Keni parasysh këto 6 projekte para se të shisni shtëpinë tuaj

Ndoshta familja juaj po rritet dhe ju po kërkoni një shtëpi me një oborr më të madh ose në një rreth tjetër shkollor. Cilado qoftë arsyeja juaj ju keni vendosur që është koha për të shitur shtëpinë tuaj aktuale. Pavarësisht nëse kjo është hera juaj e parë ose keni përvojë, shitja e shtëpisë tuaj mund të jetë një detyrë e madhe. Pra nëse nuk jeni në një krizë të madhe kohore ose me një buxhet të ngushtë, është më mirë të vendosni pak punë në shtëpinë tuaj përpara se ta rendisni për shitje në mënyrë që të shisni shtëpinë tuaj shpejt dhe ndoshta për më shumë para.

Për fat të mirë ne kemi renditur 6 projekte kryesore për t’u marrë në konsideratë nëse po shisni shtëpinë tuaj këtë vit.  

 

1. Renovoni dyshemenë

Nëse dyshemetë në shtëpinë tuaj janë të konsumuara ose të vjetëruara mund të jetë një kthim i madh për blerësit e mundshëm. Edhe nëse jeni mësuar me njollat në qilim ose nuk e vëreni më zhytjen në dyshemenë e kuzhinës, do të dëshironi të renovoni dyshemenë tuaj përpara se të vendosni shtëpinë tuaj në shitje. Për të qenë të sigurt që po zgjidhni llojin dhe stilin e duhur për shtëpinë tuaj është më mirë të flisni me një profesionist të dyshemesë në zonën tuaj. 

 

2. Freskoni bojën 

A janë muret tuaja të gërvishtura apo thjesht një ngjyrë jo tërheqëse? Një shtresë e freskët e bojës është një renovim i thjeshtë por efektiv në shtëpi duke ju lejuar të maksimizoni pamjen dhe ndjesinë e hapësirës tuaj brenda pak kohe. Ndërsa njerëzit vizitojnë shtëpinë tuaj në internet ose virtualisht, ata do të vërejnë detajet e vogla. Ju nuk do të dëshironi që një punë e dobët e bojës ose një mur i vjetër, i errët i kuzhinës të jetë një faktor ndikues në vendimin e tyre. Në vend të kësaj zgjedhni ngjyrat neutrale të bojës për t’u tërhequr nga një gamë e gjerë e blerësve. Mos harroni se piktura nuk është vetëm për nga brenda. Një shtresë e freskët e bojës së jashtme mund të bëjë mrekulli për pamjen e shtëpisë tuaj. Nëse nuk keni kohën e mjaftueshme ose ky projekt shtëpie është shumë i madh për një ju, punësoni një piktor profesionist në mënyrë që shtëpia juaj të duket sa më mirë kur del në tregun e shtëpive.  

 

3. Ndryshoni kuzhinën

Kuzhina është zemra e shtëpisë dhe shpesh është një nga përparësitë kryesore për blerësit. Pra një kuzhinë në nevojë për shumë punë mund të jetë e gjitha që duhet për të fikur një blerës. Si një nga dhomat kryesore të shtëpisë, do të dëshironi t’i jepni përparësi këtij projekti shtëpie për të ndihmuar shtëpinë tuaj të dalë kundër konkurrencës. Nëse një rimodelim i plotë nuk përshtatet me buxhetin tuaj, mos u shqetësoni. Renovimi i kuzhinës suaj nuk do të thotë që ju duhet të bëni gjithçka dhe të blini pajisje krejt të reja! Gjërat si fytyrat e reja të kabinetit, tërheqjet e sirtarëve ose nëse është e nevojshme një banak i ri mund të kthejnë plotësisht një kuzhinë. Nëse nuk jeni i sigurt se cilat renovime janë të nevojshme, merrni parasysh të flisni me një kontraktor ose profesionist të pasurive të patundshme për trendet aktuale në zonën tuaj.

  

4. Përmirësoni peisazhin 

Shumë blerës të shtëpive duan paketën e plotë – brenda dhe jashtë. Një shtëpi bëhet edhe më e mirë nga një oborr i bukur kështu që nëse prona juaj është pak e butë nga jashtë, prekjet e duhura të mbarimit mund të shkaktojnë interesin e blerësit. Kjo është arsyeja pse peisazhi është një nga projektet më të rëndësishme të shtëpisë që duhet të përfundojë para se të shisni shtëpinë tuaj. Mbjellja e kaçubeve përgjatë një trotuari apo edhe shtimi i një kopshti të vogël lulesh mund të jenë mënyra të përballueshme dhe të lehta për të krijuar tërheqjen e syve.

 

 5.  Zëvendësoni dritaret 

Në varësi të moshës dhe gjendjes së shtëpisë tuaj mund të jetë koha të zëvendësoni dritaret tuaja. Edhe nëse keni jetuar vetëm në shtëpinë tuaj për 5 vjet duhet të pyesni veten se sa kohë jetonin pronarët e mëparshëm atje dhe nëse i kishin zëvendësuar ndonjëherë! Nëse dritaret tuaja kanë dëmtime të vogla atëherë ato thjeshtë mund të kenë nevojë për një riparim të vogël. Por nëse kornizat janë të veshura, ka rrjedhje kur bie shi, është e vështirë të hapësh ose të mbyllësh, ose ka thjesht dëmtime të dukshme do të dëshironit të punësoni një profesionist për t’i zëvendësuar ato.  

 

6. Riparoni derën e garazhit

Nëse dera e garazhit tuaj nuk duket më ose nuk vepron në nivelin e duhur, një zëvendësim është ndoshta i nevojshëm. Blerësit e mundshëm të shtëpive do t’i vërejnë këto çështje dhe mund të kërkojnë që t’i riparoni ato si pjesë e marrëveshjes së blerjes. Kjo është arsyeja pse është një ide e mirë të merreni me këto projekte të shtëpisë para se të vendosni të shisni shtëpinë tuaj. Edhe nëse dera e garazhit tuaj po funksionon siç duhet, kjo mund të jetë një renovim i shkëlqyeshëm kozmetik për të freskuar pjesën e jashtme të shtëpisë tuaj.

Join The Discussion

Compare listings

Compare