8 Mënyra për t’u siguruar që ju të merrni depozitën tuaj të sigurisë

– Marrja e depozitës tuaj të sigurisë pasi të lëvizni mund të duket e pamundur, por nuk është kështu. Mos harroni se depozita juaj e sigurisë në thelb janë paratë tuaja, kështu që jo të gjitha shpresat humbin kur është koha të largoheni. Një depozitë sigurie e rimbursuar plotësisht u’a lehtëson mundimin e të lëvizurit nga vendbanimi aktual. Sigurohuni që të merrni paratë tuaja me këto këshilla të ekspertëve!

 

• Filloni të planifikoni kur do të zhvendoseni

Merrni masa paraprake para të zhvendoseni për të kursyer kohë (dhe para) kur largoheni. Për të mos u akuzuar për dëmtim, përdorni grepa të lëvizshëm për të varur gjërat dhe përdorni jastëk për të mbrojtur dyshemetë e drurit nga gërvishtjet etj, ajo që ështe me rëndësi të ruani gjërat sa më shume që të keni mundësi.

 

 

• Qëndro i organizuar

I keni parasysh të gjitha ato dokumente të lidhura me qiranë që keni marrë kur u transferuat? Ju sygjerojmë t’i lexoni ato plotësisht dhe t’i mbani të gjitha të ruajtura në një vend.

 

 

• Dokumentoni gjithçka

Fotografoni gjithçka në pronën me qira për të shërbyer si provë e gjendjes së pronës, por edhe pse dokumentacioni fotografik është i shkëlqyeshëm, ndonjëherë nuk është i mjaftueshëm. Bëni një video të apartamentit ose shtëpisë kur filloni banimin për herë të parë dhe përsëri një video tjetër kur të largoheni! Nëse menaxheri i pronës përpiqet të mbajë depozitën tuaj, videoja juaj do të shërbejë si provë se e keni mbajtur pronën në gjendje cilësore. Kjo e bën shumë të vështirë për ata që të argumentojnë me ju.
Për më tepër, mbani një regjistër sa herë që kontaktoni me menaxherin tuaj të pronës për të raportuar çështjet e mirëmbajtjes. Dhe sa herë që raportoni kërkesa për mirëmbajtje, bëjeni këtë përmes postës elektronike ose përmes një sistemi raportimi që ju dërgon një konfirmim. Kjo shërben si provë për mbajtjen e shënimeve tuaja.

 

• Kontaktoni pronarin tuaj

Kontaktoni paraprakisht pronarin për datën tuaj të largimit. Edhe pse marrëveshja juaj e qirasë tashmë mund ta ketë këtë informacion, një bisedë e shpejtë shërben si një konfirmim i dobishëm dhe mirësjellje ndaj pronarit tuaj.

 

 

 

• Pastroni tërësisht

Përveç pastrimit të pluhurit standard, planifikoni të bëni një pastrim serioz të thellë nëse doni të kthehen të gjitha paratë e depozitës. Kjo do të thotë prapa dhe poshtë pajisjeve, plus detaje si çelësat e dritës, kornizat e dyerve dhe më shumë! Dhe nëse prona juaj me qira kërkon të pastrohet në mënyrë profesionale, mos harroni të mbani faturën e shërbimit si provë për pronarin tuaj.

 

 

• Shtyni pronarin tuaj të bëjë një inspektim

Kërkoni pronarit tuaj të bëjë një inspektim jozyrtar para datës tuaj të largimit. Kjo jo vetëm që ju ndihmon të vlerësoni se çfarë ka nevojë për rregullim, por gjithashtu ju lejon të dyve të hyni në të njëjtën faqe për ato që kanë nevojë për pastrim ose riparime shtesë. Jepini vetes disa ditë midis këtij inspektimi dhe ditës suaj të largimit, në mënyrë që të keni kohë për të korrigjuar gjithçka me të cilën pronari juaj mund të mos jetë i kënaqur.

 

 

• Bëni riparimet e nevojshme

Riparimet e vogla do t’ju marrin jo më shumë se një orë për të përfunduar, por ata do të rrisin gjendjen e përgjithshme të pronës. Pronari do ta vlerësojë patjetër punën e bërë dhe do të ketë më pak gjasa të kërkojë zbritje nga depozita. Ju këshillojmë të lyeni një shtresë me ngjyrën origjinale të bojës në çdo mur me gërvishtje. Në varësi të gjendjes së mureve tuaja, kjo mund të jetë kosto më efektive sesa humbja e parave nga depozita juaj, veçanërisht nëse qiradhënia juaj është e vogël.

 

 

• Hulumtoni ligjet lokale

Është e paligjshme në shumicën e shteteve që një pronar të mbajë depozitën tuaj të sigurisë pa shpjegime, kështu që hulumtoni të drejtat e qiramarrësit në lidhje me depozitat e sigurisë në nivelin e qytetit, qarkut dhe shtetit.

 

 

Nëse të mendosh për procesin e marrjes së depozitës së sigurisë tënde është tronditëse, sigurohu që nuk ka pse të jetë kështu. Me një planifikim dhe një komunikim të qartë dhe të vëmendshëm, jeni në rrugën tuaj për të marrë përsëri depozitën në duart tuaja. 

Join The Discussion

Compare listings

Compare