Mënyra të thjeshta për të ridekoruar apartamentin tuaj me një buxhet.

Nëse jeni një nga banoret spontane të apartamenteve që ndjejnë nevojën për të ndryshuar vendin e tyre më shpesh sesa kanë buxhetin, nuk jeni vetëm. Ka vetëm diçka në lidhje me një plan urbanistik ose rregullim të ri të murit që na sjell gëzim dhe energji të freskët (derisa të kemi përsëri kruarje).

Por ndërsa ridekorimi me një buxhet të kufizuar nuk është aq i vështirë për t’u arritur, çfarë ndodh nëse dëshironi të rinovoni shtëpinë tuaj falas dhe pa ndërmarrë një projekt masiv? Përgjigja është më e lehtë nga sa mendoni: ju bëni pazar rreth apartamentit tuaj dhe bëhuni kreativ me atë që keni!

Ndryshoni pikën qendrore
Pika qendrore është zona e parë që ju tërheq vëmendjen kur hyni në një dhomë (zakonisht në TV, një mur me veçori ose një dritare) dhe njerëzit e përdorin natyrshëm atë për të ankoruar vendosjen e mobiljeve të tyre. Pra, si mund ta ndryshoni tuajën? Zhvendoseni atë në një mur tjetër, riorganizoni mobiljet tuaja rreth tij ose ndryshoni dekorin me një prekje të guximshme. Për shembull, mund të zgjidhni të gjitha sendet e dekorimit të një ngjyre të caktuar në shtëpinë tuaj dhe t’i rregulloni në tastierën e televizorit. Ose përdorni një nga sulmet e shumta më poshtë për të rinovuar zonën.

Zbuloni gjërat tuaja
Kjo është koha për të nxjerrë lëngjet tuaja krijuese. Së pari, mblidhni të gjitha mbeturinat e pëlhurës dhe letrës së ambalazhit që keni nëpër shtëpi, duke përfshirë shalle ose shirita të vjetër. Më pas, shikoni përreth për gjëra që mund t’i gjeni me to. Për shembull, mund të ngjitni pak letër ambalazhi ose pëlhurë në pjesën e pasme të rafteve për të krijuar tekstura të reja. Ose, mund të varni shalle të vjetra në karrige për një pamje boheme, të shtoni disa materiale shumëngjyrëshe ose kasetë në llambat tuaja për një ngjyrë, të lidhni shirita në kornizat ose dritaret tuaja – mundësitë janë të pafundme.

Zbukuroni zyrën tuaj të shtëpisë
Duke folur për zbukurimin e gjërave tuaja, zyra juaj e shtëpisë nuk bën përjashtim. Ju mund t’i zbukuroni me lehtësi furnizimet tuaja duke i zhvendosur në mbajtëse të reja krijuese, si p.sh. tasat prej porcelani ose gotat e çuditshme, dhe mund t’i rinovoni dosjet tuaja me pëlhurë të vjetër ose letër ambalazhi. Sigurohuni që paraprakisht ta rrëmoni hapësirën për t’i lënë sendet tuaja të reja të dekorit të shkëlqejnë dhe ta mbani atë minimal – hapësirat e punës duhet të ndihen sa më të qarta dhe sa më të bollshme që të jetë e mundur.

Dekoroni tavolinat tuaja

Po, mund të përdorni tavolinat tuaja të ngrënies dhe kuzhinës për të krijuar një ekran të vogël duke i mbajtur ato 100% të përdorshme. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të improvizoni një mbajtës tavoline. Nga peshqirët fshatar të kuzhinës deri te shallet e vjetra dhe mbeturinat e harruara të pëlhurave, çdo gjë mund të bëhet një garues tavoline tërheqëse. Thjesht shtoni një vazo ose shishe qelqi sipër, vendosni disa bimë ose enë të thata në të dhe tashmë e keni bërë dizajnin e kuzhinës tuaj të duket jo vetëm i ri, por edhe më i qëllimshëm dhe i bashkuar.

Në fund të fundit, rinovimi i vendit tuaj me buxhet zero nuk është thjesht i realizueshëm, por mund të jetë i lehtë dhe argëtues gjithashtu. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të “bleni” apartamentin tuaj, të eksploroni jashtë dhe të bëheni krijues me atë që tashmë keni. Dhe nëse ende dëshironi diçka të re pas gjithë këtyre projekteve, mund të keni problemin në lëvizje. Nëse është kështu, shikoni mijëra apartamente të verifikuara pranë jush dhe gjeni vendin e ri perfekt për të dekoruar nga e para.

Join The Discussion

Compare listings

Compare