Kur është koha ideale për të blerë një shtëpi?

Në përgjithësi , ekzistojnë tre mënyra për të llogaritur kohën më të mirë për të blerë shtëpi

 
1. Muaji më i mirë: Në të gjithë tregjet e patundshmërive, gjithë është një muaj i mirë për të blerë një shtëpi, ose stina më e mirë për të blerë shtëpi.

2. Viti më i mirë për tregun dhe ekonominë: Në trendet e gjera të tregut, gjendja e ekonomisë, dhe tregu i profesionit tuaj lokal, mund të diktojë një kohë më të mirë apo më të keqe për të  blerë.

3. Koha më e mirë për ju : Anash karakteristikave të tregut, ju duhet të planifikoni të bleni atëherë kur është e kuptueshme për finncat tuaja dhe kohën e lëvizjes.

Kur është muaji më i mirë për të blerë shtëpi?

Vera e vonë është stina më e mirë për të blerë shtëpi nëse ju dëshironi një përvojë të blerjes me inventarëtë shtëpisë që ju e doni, atëherë kur shitësit i ulin çmimet para Vjeshtës. Kështu që muaji më i mirë për të blerë shtëpi është muaji Gusht.

Të flasim në Përgjithësi,  blerësiit në vjeshtë dhe në dimër kanë më pakë opsione dh emë shumë fleksibiltet n ë çmime, dhe në pranverë e verë blerësit kanë më shumë opsione, por më pakë fuçi negociuese.

Bleni në Nëntor për çmime më të mira

Që kur më shumë blerës blejnë në pranverë, një shtëpi që ju e bleni ndërmjet marsit dhe majit, mund të ju kushtojë juve më shumë se sa shtëpia e njejtë që kishit blerë në nëntor apo dhjetor.

Bleni shtëpi në prill për më shumë opsione

 Në një anë , nëse ju dëshironi të zgjedhni më shumë shtëpi dhe nuk ju intereson çmimi,  pranvera dhe vera e hershme janë kohët më të mira për të blerë shtëpi, prilli ka më së shumti lista të reja.

Më së shumti listime prekin tregun në një dritare të shkurtës mes muajve prill dhe qershor. Nëse ju po planifikoni të bleni në një treg me dimër me mot të ashpër, maji dhe qershori kanë dy herë më shumë listime aktive se dhjetori dhe janari. Sidoqoftë, në tregje të buta, modeli i pranverës është larg i dukshëm.

Bleni në gusht për zgjedhje dhe çmime të ulëta

A është një kohë e mirë për të blerë një shtëpi bazuar në ekonominë?

Faktorët kombëtarë dhe shtetërorë ose lokalë mund të ndikojnë në tregun e banesave, dhe vendimin tuaj për të blerë. Në nivel kombëtar, gjëra të tilla si normat e interesit, tregu i punës dhe shëndeti i përgjithshëm i ekonomisë  mund të ndikojnë në tregun e shtëpive. Në një nivel më lokal, vendimi juaj për të blerë mund të ndikohet nga kërkesa e blerësit, tregu lokal i punës dhe tregu lokal i qirasë.

Join The Discussion

Compare listings

Compare