Përgatitni shtëpinë tuaj për pranverën: Këshilla për dekorimin e shtëpisë

Pranvera ka ardhur! Pas një dimri të ftohtë dhe të zymtë, sezoni i ri sjell ditë më të gjata dhe më të ndritshme, duke bërë që shumë individë të mendojnë të shesin shtëpitë e tyre.

Periudha optimale për të shitur shtëpinë tuaj, sipas statistikave dhe shumë prej profesionistëve tanë, është nga mesi i shkurtit deri në fund të qershorit. Ky sezon ofron një bollëk opsionesh për dekorimin e shtëpisë, duke filluar nga paletat e ngjyrave të gjalla te ato me lule, si dhe kthimin e dritës natyrale për të ndriçuar zonën tuaj. Këtu janë disa sugjerime për të përmisuar dukjen e hapësirës së pronës tuaj për të tërhequr blerësit e mundshëm:

Një pastrim i thellë pranverorë

Megjithëse një pastrim i thellë për të ndihmuar në shitjen e shtëpisë tuaj mund të duket një gjë e ditur, ky është një rekomandim me kosto efektive dhe i dobishëm që shpesh harrohet gjatë procesit të shitjes. Është një praktikë  që përfshin pastrimin e shtëpisë tuaj nga lart poshtë, duke përfshirë ato qoshe dhe çarje të vështira për t’u arritur. Mos harroni të pastroni dritaret, pasqyrat dhe vendet e vështira për t’u arritur. Në sytë e një blerësi, një shtëpi e pastër ka shumë rëndësi në vendimin e tij për blerje.

Një ngjyrë e freskët boje

Tani që shtëpia është e pastër pas atij pastrimi të thellë, është mundësia ideale për të ndriçuar shtëpinë tuaj me një shtresë të freskët bojë. E bardha dhe kremi janë perfekte për një pamje të freskët dhe të pastër, ndërsa bojrat me ngjyra të ndezura shtojnë gjallëri.

Aroma të freskëta pranvere

Sigurohuni që shtëpia juaj të mos ketë erë sikur të jetë lyer rishtas. Muajt e ngrohtë (ose të paktën më të butë) janë idealë për të ajrosur shtëpinë tuaj. Qirinjtë dhe freskuesit e ajrit janë gjithashtu zgjedhje të shkëlqyera. Kur organizoni një vizitë të pronës, mbani në mend se jo të gjithë kanë të njëjtat preferenca, ndaj zgjidhni aroma më të buta.

Kopshti

Mos harroni kujdesin për kopshtin, për një përshtypje më të mire për vizitorët! Kopshti ka të ngjarë të ketë nevojë për mirëmbajtje pas një dimri të gjatë dhe të vështirë. Për shkak se pjesa e përparme e shtëpisë dhe kopshtit janë gjërat e para që një blerës sheh, ju do të dëshironi që ata të priten nga një lëndinë dhe shkurre e mirëmbajtur, si dhe një shteg i mirëmbajtur që të çon në derën e përparme. Edhe nëse keni vetëm një lëndinë të vogël, ta keni atë të mirëmbajtur dhe të duket sa më mirë do të ketë një ndikim të madh. Një blerës potencial do të dëshirojë të shohë dritare dhe dyer të shndritshme me korniza që nuk kanë të çara dhe papastërti.

Ndriçimi

Shtëpia juaj do të qëndrojë më e ndritshme ndërsa drita natyrale kthehet në pranverë. Për të ndryshuar ambientin e një hapësire, merrni parasysh shtimin e shtresave të ndriçimit. Llambat që lëshojnë një dritë më të verdhë do ta bëjnë dhomën të ndjehet më komode. Dritat e sipërme më të bardha duhet të përdoren për të krijuar ndjenjën e dritës më të madhe të ditës, por duhet të shmanget ndriçimi i ashpër fluoreshent i sipërm.

Join The Discussion

Compare listings

Compare