Mbani shtëpinë freskët gjatë temperaturave ekstreme

Shtëpia juaj supozohet të jetë vendi më komfort në të cilin mbroheni nga çdo faktor. Sidoqoftë, kur vjen koha e verës, temperaturat përvëluese dhe lagështia në rritje mund ta bëjnë brendësinë e një shtëpie të pakëndshme për të gjithë brenda, ndërsa rrezet e forta mund të dëmtojnë gjithçka, nga veshja në natyrë, bojërat dhe çatitë te muret e brendshme, qilimi dhe mobiljet.
Fatmirësisht, me disa përgatitje të thjeshta, ju mund ta zbutni këtë dëm dhe të qëndroni komod pa marrë parasysh sezonin.
Me këto mënyra ju mund t’i rezistoni nxehtësisë së shtëpisë tuaj dhe ta mbroni atë nga temperaturat ekstreme.

 

Zëvendësoni çatinë tuaj

Për ta mbajtur çatinë tuaj të freskët, mund të përdorni metodën e “kulmit të ftohtë”. Kur keni një çati të re të instaluar, zgjidhni një me ngjyrë të lehtë që reflekton dritën. Kjo do t’ju ndihmojë të kurseni deri në 15% në faturat tuaja të ftohjes dhe të dëmtoni më pak çatinë tuaj. Një nga mënyrat më të volitshme për ta bërë këtë pa zëvendësuar çatinë tuaj është të lyeni çatinë me një ngjyrë të hapur. Këtë mund ta bëni vetë, por kontrolloni garancinë e prodhuesit të çatisë për tu siguruar që nuk bëhet e pavlefshme nga bojërat.

 

Vendosni hije në pjesën e jashtme të shtëpisë

Kjo është shumë e rëndësishme sidomos nëse nuk ka peizazh për të siguruar hije natyrore. Një tendë do të bllokojë rrezet e diellit nga dritaret tuaja. Si rezultat, do të përfitoni nga drita natyrore, por do të fitoni mbrojtje nga nxehtësia.

 

Largoni ajrin e nxehtë

Gjatë kohës që gatuani mund të krijohet avulli në kuzhinë, gjë që do të ndikojë në temperaturë të parehatshme të shtëpisë. Përdorni ajrin e kapakut për të hequr avullin dhe ajrin e nxehtë nga gatimi. Ndodhë e njejta gjë pas dushit ose banjës. Gjithmonë largoni ajrin e nxehtë sa më shpejtë që të mundeni, kështu do të parandaloni që shtëpia të nxehet dhe të qëndroni komod.

 

Mbillni bimë

Merrni parasysh mbjelljen e pemëve dhe shkurreve jashtë dritareve tuaja që do të thithin nxehtësinë dhe do t’ju ofrojnë hije. Edhe pse këto kërkojnë kohë për tu rritur, në fund do të jetë e vlefshme.

 

Investoni në izolim

Dyert, dritaret dhe izolimi i mureve me vlera më të larta do t’ju ndihmojnë të mbani nxehtësinë dhe ajrin e freskët gjatë verës. Kjo do të ketë dobi edhe në dimër poashtu.


Mbajtja e shtëpisë tuaj të freskët gjatë nxehtësisë ekstreme mund të jetë një proces me shumë hapa, por që ia vlen. Ju do të mbroni sistemet e shtëpisë tuaj nga dëmtimi dhe do të qëndroni komod në të njëjtën kohë.

Join The Discussion

Compare listings

Compare