Ide për përmirësimin e shtëpisë për këdo brenda buxhetit

Më në fund keni kohë për të punuar në projekte për përmirësimin e shtëpisë, por nuk doni të shtrini buxhetin. Lajmi i mirë është që ju mund të bëni një ndryshim të madh dhe të përmirësoni shtëpinë tuaj ose pronën tuaj të investimeve me këto projekte të lehta!

 

Ndryshoni Dritat!

Dritat janë ato të cilat japin ndriçimin në shtëpine tuaj andaj zgjedhja e duhur e tyre është e domosdoshme! Sigurohuni që të zgjidhni ndriçimin e duhur që mund të trajtojë kërkesat e hapësirës. Dhe sa herë që punoni në projekte elektrike, fikni energjinë përpara se të filloni!

 

Muret kanë rëndësi!

Në kohën tuaj të lirë merruni me muret. Rrini në ngjyrat pastel neutrale ose të buta  të cilat ju japin një energji pozitive. Mos hezitoni të shprehni kreativitetin tuaj duke pikturuar bukur në disa pjese të dhomave. Dhoma e fëmijëve për shembull është një mundësi e mirë.

 

Hapësira e jashtme zbukuron gjithçka!

Në pjesën e përparme ngjitni lule shumëngjyrëshe dhe kaçube të zbukuruara mjeshtërisht. Nëse oborri juaj është i rrafshët dhe jo tërheqës, mbillni pemë që përfundimisht do të ofrojnë hije dhe një rritje të mundshme prej 10% të vlerës së pronës suaj.

 

Ndryshoni dorezat!

Ndryshimi i dorezave të derës së brendshme dhe të jashtme mund të bëjë një ndryshim më të madh nga sa mund të mendoni. Plus ju do të shtoni një nivel sigurie duke zëvendësuar çelësat e vjetër me çelësa të rinjë!

 

Rindërtoni Pasqyrën!

 

Shumë shtëpi të vjetra kanë akoma ato pasqyra të mrekullueshme në madhësinë e murit mbi lavamanin e banjës – por nuk kanë asnjë stil. Kornizoni ato dhe instaloni kornizën me ngjitës. Tani që keni zotëruar pasqyrën e banjos, bëhuni më kreativ duke pikturuar derën me një ngjyrë të fortë. Është një mënyrë e thjeshtë për të sjellë një pamje klasike në një dhomë.

 

 

 

Kulloni ngrohësin e ujit!

Askush nuk do ta vërejë këtë projekt, por ai do t’ju kursejë para dhe do të mbajë problemet hidraulike nga ngrënia e fitimeve tuaja të pronës. Kulloni disa galona ujë nga ngrohësja juaj e ujit dy ose tre herë në vit për të pastruar sedimentin në fund të rezervuarit. Kjo e mban grumbullimin në minimum dhe lejon që ngrohësi të punojë në mënyrë efikase dhe të zgjasë më shumë. Hiqeni nga priza njësinë përpara se të filloni dhe kontrolloni ngrohësin për rrjedhje, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje koke në rrugë!

Join The Discussion

Compare listings

Compare