Kuzhina e ëndrrave në oborrin tuaj

Një kuzhinë e ndërtuar në ambientin e hapur të shtëpisë suaj mund të jetë një përfitim i madh. Tani më mbajtja e barbekjusë, festat dhe pikniqet do të jenë shumë më argëtuese. Kuzhina e duhur në oborr mund të rrisë vlerat e pronës dhe të rrisë kënaqësinë me hapësirën e shtuar të jetesës në ambient të hapur.
Sidoqoftë, jo të gjitha kuzhinat në oborr janë të ndërtuara njejtë, dhe kuzhina e gabuar për hapësirën tuaj mund të rrezikojë planet tuaja verore. Para se të vazhdoni përpara me ndërtimin e një kuzhine jashtë shtëpisë sigurohuni që të keni një plan të qëndrueshëm.

 

– Zgjedhni vendndodhjen e duhur

Pronat me oborre të mëdhenj mund të ofrojnë shumë mundësi zgjedhjeje të zonës për të ndërtuar një kuzhinë në ambient të hapur, por zgjedhja e hapësirës së duhur në oborrin tuaj mund të ketë shumë sukses ose të mos ketë sukses fare. Sigurohuni që të bëni hulumtime ose të kontaktoni një profesionist para se të vendosni.

Kur zgjedhni një vend për të ndërtuar kuzhinën tuaj, merrni parasysh këta faktorë:

1.Afërsia me veçoritë e preferuara të oborrit të shtëpisë
2.Privatësia nga fqinjët
3.Ruajtja dhe siguria
4.Lehtësia e instalimit

– Përcaktoni tiparet për t’i theksuar

Çdo kuzhinier ka preferenca individuale. Disa preferojnë skarë elektronike, ndërsa të tjerët janë të dedikuar për qymyr. Pavarësisht, është kritike të kuptohet se një kuzhinë në ambient të hapur nuk ka për qëllim të jetë ekuivalente me një kuzhinë të ndërtuar brenda shtëpisë. Për këtë arsye është një hapësirë e veçantë për të përmbushur kërkesat unike dhe ka të ngjarë të mos jetë në gjendje të akomodojë të njëjtat funksione dhe pajisje si kuzhina brenda shtëpisë.
Kur planifikoni kuzhinën tuaj, keni parasysh se cilat gjëra kanë më shumë rëndësi për ju. Kjo mund të ndihmojë rrjedhën e hapësirës tuaj të gatimit, ato pajisje që dëshironi t’i keni, pajisje shtesë pa të cilat nuk mund të jetoni, dhe veçanërisht pamjen e kuzhinës suaj të jashtme. Përcaktoni atë që dëshironi të theksoni në kuzhinën tuaj.

-Punësoni mjeshtrin e duhur

Mjeshtri i duhur mund të jetë ndryshimi midis një rezultati mahnitës përfundimtar dhe një projekti të dështuar. Pa dikë që mund ta shohë vizionin tuaj dhe ta ekzekutojë siç duhet, ju mund të mbeteni me një kuzhinë që nuk plotëson nevojat tuaja.

Gjatë kohës qe zgjedhni mjeshtrin është e rëndësishme të shikoni përtej bazave, si çmimi. Në vend të kësaj, sigurohuni që të merrni parasysh gjithashtu:

1.Përvojë me projekte të ngjashme
2.Afati kohor i përfundimit
3.Konsumatorë të kënaqur
4.Kreativiteti dhe fleksibiliteti

-Zgjedhja e dyshemesë ka shumë rëndësi

Dyshemeja nuk konsiderohet shpesh në projektet e jashtme, por mund të luajë një rol të madh në mënyrën e ndërtimit të një kuzhine në ambient të hapur. Në një të jashtme, dyshemeja duhet të jetë e sigurt për t’u përdorur gjatë gatimit, të pastrohet lehtë, rezistente ndaj motit dhe në përputhje me pjesën tjetër të dekorit të kuzhinës tuaj. Nëse nuk jeni i sigurt se cilat lloje dyshemesh janë të zakonshme në kuzhinat në natyrë, biseda me mjeshtrin mund t’ju ndihmojë të pakësoni zgjedhjet tuaja dhe të përcaktoni rrugën e duhur për të marrë kur zgjidhni dru, pllaka, gurë ose beton për t’u përdorur si dysheme.

