Katër këshilla për të fjetur më mirë në apartamente të ndritshme

Apartamentet me shumë pak dritare mund të ndjehen të errëta dhe dëshpëruese, por të kesh shumë dritare mund të sjellë gjithashtu sfida. Me shumë dritare në banesën tuaj, mund të ketë aq shumë rrezet e diellit saqë të bini dhe të qëndroni në gjumë mund të jetë e vështirë. Ky problem nuk është gjithmonë i lehtë për t’u zgjidhur pasi, sa më shumë dritare të keni, aq më shumë duhet të bëni për të bllokuar dritën. Këtu janë katër këshilla për të fjetur më mirë në një apartament të ndritshëm.

 1. Perde e mbylljes
  Instalimi i perdeve të errësirës në dhomën tuaj të gjumit do të bllokojë rrezet e diellit kur ju duhet të flini, duke ju ndihmuar të merrni pushimin e pandërprerë që ju nevojitet. Perdet e mbylljes janë perde të errëta, të izoluara që reduktojnë rrezet e diellit. Edhe pse termi “perde të errëta” ka fjalën “e zezë”, ju mund t’i merrni këto perde në shumë ngjyra të lehta që janë po aq efektive në reduktimin ose bllokimin e dritës së diellit.Përveç dritës së diellit, një gjë që gjithashtu mund të ndërpresë gjumin tuaj është nxehtësia dhe perdet e errësirës mund të jenë gjithashtu të mira për të mbajtur të kontrolluar temperaturën e banesës suaj. Në vend që të zgjoheni sepse është shumë nxehtë në dhomën tuaj, pëlhura e trashë e një perde të errët mund të bllokojë nxehtësinë nga dielli dhe kështu ta bëjë më të lehtë për ju të pushoni. Për më tepër, perdet e errësirës janë një mënyrë e mirë për të reduktuar zhurmën pasi ato janë bërë nga materiale të trasha.
 1. Tapa për tërheqje të dyerve
  Megjithëse tapat e tërheqjes së dyerve përdoren tradicionalisht për kontrollin e temperaturës, reduktimin e zhurmës dhe parandalimin e dëmtuesve, ato mund të përdoren gjithashtu për të bllokuar rrezet e diellit. Tapat e tërheqjes së dyerve mbyllin boshllëqet e ajrit rreth derës tuaj dhe kështu bllokojnë dritën. Edhe pse një çarje e dritës së diellit përmes një dere mund të duket si një sasi e vogël drite, nëse jeni të ndjeshëm ndaj dritës së diellit ndërsa jeni duke fjetur, një tapë e tërheqjes së derës mund të bëjë një ndryshim thelbësor. Përdorimi i një tape me cilësi të lartë të tërheqjes së derës së bashku me perdet e mbylljes duhet të zvogëlojë shumë çdo dritë të padëshiruar nga rrezatimi në dhomën tuaj.
 2. Maska për gjumë
  Meqenëse sytë tuaj mund të dallojnë dritën gjatë gjumit, mund të jetë e vështirë të qëndroni në gjumë në një mjedis të ndritshëm. Kjo është arsyeja pse një nga mënyrat më të lehta dhe më të përballueshme për të krijuar një mjedis të errët dhe qetësues të gjumit është të vishni një maskë gjumi me cilësi të lartë. Disa maska ​​gjumi janë gjithashtu të shkëlqyera për reduktimin e zhurmës, që do të thotë se ato mund të ofrojnë gjumë edhe më të mirë nëse jetoni në një apartament me zhurmë. Ju gjithashtu mund të gjeni maska ​​gjumi të peshuara, të ngjashme me batanijet me peshë, që mund të jenë ndihma të shkëlqyera relaksimi dhe gjumi.
 3. Ngjyrosni muret tuaja me ngjyra të errëta (nëse ju lejon qiraja)
  Nëse dhoma juaj është ende shumë e ndritshme pasi keni provuar mënyra të ndryshme për të bllokuar rrezet e diellit, mund të dëshironi të ndryshoni ngjyrën e murit. Së pari, do t’ju duhet të kontrolloni qiranë tuaj dhe më pas, nëse qiraja juaj lejon, mund t’i ndryshoni muret tuaja në një ngjyrë më të errët. Kjo për shkak se e bardha dhe ngjyrat e tjera më të lehta reflektojnë dritën, duke e bërë më të lehtë që rrezet e diellit të kërcejnë nëpër dhomën tuaj. Nga ana tjetër, ngjyrat më të errëta si grija, qymyri dhe e zeza thithin dritën. Prandaj, një dhomë më e errët do të reflektojë më pak dritë, duke e bërë dhomën tuaj të gjumit më pak reaktive ndaj diellit dhe më të përshtatshme për gjumë të thellë dhe rigjenerues.

Join The Discussion

Compare listings

Compare