Jeta në pension: Marrja me qira kundër pronësisë së shtëpisë

Pronësia ju jep stabilitet, por marrja me qira ofron fleksibilitet

Rreziqet për t’u marrë parasysh

Në teori, blerja e një shtëpie pas daljes në pension ju merr më shumë për paratë tuaja sesa marrjen me qira. Sidoqoftë, pronësia e shtëpisë gjithashtu përfshin rreziqe të konsiderueshme financiare. Çështje të tilla si luhatjet në vlerën e tregut, shpenzimet e papritura të mirëmbajtjes dhe zbritjet e sigurimit mund të rrisin kostot mbi dhe mbi ato të marrjes me qira. Dhe cilindo opsion që zgjidhni, mos harroni të planifikoni për inflacionin – qiraja, taksat dhe kostot e sigurimit të gjitha rriten me kalimin e kohës.

Një çështje tjetër kryesore është rreziku i mirëmbajtjes i lidhur me pronësinë. Marrja me qira është si të blini një policë sigurimi kundër mirëmbajtjes; qiramarrësit nuk kanë asnjë përgjegjësi për kostot e rregullta të mirëmbajtjes, dështimet e pajisjeve ose katastrofat siç janë stuhitë ose përmbytjet. Pronari duhet të shqetësohet për ato kosto të papritura – siç bëjnë pronarët e shtëpive.

Një mundësi investimi?

Megjithëse pasuritë e paluajtshme mund të ofrojnë mundësi të mira investimi, një vendbanim nuk duhet të blihet vetëm për atë arsye. Strehimi është një kosto e pashmangshme e jetesës dhe likuidimi i një aktivi investimi nuk duhet të përfshijë gjetjen e një vendi tjetër për të jetuar. Pensionistët nuk duhet të ndikojnë në investimin e kundërt të pronësisë kur planifikojnë kostot e strehimit.

“Një nga mitet më të mëdha të pronësisë së shtëpisë është se është një investim. Nuk është, “thotë Kirk Chisholm, menaxher i pasurisë dhe drejtor në Innovative Advisory Group në Lexington, Mass. Chisholm shton:

Të zotërosh një shtëpi ku jeton është një shpenzim, jo ​​një investim. Një investim është ai që gjeneron rrjedhën e parasë. Sigurisht, ka disa përfitime nga të zotërosh një shtëpi, por kur i merr parasysh kostot, lidh sasitë e mëdha të kapitalit, jolikuiditetin e shtëpisë dhe që çmimet e shtëpive nuk rriten gjithmonë, kjo e bën atë shumë më pak tërheqëse ” investim. ”

Për të përdorur në të vërtetë një shtëpi si një investim, një pronari i shtëpisë do të duhej të blinte ulët dhe të shiste lartë – blerjen dhe shitjen e shtëpive në mënyrë oportuniste. Duke shitur një shtëpi për të fituar një fitim kur çmimet janë të larta, megjithatë, dikush merr shansin për t’u çmuar jashtë tregut nëse çmimet vazhdojnë të rriten. Ata me një buxhet fiks, siç janë shumica e pensionistëve, mund të mos jenë në gjendje të blejnë një shtëpi ose apartament tjetër dhe do të gjejnë veten që kanë të bëjnë me një pronar në vend.

Në disa mënyra marrja me qira mund të jetë ekuivalenti ekonomik i shkurtimit të aksioneve. Nëse besoni se çmimet e banesave janë më të ulëta, mund të merrni me qira një vendbanim, të prisni që çmimet të bien dhe të blini një shtëpi më vonë. Të jesh i gabuar në lidhje me drejtimin e çmimeve të banesave dhe të përfundosh duke paguar një çmim më të lartë blerjeje është i ngjashëm me pagimin e një çmimi më të lartë për një aksion për të mbuluar një pozicion të shkurtër.

Arketimi dhe Likuiditeti

Përfitimet e tjera financiare të të qenit qiramarrës përfshijnë lirinë nga shqetësimi për kushtet e tregut të banesave dhe likuiditetin. Shitja e një shtëpie mund të marrë shumë kohë; përfshin gjithashtu shumë shkresa, dhe shumica e agjencive të pasurive të paluajtshme ngarkojnë një komision, i cili zvogëlon kthimin e investimit. Të heqësh dorë nga këto ngatërresa kur është koha për të lëvizur, padyshim që ia vlen.

Disa pensionistë jetojnë vetëm me para pensioni – përfitime të Sigurimeve Shoqërore, pagesa pensioni, ose një plan qeveritar ose sindikal. Ata nuk kanë gjithmonë shuma të mëdha parash likuide. Pa asete të mjaftueshme anash për shpenzime të papritura, kostot e rregullta të zotërimit të një shtëpie mund të jenë shkatërruese.

