A është më mirë të jetosh vetëm?

Të jetosh me njerëz të tjerë ka përfitimet e veta, por nuk është për të gjithë. Disa njerëz mund të kënaqen më shumë të jetojnë vetëm nëse mund ta përballojnë atë, por duke pasur parasysh se sa e shtrenjtë mund të jetë të jetuarit vetëm, nuk duhet të nxitoni për ta bërë këtë nëse është diçka që po mendoni. Në vend të kësaj, duhet të merrni mjaft kohë për të menduar nëse jeni më mirë me shokët e dhomës, familjen ose partnerin. Ja se si të dini nëse të jetosh vetëm është më mirë për ty.

Ju dëshironi lirinë
Të jetuarit vetëm mund t’ju japë pavarësi që nuk do ta kishit me një shok dhome. E thënë ndryshe, të jetosh vetëm do të thotë që nuk do të kesh nevojë për të përshtatur mënyrën e jetesës ose rregullat e një personi tjetër. A jeton vetëm më mirë për ju

Për shembull, vendosja për t’u kthyer në shtëpi vonë ose për të ftuar mysafirë mund të jetë një shqetësim për shokët e dhomës. Kur jetoni vetë, nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për shqetësimin e gjumit ose rehatisë së një shoku të dhomës. Nuk do t’ju duhet t’i kërkoni askujt leje për të bërë atë që dëshironi të bëni. Ju gjithashtu mund të pastroni aq shpesh ose rrallë sa të dëshironi dhe të jetoni sipas rregullave tuaja.

Ju duhet sa më shumë privatësi të jetë e mundur
Njerëzit që vlerësojnë privatësinë e tyre mund të kenë një kohë më të mirë të jetojnë vetëm. Me privatësi të plotë, ju mund të bëni gjithçka që dëshironi në banesën tuaj në çdo kohë. Nuk do të duhet të shqetësoheni për një shok dhome duke ecur pranë kur dëshironi të jeni vetëm. Ju gjithashtu mund të vishni çfarë të dëshironi pa u shqetësuar se si dukeni.

Për disa njerëz, privatësia dhe vetmia mund të jenë përmbushëse. Ju mund të gatuani privatisht pa u shqetësuar se era do të prek të tjerët, të bini në gjumë në çdo dhomë dhe të shikoni televizor pa u shqetësuar.

Ju jeni të zënë në shtëpi
Të mësosh një aftësi ose të bësh hobi të preferuar mund t’ju mbajë të zënë kur jetoni vetëm. Nëse tashmë ju pëlqen të gatuani, të lexoni, të ushtroni, të mësoni një instrument ose aktivitete të tjera, mund të dëshironi hapësirën tuaj për t’i ndjekur këto hobi sa herë që dëshironi.

Për më tepër, disa hobi kërkojnë përqendrim, gjë që është më e lehtë për t’u marrë pa shokët e dhomës. Nëse dëshironi t’i kushtoni kohën tuaj një hobi krijues dhe pasurues, të jetoni vetëm mund t’ju ndihmojë të përqendroheni pa u shqetësuar për ndërprerjen e shokëve të dhomës ndërsa jeni në zonë.

Ju shmangni konfliktin
Nëse keni një personalitet që shmang konfliktet, të jetosh vetëm ka shumë të ngjarë më mirë për ty, pasi shmangia e konfliktit mund t’ju bëjë të mbushni shqetësimet e shokut të dhomës. Shmangia e konfliktit zakonisht buron nga një frikë e rrënjosur thellë për të mërzitur të tjerët, kështu që mund të jetë e pashëndetshme për njerëzit që shmangin konfliktet të kenë shokë dhome, sepse ndoshta do të shmangni adresimin e çdo ankese që mund të lindë. Ndërsa këto ankesa grumbullohen brenda jush, ju mund të bëheni më të pakënaqur. Nëse jetoni vetëm, mund të garantoni se nuk do të hasni në konflikt ndërpersonal në banesën tuaj.

Ju kënaqeni me vetminë
Nëse të pëlqen vetmia, të jetosh vetëm mund të jetë e mrekullueshme, pasi vetmia mund të jetë e vështirë për t’u gjetur kur ke shokë dhome, veçanërisht ata me zë të lartë. Për më tepër, të jetosh vetëm do të thotë që nuk do të kesh shokë dhome që nuk e kuptojnë nevojën tënde për të qenë vetëm. Nëse jetoni vetëm, mund të keni një mjedis të qetë brenda banesës tuaj sa herë të zgjidhni.

Join The Discussion

Compare listings

Compare