndihmon për të shmangur vonesat. Shihni sa kohë duhet për të blerë dhe shitur.

Bëni kërkimin tuaj para se të shisni. Vendosni se në cilën zonë dëshironi të blini dhe çfarë lloj prone dëshironi të blini

Kur të jeni gati për të shitur, vendosni se për çfarë çmimi duhet të shisni, krahasoni performancën e agjentëve të pasurive lokale para se të bëni listën e shkurtër dhe të emëroni një agjent

Join The Discussion

Compare listings

Compare