Apartament ose shtëpi: Cila është e drejtë për ju?

Kur shikoni vende të reja për t’u zhvendosur, ndonjëherë mund të jetë e vështirë të vendosni nëse një apartament apo një shtëpi është zgjidhja më e mirë. Ka disa gjëra të ndryshme që duhet të merrni parasysh, si sa shokë dhome doni të keni, sa jeni të gatshëm të shpenzoni për qira dhe shërbime dhe nëse doni apo jo të merreni me të pasurit një oborr.

Në shumicën e rasteve, të jetosh në një shtëpi të ofron shumë më tepër hapësirë ​​sesa do të merrje me një apartament. Ndonjëherë marrja me qira e një shtëpie vjen me një oborr, i cili është i mrekullueshëm nëse keni një qen. Thënë kështu, një oborr mund të jetë shumë punë, e cila përfshin kositjen e lëndinës në mënyrë të rregullt. Gjithashtu, kur jetoni në një shtëpi ka tendencë të ketë më pak zhurmë për t’u marrë, e cila është e mrekullueshme nëse preferoni që shtëpia juaj të jetë një vend i qetë për të studiuar ose shikuar TV.

Në një shënim tjetër, shtëpitë bëjnë vende shumë më të mira për ahengje janë shumë më të mira për ahengje sesa apartamentet e ngushta. Nëse jeni një flutur shoqërore që pëlqen të argëtohet, apartamentet zakonisht nuk janë vendet më të mira për të jetuar. Për shkak se ju nuk ndani një mur me njerëzit që jetojnë pranë jush, ju mund të zgjidhni të bëheni pak të egër dhe të çmendur pa pasur nevojë të shqetësoheni aq shumë për të marrë pak më shumë kohë para se të thirret policia ose fqinjët e zemëruar të godasin. dera dhe duke ju thënë të heshtni.

Të jetosh në një shtëpi me disa dhoma gjumi gjithashtu mund të përkthehet në shpenzimin më pak të parave tuaja duke paguar qiranë. Kur kostoja e jetesës ndahet në tre ose katër mënyra, shërbimet janë jashtëzakonisht të lira (edhe pse mund të mos ketë shumë vend në frigorifer për ushqimet tuaja). Gjithashtu, kur disa njerëz jetojnë në të njëjtën shtëpi pjatat priren të grumbullohen dhe mund të jetë e vështirë të mbash vendin të pastër. Ndërsa kjo mund të jetë e vërtetë si për shtëpitë ashtu edhe për apartamentet, pasi më shumë njerëz kanë tendencë të jetojnë në një shtëpi, rrëmuja në to tenton të rritet shumë më shpejt.

Kur jetoni në një apartament, ndonjëherë zhurma nga fqinjët tuaj (lart, poshtë dhe në të dyja anët) mund të jetë një telash. Sidoqoftë, nuk do të ketë oborr për t’u kujdesur dhe nëse apartamenti është në një ndërtesë të sigurt, mund të ndiheni të sigurt duke e ditur se është e vështirë për hajdutët, lypësit dhe shitësit e revistave biblike të shkojnë në derën tuaj të përparme.

Ndërsa jetoni në një shtëpi me disa shokë të dhomës ul koston e shërbimeve, ndonjëherë kur jetoni në një apartament, pronari do të paguajë për gjithçka, përveç faturës së energjisë elektrike. Nëse jeni duke ndarë një shtëpi, zakonisht është zakon që qiramarrësit të paguajnë faturat e tjera, ndonjëherë edhe duke përfshirë faturën e ujit. Gjithashtu, ndonjëherë privatësia që vjen nga të jetosh në një apartament vetë ose vetëm me një shok dhome vlen pak para shtesë në formën e qirasë çdo muaj.

Në thelb, ndryshimi midis të jetuarit në një shtëpi ose një apartament zbret në dy gjëra: çmimi dhe privatësia. Nëse shikoni mjaftueshëm, me siguri mund të gjeni një shtëpi ose një apartament që do t’i përshtatet të gjitha nevojave tuaja. Ka shtëpi dhe apartamente që ju ofrojnë privatësi pa qenë shumë të shtrenjta. Ajo që duhet të keni parasysh më së shumti është nëse mund të përballoni vendin ku po shikoni të lëvizni. Tjetra, hidhni një vështrim të gjatë, të vështirë dhe objektiv në vendndodhjen. Nga atje, debati apartament kundrejt shtëpisë duhet të kujdeset për veten.

Join The Discussion

Compare listings

Compare