Patundshmëri

Tregu i pasurive të paluajtshme

Tregu i pasurive të paluajtshme nuk është një sistem i vetëm. Është e lidhur thelbësisht me shumë sisteme dhe tregje të tjera që të gjithë ndikojnë njëri-tjetrin. Duke i kushtuar vëmendje këtyre strukturave të ndryshme brenda botës së biznesit mund të identifikoni mundësitë e pasurive të paluajtshme që t’i arrini para konkurrentëve tuaj. Për fat të mirë, janë 5 hapa që...

Marrja me qira, kundrejt blerjes së një shtëpie : Cili është ndryshimi ?

Zgjedhja për të marrë me qira ose blerë shtëpinë tuaj është një vendim i madh që ndikon jo vetëm në stilin e jetës tuaj, por edhe në shëndetin tuaj financiar. Pronësia e pasurive të paluajtshme shpallet si një investim që ka të ngjarë të krijojë ekuitet dhe një burim zbritjesh tatimore. Marrja me qira gjithashtu ka avantazhet e saj, duke përfshirë pak ose aspak përgjegjësi dhe...

3 Gjërat që mund t`i injoroni kur doni të blini shtëpi apo banesë

Vizatime me ngjyra të shëmtuara? Rrëmujë në kuzhinë? Portrete mërzitëse të familjes në çdo dhomë? Mos lejoni që të ju shqetësojnë. Në gjithë eksperiencën me patundshmëri, ne kemi parë të gjitha. Vendi i tualetit me fotografi, mbulesa me qime qeni, dhoma të gjumit në gjendje rrëmuje.  Shitësit nuk janë të detyruar që shtëpitë e tyre ti lënë në gjendjen më të...

Pse është i nevojshëm një agjent i patundshmërive për të blerë një shtëpi

Nëse po mendoni të blini një shtëpi, mund të pyesni veten nëse keni nevojë për një agjent të pasurive të patundshme. Ka shumë burime për blerësit e shtëpive këto ditë, nga faqet e kërkimit në internet te udhëzuesit e mënyrës. Ekspertiza lokaleAgjentët e pasurive të patundshme kanë njohuri të dorës së parë për tregun e pasurive të paluajtshme. Ju me siguri nuk e dini...

Përgatituni për shpenzime shtesë dhe të papritura

Ju jeni të ngazëllyer sepse sapo gjetët shtëpinë e përsosur. Lagja është e shkëlqyeshme, shtëpia është simpatike dhe çmimi është i duhuri. Por çmimi i kërkuar është vetëm fillimi. Jini të përgatitur për shpenzime shtesë dhe shpesh të papritura për blerjen e shtëpive që mund t'i kapin blerësit në dijeni dhe t'ju lënë shpejt nën ujë në shtëpinë tuaj të re. -Prisni të...

Pse njerëzit po e përkrahin blerjen e shtëpisë më shumë se sa marrjen me qira

-Ndërsa shumë prej nesh kalojnë kohë shtesë në shtëpi, ne jemi duke rivlerësuar se çfarë do të thotë "shtëpi" dhe çfarë mund të na nevojitet në vazhdim. Sipas shumë ekspertëve, tregu i pasurive të patundshme pritet të vazhdojë të rritet në 2021, dhe kryesisht drejtohet nga ndikimi i qëndrueshëm që ka pandemia në stilin e jetës sonë. -Disa nga arsyet që njerëzit po...

Një nga mënyrat më të mira për të investuar në patundshmëri

Shumë investitorë e kuptojnë pse duhet të investojnë në pasuri të paluajtshme për një kohë të gjatë: pasuritë e patundshme që prodhojnë të ardhura mund të ofrojnë një rrjedhë të besueshme të parave dhe disa metoda kërkojnë përfshirje shumë të vogël nga investitori. Sidoqoftë, disa metoda janë më të përshtatshme për disa investitorë sesa për të tjerët. Në këtë...

6 Mënyrat më të mira për të shijuar ambientet e jashtme në shtëpi

Një nga mjetet më të mira për të lehtësuar stresin është të dilni jashtë dhe të merrni pak ajër të pastër. Nëse jeni me fat të keni një hapësirë të jashtme, pavarësisht nëse keni një oborr të vogël ose me hapësire të mjaftueshme, shfrytëzojini maksimalisht këto gjashtë ide për përmirësimin e zonës suaj të jashtme. 1. Një krevat për relaksim. Vendosni një...

Udhëtimi fitimprurës nga investimi në patundshmëri

Një planprogram i duhur dhe investimi në pasuri të paluajtshme mund të jetë fitimprurës për ju!   -Mendoni për vlerën e blerjes ! Nëse sod bleni një pronë në një nga pjesët e qytetit në vlerë të 80.000€, pas disa viteve ajo shtëpi ka mundësi të ketë vlerë për 150.000€. Për të investuar në një pronë kërkohet durimi shumë herë, sepse jo çdoherë kthimi...

Si të krijoni të ardhura pasive me pasuri të paluajtshme

Të ardhurat pasive i duan të gjithë, pasi që keni mundësi të bëni para pa punuar!Shembuj të të ardhurave pasive janë fluksi i parave nga pronat me qira, dividentët e aksioneve, interesi nga huatë, honoraret, paratë nga bizneset ose investime të tjera. Shumica e përkrahin mendimin se të ardhurat pasive nuk ekzistojnë për arsye se për të krijuar të ardhura duhet punë e madhe dhe e...

Compare listings

Compare