Gabimet që duhet t’i shmangni nëse po planfikoni të bleni një shtëpi

Blerja e një shtëpie për herë të parë mund të jetë e lodhshme. Ju nuk e keni bërë kurrë më parë, kështu që është normale të ndiheni paksa të mbingarkuar. Për fat të mirë, ne kemi mbledhur disa nga gabimet e zakonshme që bëjnë blerësit për herë të parë para blerjes së një shtëpie. Mësoni prej tyre dhe mund të keni një proces më të butë të blerjes së shtëpisë.

 

Duke harruar për kostot

Hipoteka juaj ndoshta nuk do të jetë kostoja e vetme kur bëhet fjalë për blerjen e një shtëpie. Kosto më të vogla si sigurimi i pronës, taksat, faturat e energjisë elektrike dhe ujit dhe tarifat e tjera mund të fillojnë të grumbullohen. Para se të blini një shtëpi, mund t’ju duhet të shikoni më tej kursimet tuaja për të kuptuar nëse mund të paguani për të gjitha këto tarifa shtesë.

 

Duke kërkuar për një shtëpi para huasë

Sapo të gjeni një shtëpi dhe të vendosni ta blini, nuk doni të kaloni kohë duke menduar nëse mund ta përballoni atë. Njohja e buxhetit tuaj dhe se ju jeni një blerës i kualifikuar para se të filloni kërkimin tuaj, mund ta bëjë procesin më të lehtë dhe më efikas. Pasi të vendosni se është koha për të blerë një shtëpi, merrni para-aprovimin për një kredi.

 

Mos-punësimi i profesionistëve

Lëvizja nuk është aq e thjeshtë sa paketimi i sendeve tuaja dhe marrja me qira e një furgoni. Kështu që ju mund të dëshironi të siguroheni që të keni vetëm lojtarët më të mirë. Vendosni ekipin tuaj të blerjes së shtëpisë përpara se të filloni kërkimin.

 

Të jesh shumë zgjedhës

Nuk ka asgjë të keqe të dish se çfarë dëshiron kur bëhet fjalë për të blerë një shtëpi. Por nëse lista juaj “e domosdoshme” bëhet shumë e gjatë dhe shumë specifike, ju mund të përfundoni duke kërkuar shtëpinë tuaj të përsosur për një kohë shumë të gjatë. Gjithashtu, mos harroni se mund të bëni ndryshime sapo të hyni brenda. Është më e mençur ti jepni kohë vetës për të kuptuar se çfarë ju nevojitet me të vërtetë kundrejt asaj që dëshironi. Nëse nuk jeni i sigurt se ku të filloni, lista jonë e kontrollit mund t’ju ndihmojë!

Mungon vizioni

Disa prej shtëpive të hapura të cilat ju mund t’i shikoni mund të mos mjaftojnë për pëlqimet tuaja. Por shumë shtëpi kanë potencial të fshehur. Kur kërkoni një shtëpi, përpiquni të shikoni përtej gjërave. Imagjinoni si do të duket shtëpia pasi të keni lëvizur me të gjitha sendet tuaja, ose përpiquni të parashikoni strukturën e shtëpisë pa sendet brenda saj. Kjo do të jetë një aftësi e rëndësishme, veçanërisht nëse po kërkoni të blini shtëpinë tuaj të parë.

 

Injorimi i së ardhmes

Nëse planifikoni të jetoni në këtë shtëpi për një kohë të gjatë, mund të dëshironi të mendoni përpara. Ju mund të vendosni të keni fëmijë pas disa viteve, dhe pastaj do të duhet të shqetësoheni për një grup tjetër pyetjesh. A do të ketë dhoma gjumi të mjaftueshme? A është shtëpia e vendosur në një rreth të mirë shkollor? Këto mund të jenë gjëra për të menduar kur blini shtëpinë tuaj.

 

Pra, nëse sapo keni filluar të mendoni për të blerë shtëpinë tuaj të parë, ose keni kaluar tashmë ca kohë duke kërkuar, mund të ketë shumë për të mësuar nga kjo listë e gabimeve.

Join The Discussion

Compare listings

Compare