Kush duhet të investojë në pasuri të paluajtshme?

 Investimi në pasuri të paluajtshme nuk është vetëm për të pasurit dhe të famshmit. Çdokush mund ta bëjë këtë, edhe nëse keni vetëm një paradhënie të vogël. Me përgatitjen dhe kërkimin e duhur, çdokush mund të shijojë fitimet që ofron pasuria e paluajtshme. Kush duhet të investojë në pasuri të paluajtshme? Ju nuk duhet të jeni një lloj personi specifik ose të...

Marrja me qira me shokë dhome

Kur një shok dhome nuk paguan qira Banorët mund të bien dakord të ndajnë qiranë në çfarëdo mënyre që dëshirojnë. Megjithatë, marrëveshjet midis shokëve të dhomës nuk janë të detyrueshme për qiradhënësin: Qiradhënësi mund të kërkojë shumën e plotë të qirasë nga kushdo që ka nënshkruar kontratën e qirasë. Pronarët shpesh vendosin një marreveshje në kontratë ku...

Vendosja e çmimit të qirasë

Dhënia me qira e shtëpisë tuaj mund të jetë vendimi I duhur, veçanërisht nëse jeni gati të zhvendoseni dhe jeni kundër shitjes. Marrja e një qiramarrësi mund t'ju ndihmojë të paguani më shpejt hipotekën tuaj. Më pas, mund t'i vendosni paratë që keni fituar drejt një qëllimi financiar, p.sh. ndoshta në një llogari pensioni. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë çmimi të vendosni...

Si të shisni shtëpinë tuaj, një udhëzues i plotë për shitësit

Shumica e shitësve të shtëpive ëndërrojnë për një shitje pa stres, në të cilën ata thjesht listojnë shtëpinë e tyre, gjejnë shpejt një blerës të kualifikuar, mbledhin paratë dhe dorëzojnë çelësat. Sikur të ishte kaq e thjeshtë! Në realitet, shitja e një shtëpie përfshin shumë pjesë lëvizëse - disa që mund t'i kontrolloni dhe disa që janë jashtë kontrollit tuaj. Pra,...

Si ta bëj dhomën time me erë të freskët?

Tani që e dini se nga mund të vijë një erë e keqe dhe që cilësia e ajrit të brendshëm mund të jetë e dobët, pavarësisht nëse e nuhatni atë apo jo, është koha të mundoheni ta bëni dhomën tuaj të ndjehet po aq e freskët si një ditë pranvere (duke përjashtuar polenin). Provoni këto dhjetë hapa për të sjellë një ndjesi të freskët dhe të këndshme në dhomën tuaj, si dhe për...

Arsyet pse dhoma e gjumit ka aromë të keqe

A e dini se hulumtimet e fundit kanë treguar se njerëzit mund të dallojnë më shumë se 1 trilion aroma? Gjetjet tregojnë se shqisa jonë e nuhatjes është shumë më  theksuar sesa mendonim dikur, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit (NIH). Duke pasur parasysh aftësinë e hundës sonë për të zbuluar kaq shumë aroma, nuk është për t'u habitur që ne jemi më të rehatshëm në...

Këshilla për të dekoruar një dhomë gjumi të bukur

Një dhomë gjumi duhet të jetë një arratisje personale, një vend i shenjtë, i cili shpreh ngjyrat, ndjenjat dhe koleksionet tuaja të preferuara. Mësoni rregullat kryesore që duhet të mbani mend kur dekoroni dhomën tuaj të gjumit. Zgjidhni ngjyrën delikate Në vend të ngjyrave primare të theksuara, zgjidhni nuanca qetësuese dhe një gamë relaksuese tonesh monokromatike. Mos harroni...

Si të zgjidhni ngjyrat e duhura të bojës për dhomën tuaj të gjumit

Një dhomë gjumi është streha juaj personale për pushim, relaksim dhe privatësi. Pavarësisht nëse është një dhomë gjumi kryesore apo dhoma e miqve, ngjyra e murit shërben si një kujtesë e asaj që dëshironi të ndjeni në dhomë. Për shumicën e njerëzve, ngjyrat e qeta dhe qetësuese janë më të mirat në dhomën e gjumit. Sidoqoftë, mund të preferoni ngjyra të ndritshme ose të...

Si ta anashkalojmë rrëmujën në shtëpitë tona?

Çdo ditë në shtëpitë tona përpiqemi të ‘luftojmë’ rrëmujën. Këtë luftë mund ta fitojmë duke ndjekur këto këshilla të cilat i vijnë në ndihmë çdo personi për ta bërë shtëpinë më të mirë për shfrytëzim dhe më tërheqëse në sytë tanë dhe të të ftuarve. Duhet pasur parasysh që ambientet e mbajtura mirë dhe të sistemuara me kujdes, tërheqin 3 herë më shumë...

10 arsyet pse marrja me qira mund të jetë më mirë sesa blerja

Zotërimi i një shtëpie mund të jetë një synim i përjetshëm për shumë persona, por kjo nuk do të thotë se është për të gjithë. Normat e pronësisë së shtëpisë janë aktualisht të larta në market, por kjo nuk ka qenë gjithmonë kështu. Historikisht, familjeve u është dashur të ndërtojnë shtëpitë e tyre ose të marrin me qira një shtëpi nga dikush tjetër. Edhe pse mund të...

Compare listings

Compare