Ideja për dekorimin e dhomës së ndejës

Një shtëpi është një vend ku ne mund të jemi vetja jonë e vërtetë. Për ta bërë këtë, është e rëndësishme që të ndihemi rehat në shtëpinë tonë, e cila do të jetë e mundur me artikujt tanë të preferuar të dekorit. Ne kalojmë kohën maksimale brenda dhomave tona të ndejës dhe gjithashtu është  përshtypja e  parë e mysafirëve dhe vizitorëve.

1. Vendosni vepra arti dhe piktura

Ju mund të keni parë në filma dhe drama që pallatet kanë piktura dhe portrete të mëdha në korridoret dhe zonat e tyre të jetesës. Epo, ju gjithashtu mund të bëni të njëjtën gjë ndërsa qëndroni brenda buxhetit tuaj. Për më tepër, vepra e artit do të shfaqë shijen dhe zgjedhjen tuaj e cila do të jetë më se e mjaftueshme për të bërë atë përshtypjen e parë.

Duhet të kuptoni që muret bosh nuk duken mirë, veçanërisht në zonën e dhomës së ndenjes. Por gjithashtu duhet të theksohet se ngjitja e mureve me portrete kudo mund të duket pak e kompensuar. Ne ju sugjerojmë t’i përmbaheni rregullit të madh të 1 portretit dhe 2 pikturave për një dhomë të gjallë me madhësi mesatare

2. Zgjidhni një pozicion të përshtatshëm për mobiljet

Dhoma e ndenjes është një vend i tillë ku njerëzit ndajnë kujtimet më të gjalla të jetës së tyre. Zona duhet të mbahet e zënë siç duhet me mobilje dhe pozicionimi i tyre është gjithashtu i rëndësishëm. Vendi nuk duhet të duket si një shitje në oborr e mobiljeve të zgjedhura në mënyrë të pasigurt dhe as nuk duhet të jenë në një distancë të tillë që njerëzit të mos jenë të interesuar të shoqërohen. Mbani gjithmonë divanin tuaj larg murit në mënyrë që t’i japë dhomës tuaj të jetesës një tërheqje të gjerë, pavarësisht nga fakti se është i vogël.

Nëse karriget tuaja anësore, divanet, tavolinat e kafesë kanë humbur hijeshinë e tyre, do të ishte një ide e mirë të bëni një rinovim të shpejtë me llak druri

3. Përhapni tepih dhe qilima të ëmbël

Qilimat e zonës janë një nga aspektet e pakta që anashkalohen në dekorimin e shtëpisë. Ato mund të jenë një problem për njerëzit që nuk marrin parasysh disa rregulla të thjeshta ndërsa blejnë tepihat dhe qilimat e tyre të dëshiruar. Duhet të kihet parasysh se nëse zona e dhomës së ndenjes është mjaft e madhe për të akomoduar qilima të shumtë nën mobilimin e mobiljeve, duhet të ketë boshllëqe të mjaftueshme për dyshemenë e zhveshur, në mënyrë që aktivitetet e pastrimit të mund të ndërmerren me lehtësi.

Qilimat e zonës duhet të jenë plotësuese të mobiljeve tuaja dhe gjendjes së përgjithshme të dhomës. Ato nuk duhet të jenë me ngjyra të kundërta, sepse mund të shkaktojë dhimbje syri për banorët dhe vizitorët. Mund të mbani një qilim me ngjyrë të errët për hije më të lehta të mobiljeve dhe anasjelltas. Sidoqoftë, shmangni ngjyrat e ndritshme për tepihat dhe qilimat e zonës tuaj

4. Eksploroni mënyra të ndryshme të ndriçimit

Tani ndriçimi është pjesa thelbësore e çdo zone të jetesës sepse siguron një ndjenjë të gjerë dhe të ngrohtë në zonën e jetesës. Është e rëndësishme që dhoma e ndenjes të pozicionohet në një cep të ndriçuar mirë të shtëpisë, mundësisht me më shumë se një dritare. Sidoqoftë, nëse ndodh që jetoni brenda një apartamenti, ndriçimi natyror mund të mos jetë i mundur. Në atë rast, mund të instaloni drita artificiale si llambadarë, mini llamba dhe madje edhe drita bakri në tavan.

5. Organizimi i dollapëve dhe rafteve

Zona e jetesës mund të jetë ekspozita juaj e vogël e pasurive të çmuara si çmimet, mburojat, enët, pjatat prej porcelani, setet e ngjyrosjes, etj. Me ndriçimin e duhur dhe zgjedhjen e kabinetit, njerëzit mund t’i japin pamjen perfekte rafteve të dhomës së tyre të jetesës. Gjëja më e mirë në lidhje me ri -dekorimin e rafteve brenda zonës së banimit është se njerëzit nuk kanë pse të blejnë sende të reja dekorative dhe kjo mund të bëhet me sendet ekzistuese.

6. Ngjyrosja dhe lyerja e zonës

Dhoma e ndenjes është një nga zonat më të zëna rregullisht në shtëpi. Prandaj, skema e ngjyrave të kësaj zone duhet të zgjidhet me kujdes. Dikush mund të zgjedhë nga një shumëllojshmëri e gjerë e nuancave të ndryshme në të kuqe dhe të kuqe në hije neutrale si ngjyrat gri dhe të zeza. Çfarëdo ngjyre që mund të zgjidhni, duhet të jetë mjaft e dukshme për të shfaqur ndjenjën tuaj akute të dekorit. Ju mund të zgjidhni ngjyra të ndryshme për mure të ndryshme në mënyrë që të theksoni atë zonë të veçantë.

7. Shtoni një vijë të natyrës

Gjelbërimi është një aspekt i tillë që përshtatet në mënyrë perfekte në çdo hapësirë. Nëse jeni shumë të varfër në buxhet, mund të provoni të dekoroni zonën tuaj të jetesës me bimë në vazo dhe bimë të varura

Join The Discussion

Compare listings

Compare