Si të bëni realitet ëndrrën e pronësisë së një shtëpie këtë vit

Për shumë nga ne, një nga ato qëllimet e përbashkëta është të zotërosh një shtëpi: një copë tokë, një çati mbi kokat tona dhe një vend ku mund të rritemi dhe të lulëzojmë. Nëse po ëndërroni të blini një shtëpi këtë vit, filloni duke u lidhur me një profesionist lokal të pasurive të patundshme për të kuptuar se çfarë hyn në proces. Me një këshilltar të besuar në krah, atëherë mund të filloni t’i përgjigjeni pyetjeve më poshtë për t’u përgatitur për suksesin e blerjes së shtëpive.

 

1. Si mund ta kuptoj më mirë procesin dhe sa mund të përballoj të shpenzoj?

Procesi i blerjes së një shtëpie nuk është aq i lehtë. Ju duhet të vendosni për gjërat kryesore siç janë sa kohë planifikoni të jetoni në një zonë, shkollat më të mira që preferoni për fëmijët tuaj, çfarë lloj udhëtimi funksionon për ju dhe sa keni mundësi të shpenzoni.

Mbani në mend, para se të filloni procesin për të blerë një shtëpi, do t’ju duhet gjithashtu të aplikoni për një hipotekë. Huadhënësit do të vlerësojnë disa faktorë të lidhur me historikun tuaj financiar, një prej të cilëve është historiku juaj i kredisë. Ata do të dëshirojnë të shohin sa mirë keni qenë në gjendje të minimizoni borxhet e kaluara, prandaj sigurohuni që keni paguar në kohë kreditë, kartat e kreditit dhe kreditë e makinave. Nëse situata juaj financiare ka ndryshuar kohët e fundit, sigurohuni që ta diskutoni atë edhe me huadhënësin tuaj. Shumica e agjentëve kanë oficerë kredie që u besojnë dhe do t’ju ofrojnë referime.

 

2. Sa më duhet për një parapagim?

Përveç të dish se sa mund të bësh një pagesë mujore të hipotekës, të kuptosh se sa do të të duhet për një parapagim është një hap tjetër kritik. Fatmirësisht, ka shumë mundësi dhe burime të ndryshme në treg për të zvogëluar potencialisht sasinë që mund të mendoni se duhet të vendosni.

Nëse shqetësoheni për kursimin për një parapagim, filloni pak dhe jini konsistent. Pak nga çdo muaj shkon shumë larg. Filloni kursimet tuaja duke shtuar automatikisht një pjesë të çekut tuaj mujor në një llogari kursimi të veçantë ose një fond shtëpie

Para se ta dini, do të keni mjaft për një parapagim nëse jeni të disiplinuar dhe të menagjoni në mënyrë të duhur të ardhurat tuaja.

 

3. Kursimi kërkon kohë: Praktiko të jetosh me një buxhet!

Sado joshëse është të kalosh kohën shtesë që mund të kalosh në shtëpi në vende që ju preferoni, vendosja e parave shtesë për parapagimin tënd do të ndihmojë në përshpejtimin e rrugës për pronësinë e shtëpisë. Janë gjërat e vogla që vlejnë, kështu që filloni të përpiqeni të jetoni me një buxhet pak më të ngushtë nëse nuk po e bëni tashmë. Një buxhet do t’ju lejojë të kurseni më shumë për parapagimin tuaj dhe t’ju ndihmojë të shlyeni borxhet e tjera për të përmirësuar rezultatin tuaj të kredisë.

 

Si përfundim: Nëse të jeni pronar i shtëpisë është në listën tuaj të ëndrrave këtë vit, hidhini një sy të mirë asaj që mund të vendosni me përparësi për t’ju ndihmuar të arrini atje. Për të përcaktuar hapat që duhet të ndërmerrni për të filluar procesin, lidhuni me një profesionist lokal të pasurive të patundshme sot.

Join The Discussion

Compare listings

Compare