Katër mënyra për t’u prezantuar me fqinjët e rinj

Të jetosh vetëm në banesën tënde është bukur, por shanset janë që të mos jesh kurrë 100 për qind vetëm. Nëse dilni në korridor, mund të shihni fqinjët tuaj dhe në shumë apartamente, ndonjëherë do të dëgjoni fqinjët tuaj duke lëvizur ose duke dëgjuar muzikë në apartamentet e tyre. Mund të ndiheni pak e pakëndshme të dini se fqinjët tuaj janë pranë pa i njohur ata në të vërtetë, dhe nëse e gjeni veten që keni të bëni me një fqinj të padisiplinuar, mund ta keni më të lehtë t’i afroheni situatës nëse e njihni tashmë personin. Këtu janë katër mënyra për t’u prezantuar me fqinjët e rinj, pavarësisht nëse jeni ju apo fqinjët tuaj të rinj në ndërtesën tuaj.

1. Një trokitje e thjeshtë

Jo domosdoshmërisht duhet të bëheni krijues dhe të dilni shumë larg kutisë për t’u prezantuar me fqinjët e rinj. Një gjest i thjeshtë miqësie shpesh bën mashtrimin. Për këtë qëllim, thjesht shkoni te apartamenti i fqinjit tuaj dhe jepni një trokitje të lehtë në derën e tyre – një trokitje e fortë dhe e shpejtë mund të tingëllojë frikësuese. Sapo fqinji juaj hap derën e tyre, thjesht prezantohuni, pastaj thoni që jetoni në apartament dhe thjesht dëshironi të thoni përshëndetje.

Nëse fqinji juaj është i ri në ndërtesë, ata ka të ngjarë të vlerësojnë që keni dalë nga rruga juaj për të thënë përshëndetje. Nëse jeni i ri në ndërtesë, atëherë keni një justifikim shtesë për të bërë një hyrje: Kërkoni falje për çdo shqetësim që lëvizin tuaj-lëvizësit vazhdimisht shkojnë lart e poshtë shkallëve, pronat tuaja rreshtojnë në korridor ndërsa i merrni nga lëvizja e automjetit në ndërtesën tuaj – ka shkaktuar. Kjo jo vetëm që do t’ju ​​japë një fillim natyral të bisedës me të cilin do të prezantoheni me fqinjët e rinj, por do të tregojë se jeni të sjellshëm dhe të vëmendshëm.

2. Një trokitje plus një gjest

Është një gjë të paraqitesh në banesën e fqinjit tënd vetëm për të përshëndetur. Është një gjë tjetër të arrish me diçka nga e cila mund të të kujtojnë. Blini një tabaka me kekë, biskota ose produkte të tjera të pjekura (ose më mirë akoma, bëjini vetë) dhe jepini një secilit prej fqinjëve tuaj. Në këtë mënyrë, askush nuk mund t’ju akuzojë se luani me të preferuarat pasi i kënaqni të gjithë në masë të barabartë. Mbani në mend se pjekja e një torte të tërë për secilin fqinj ose një për vetëm një fqinj mund të shihet si, respektivisht, një tejkalim ose një lehtë.

3. Bëni një festë për ngrohjen e shtëpisë

Nëse jeni një person që largohet, ka të ngjarë që tashmë keni planifikuar të bëni një festë për ngrohjen e shtëpisë. Sigurisht që do të ftoni miqtë tuaj, por ç’të themi për përfshirjen e fqinjëve tuaj? Ftimi i fqinjëve tuaj në festën tuaj të ngrohjes së shtëpisë ju lejon të njiheni me njëri-tjetrin në një mjedis argëtues të ulët, me pije, ushqime dhe shpërblime të tjera që mund të mos i keni me një trokitje të thjeshtë të derës. Dhe është një mënyrë për t’u prezantuar me fqinjët e rinj pa shtuar një aktivitet tjetër në listën tuaj të përditshme të detyrave.

4. Gjeni interesa të përbashkëta

Edhe pse është fisnike të duash të prezantohesh me fqinjët e rinj, nuk je i garantuar të klikosh me secilin prej tyre. Ju gjithashtu mund të shqetësoheni se trokitja në derën e të gjithëve do të ndihet e lodhshme mendërisht. Një rrugë e mesme është të shihni nëse mund të gjeni interesa të përbashkëta me fqinjët tuaj. Nëse keni një qen dhe vëreni se edhe fqinji juaj e ka, përmendeni këtë. Nëse e kuptoni se jeni duke blerë në të njëjtin dyqan ushqimor butik kilometra larg, flisni për atë se sa distanca ia vlen produktet. Nëse ecni me biçikletë kudo dhe dikush tjetër në ndërtesën tuaj bën gjithashtu, bisedoni për këtë. Me interesa të përbashkëta, nuk keni nevojë për një festë ose ushqime të pjekura për të krijuar marrëdhënie kuptimplote – të qenit i sinqertë është çelësi.

Join The Discussion

Compare listings

Compare