Çfarë duhet të kërkojnë të moshuarit kur kërkojnë apartamente?

Vitet më të mira të jetës janë ato që janë para jush. Mosha e pensionit është epoka e artë e argëtimit. Ju keni gjithë kohën që dëshironi dhe të kaloni kohë me ata që doni. Pakësimi në një apartamenti është një ide e shkëlqyer. Ju nuk duhet të shqetësoheni për lëndinën dhe nuk do të keni aq shumë për të pastruar dhe kujdesur. Jo të gjitha apartamentet janë të njëjta. Kërkoni ato që janë të përshtatshme për të gjitha moshat, dhe veçanërisht ata që janë të moshuar. Ja çfarë duhet të kërkojnë të moshuarit kur kërkojnë apartamente:

Qasje e lehtë: Ndërsa plakeni, duhet të keni gjëra që janë lehtësisht të arritshme. Nga parkimi, deri te rampat e karrigeve me rrota, ju doni të gjeni një vend që ka menduar për gjithçka.

Ndërtesa: Kërkoni rampa, ose hyrje pa shkallë në të gjitha ndërtesat në vend. Shikoni nëse ka një ashensor në gjendje të mirë, dhe dyert që hapen automatikisht.

Në Apartament: Kini kujdes për qasje të lehtë në të gjitha cepat dhe banesat në apartament. Ju duhet të jeni në gjendje të arrini me lehtësi dollapët, mikrovalët dhe pajisjet e tjera pa u lodhur. Nëse nuk është diçka që i përshtatet nevojave tuaja, pyesni nëse ata kanë një plan tjetër të dyshemesë që mund të shihni. Ju dëshironi të shihni portat që janë mjaft të mëdha për karriget me rrota dhe personat me aftësi të kufizuara.

I orientuar nga komuniteti: Në vitet tuaja të larta, është një ide e shkëlqyeshme të keni një komunitet. Do të keni shumë kohë të lirë dhe dëshironi të keni miq pranë të cilët janë të interesuar për të njëjtat gjëra si ju. Ju dëshironi të gjeni një vend që ka ngjarje të komunitetit dhe hapësira që lejojnë që grupet të mblidhen. Këto janë zakonisht pjesë e lehtësive, si një shtëpi klubi, një pishinë, palestër dhe hapësira të jashtme.

Siguria: Para së gjithash, ju doni të jeni në një vend që është i sigurt. Shikoni lagjen dhe zonat përreth. Shikoni shkallën e krimit në hartë dhe kërkoni nga banorët që jetojnë aktualisht atje të ndajnë me ju mendimin e tyre për zonën. Brenda ndërtesës, ju doni të shihni shumë drita dhe gjeneratorë në rast të ndërprerjes së energjisë, spërkatës për zjarre dhe plane të shpëtimit me qasje të lehtë nëse diçka nuk shkon mirë.

Lavanderi: Një nga sherret më të mëdha është lavanderia. Duket se nuk po mbaron kurrë, dhe është një dhimbje të bartësh shumë rroba deri në dhe nga një lavanderi. Mundohuni të gjeni një vend që ka lavanderi në shtëpi. Skenari më i mirë është një vend që ka ngritje brenda apartamentit, kështu që nuk keni nevojë të bëni ndonjë ngritje të rëndë.

Vendndodhja: Ju nuk dëshironi të udhëtoni në distanca të gjata për të gjitha gjërat e përditshme që ju nevojiten. Gjeni një vend që ka dyqane ushqimore të përshtatshme, farmacistë, mjekë dhe restorante. Do të mbajë kostot e ulëta kështu që nuk keni pse të vazhdoni të udhëtoni nëpër qytet. Është gjithashtu e mirë në rast emergjence. Do të jeni aty nëse keni nevojë të shihni një mjek menjëherë.

Kaloni kohën më të mirë duke jetuar në një komunitet mikpritës ku ndiheni të sigurt. Merrni kohën tuaj për të gjetur apartamentin e duhur me vendndodhjen, njerëzit dhe shërbimet më të mira. Mos kini frikë të flisni dhe të kërkoni gjërat që janë më të rëndësishmet për ju.

Join The Discussion

Compare listings

Compare