Gjashtë këshilla për të qenë një fqinj i mirë

Lëvizja në apartamentin tuaj të parë dhe njohja me fqinjët tuaj mund të jetë pak frikësuese në fillim, por nëse gjeni kohë për të njohur fqinjët tuaj të rinj, mund të ndiheni shumë më tepër si në shtëpi. Njohja e njerëzve që jetojnë përreth jush mund t’ju ndihmojë të krijoni miqësi të reja dhe të ndiheni më të sigurt në banesën tuaj, kështu që padyshim ia vlen koha! Nëse doni të dini më shumë, lexoni gjashtë këshilla për të qenë një fqinj i mirë në ndërtesën tuaj të banesës.

Kini kujdes për zhurmën tuaj
Një nga ankesat më të zakonshme për fqinjët e këqij është se ata janë shumë të zhurmshëm. Mundohuni të ecni dhe të flisni me qetësi kur hyni dhe dilni nga ndërtesa dhe mos e përplasni derën tuaj. Asnjëherë nuk e dini se cili nga fqinjët tuaj mund të jetë duke punuar në turnin e natës dhe duke u përpjekur të flejë gjatë ditës.

Po aq e rëndësishme sa të qenit i qetë në zonat e përbashkëta është mbajtja e një niveli të përshtatshëm zhurme në banesën tuaj. Përpiquni të mbani muzikën, televizorin dhe zhurmat e tjera në një volum që nuk do të shqetësojë të gjithë të tjerët në ndërtesën tuaj.

Kontrolloni kafshët tuaja shtëpiake
Kafshët shtëpiake me sjellje të mirë mund të jenë shumë argëtuese dhe të ofrojnë një pikë të lehtë bisede për ju për të biseduar me fqinjët tuaj. Megjithatë, kafshët shtëpiake të zhurmshme, të çrregullta dhe jashtë kontrollit mund të kenë efektin e kundërt dhe të irritojnë fqinjët dhe pronarin tuaj.

Sigurohuni që t’i merrni gjithmonë kafshët tuaja shtëpiake dhe t’i mbani të lidhur me zinxhir kur janë jashtë, veçanërisht nëse kërkohet në qira. Disa komplekse të mëdha apartamentesh mund të kenë një zonë të caktuar për qen ku mund t’i çoni kafshët tuaja për të luajtur dhe të lëshoni pak avull, kështu që thjesht kini parasysh rregullat specifike të ndërtesës suaj.

Ndiqni rregullat e parkimit
Etiketa e parkimit është një pjesë tjetër e rëndësishme për të qenë një fqinj i mirë dhe për të qenë të respektueshëm në përgjithësi. Nëse ndërtesa juaj e banesës ka caktuar parkim, parkoni gjithmonë në vendin tuaj. Është e dobishme për fqinjët tuaj dhe madje mund të kërkohet ligjërisht në qiranë tuaj.

Mbajeni vendin të pastër
Mbajtja e pastër e brendshme dhe e jashtme e banesës suaj është një mënyrë e mirë për të treguar respekt ndaj fqinjëve tuaj. Nëse keni një ballkon ose verandë, bëni çmos për ta mbajtur atë të rregullt dhe të rregullt. Kur të gjithë ndajnë një ndërtesë, përmirësimet në hapësirën e kujtdo e bëjnë gjithçka të duket më e bukur.

Jini miqësor!
Është një gjë të jesh një fqinj që nuk i shqetëson nervat e të gjithëve, por të jesh një fqinj i shkëlqyer do të thotë të jesh miqësor. Përshëndetni gjithmonë qiramarrësit e tjerë që i shihni kur hyni dhe dilni nga ndërtesa dhe përpiquni të filloni një bisedë herë pas here dhe t’i njihni ata!

Njohja me fqinjët tuaj mund të jetë e mirë për sigurinë e banesës suaj, pasi do t’ju ndihmojë të dini nëse dikush nuk supozohet të jetë atje. Ndërtesat e apartamenteve janë objektiva të zakonshme për grabitje, ndaj bëni pjesën tuaj për ta mbajtur vendin të sigurt.

Jini të zhytur në mendime dhe ndihmoni
Për të qenë vërtet një fqinj me yje, përpiquni të njihni të gjithë fqinjët tuaj dhe të jeni të kujdesshëm për nevojat e tyre. Nëse shihni një fqinj të moshuar duke sjellë sende ushqimore, ofrojini t’i ndihmoni! Veprimet e vogla të mirësisë dhe respektit mund t’ju kthejnë nga një person tjetër në ndërtesë në një anëtar të respektuar të komunitetit të ndërtesës suaj apartamentesh.

Join The Discussion

Compare listings

Compare