-Blerja e banakut

Ashtu si zgjedhja e dyshemesë, blerja e banakut është një vendim që duhet t’i kushtohet rëndësi si nga stili, ashtu dhe nga funksionaliteti. Banaku juaj duhet të jetë me madhësinë dhe formën e duhur për të gatuar, por gjithashtu në përputhje me pamjen dhe ndjesinë e përgjithshme që dëshironi nga kuzhina juaj.
Edhe kushtet e jashtme duhet të jenë pjesë e procesit të vlerësimit. Nëse kuzhina juaj nuk do të jetë e mbuluar dhe e mbyllur plotësisht gjatë gjithë kohës, tavolina duhet të jetë në gjendje të qëndrojë përballë shiut, erës, breshërit, nxehtësisë së lartë dhe temperaturave potencialisht të ulëta.

-Pajisjet që duhet t’i zgjedhni

Pajisjet që zgjedhni kur ndërtoni një kuzhinë në natyrë do të përcaktojnë aftësinë për të gatuar në të. Pajisjet e gabuara, të tilla si ato të destinuara për kuzhina të brendshme, ose ato që nuk i përshtaten hapësirës mund të kufizojnë efikasitetin dhe mund të minimizojnë si vlerën aktuale të saj, ashtu edhe vlerën e rishitjes.
Kur zgjidhni pajisje, përdorni ato të klasifikuara për përdorim në natyrë. Për më tepër, mbani në mend madhësinë dhe shkallën. Për shembull, nëse po planifikoni të organizoni barbekju të mëdha, do t’ju duhet një skarë më e madhe se sa një skarë me madhësi mesatare ose të vogël.

-Ndriçimi i duhur

Ndriçimi mund të duket si një mendim i mëvonshëm në një kuzhinë që do të ndriçohet të paktën pjesërisht nga dielli, por ndriçimi që zgjedhni mund të bëjë një ndryshim në sigurimin e një zone gatimi.
Për më tepër, ndriçimi i duhur mund të mbajë funksionale një kuzhinë në natyrë pasi të erret.
Dritat e varura, dritat e ndërtuara në një pamje të pasme ose fenerët në oborr mund të jenë zgjedhje efektive në varësi të hapësirës tuaj. Pavarësisht nga preferencat personale, gjithmonë sigurohuni që dritat të jenë të përshtatshme për përdorim në ambientin e jashtëm.

-Pjesa argëtuese-Dekorimi

Sapo të ndërtohen bazat, zgjedhja e dekorit është hapi i fundit se si të ndërtohet një kuzhinë e jashtme. Kjo përfshinë gjërat më të theksuara si materialet nga druri ose guri, bimë të ndryshme, një gropë zjarri, një divan të rehatshëm në natyrë ose tavolinën dhe karriget. Mënyra se si dekoroni do të varet nga preferencat tuaja. ( 6 Mënyrat më të mira për të shijuar ambientet e jashtme në shtëpi )
Merrni gjithashtu parasysh nëse mund të dëshironi një tendë ose një çati për të siguruar hije gjatë gatimit ose për të mbrojtur pajisjet e kuzhinës nga moti. Disa pajisje si p.sh frigoriferi, mbahen më mirë larg rrezeve të diellit, kështu që disa mbulesa mund të jenë të dobishme.

-Shijoni

Një kuzhinë në ambient të hapur mund të jetë mënyra perfekte për t’i shtuar hijeshinë oborrit tuaj. Komplementi ideal për një oborr të gjerë, një pishinë ose një peizazh të bukur. Një kuzhinë e jashtme mund të bëjë pak më të lehtë organizimin e ahengjeve ose thjesht relaksimin me miqtë dhe familjen. Me vendndodhjen e duhur, një plan të mirë, një mjeshtër të talentuar dhe zgjedhjen e duhur të dyshemesë, banakut, pajisjeve dhe dekorit, është e mundur të ktheni oborrin tuaj në destinacionin argëtues të ëndrrave tuaja.

Join The Discussion

Compare listings

Compare