Avantazhet e Pronësisë

Nëse jeni një nga 56% e pronarëve të shtëpive që dalin në pension të pakufizuar nga një hipotekë, sipas një studimi të American Financing, çështja e marrjes me qira kundrejt pronësisë mund të duket më pak e komplikuar në fillim. 3 Megjithatë, fakti që ju nuk keni pagesa e shtëpisë nuk e bën këtë një ide pa mend. Ju do të duhet të merrni parasysh taksat e pronës dhe kostot e mirëmbajtjes, dhe sa më e vjetër të jetë shtëpia juaj, aq më të larta mund të jenë ato shpenzime të mirëmbajtjes.

Sidoqoftë, është e lehtë të gjesh argumente për të qëndruar-veçanërisht nëse jeton në një shtëpi që zotëron tani (dhe nuk ke arsye të lidhura me shëndetin për t’u larguar). Këtu janë disa argumente të tjera kryesore.

Stabiliteti

Nëse zotëroni shtëpinë tuaj, ka të ngjarë të gëzoni më shumë stabilitet dhe kontroll. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për një qiradhënës që rrit me qira. Po kështu, një qiradhënës nuk mund ta shesë banesën nga poshtë jush. Ende keni mundësinë për të lëvizur, por do të jetë vendimi juaj – jo i pronarit. Gjithashtu, nuk mund të rimodeloni një qira, të paktën jo pa lejen e pronarit.

Ndërtoni ekuitet

Për disa pensionistë, është e rëndësishme të lini një trashëgimi. Të tjerët duan të përdorin kapitalin e akumuluar të shtëpisë për të marrë një hua, linjë krediti ose hipotekë të kundërt. Këto janë situata në të cilat pronësia ka më shumë kuptim. Në zonat ku vlerat e pronës po rriten me shpejtësi, zotërimi ju lejon të zotëroni një aktiv që vlerësohet. Dhe, natyrisht, gjithashtu do të thotë që ju mund të shmangni rritjen e qirasë që janë aq të zakonshme në tregjet e nxehta të pasurive të paluajtshme.

Përfitimet Tatimore

Siç u përmend më lart, megjithëse fatura e taksave 2017 uli aftësinë për të zbritur interesin e hipotekës dhe taksat mbi pronën, përfitime të tilla ende ekzistojnë. Përveç kësaj, zbritjet e tjera, përfshirë pikat e hipotekës, gjithashtu mund të funksionojnë për të ulur shumën që ju keni borxh. Ju nuk merrni asnjë nga këto përfitime tatimore nëse merrni me qira.

Emocionet

Shkalla në të cilën jeni lidhur emocionalisht me idenë e pronësisë së shtëpisë – ose me shtëpinë e veçantë ku jetoni aktualisht – është një konsideratë e rëndësishme, jofinanciare.

Avantazhet e marrjes me qira

Shitja e shtëpisë tuaj dhe kalimi në një qira ka pikat e saj. Nëse aktualisht merrni me qira, i dini këto përfitime. Por nëse jeni pronar i shtëpisë që po mendoni të hidheni në anije, këtu janë disa arsye për t’u marrë parasysh.

Hapni Opsionet

Marrja me qira mund të ketë kuptim nëse jeni një nester bosh, gati për t’u zvogëluar ose i pasigurt se ku do të kaloni vitet e pensionit. Ju mund të dëshironi të largoheni për mot më të mirë ose një kosto më të ulët të jetesës për disa vjet, por gjithashtu të jeni lehtësisht në gjendje të lëvizni më pranë familjes tuaj më vonë.

Më pak kosto

Është e rëndësishme të krahasoni koston e marrjes me qira me pronësinë në vendin ku planifikoni të jetoni. Sipas një raporti të vitit 2016 nga Trulia, marrja me qira ishte më pak e shtrenjtë në 98 nga 100 qytete me një popullsi të madhe banorësh 65 dhe më të vjetër.4 Megjithatë, vlen të përmendet se në jug pronësia është zakonisht më pak e shtrenjtë se marrja me qira.

Më pak Mirëmbajtje

Kur merrni me qira, ka të ngjarë që nuk do të duhet të paguani për mirëmbajtjen strukturore të ligës kryesore. Sipas Millionacres, pronarët e shtëpive shpenzojnë mesatarisht 1% dhe 4% çdo vit për mirëmbajtje.5 Sa më e vjetër të jetë shtëpia, aq më e lartë është përqindja. Një paralajmërim: Lexoni me qira me kujdes para se të nënshkruani dhe sigurohuni që pronari juaj është përgjegjës për të gjitha (ose pothuajse të gjitha) mirëmbajtjen dhe riparimet, veçanërisht nëse jeni duke marrë me qira një shtëpi

Join The Discussion

Compare listings

Compare