Sa do t’iu kushtojë lëvizja në një apartament të ri?

Lëvizja në një apartament të ri mund të jetë e shtrenjtë, prandaj është e rëndësishme të jeni të përgatitur. Lexoni më poshtë për të mësuar të gjitha kostot që duhet të keni parasysh kur planifikoni lëvizjen tuaj dhe gjeni disa këshilla dhe truke të dobishme për të kursyer para ku të mundeni.

Furnizimet bazë
Shpenzimet tuaja të para kur lëvizni do të jenë furnizimet bazë lëvizëse, si kuti dhe kasetë. Këto nuk duhet të kushtojnë shumë, por është diçka për të menduar. Nëse jeni duke lëvizur vetë dhe keni pajisje të rënda ose mobilje të mëdha, mund të dëshironi të investoni në një kamion dore ose të merrni me qira një nga një kompani me qira ose nga dyqani juaj lokal për përmirësimin e shtëpisë.

Marrja me qira e një kamioni
Nëse po lëvizni vetë, një nga shpenzimet tuaja më të rëndësishme mund të jetë marrja me qira e një kamioni në lëvizje. Shumica e kompanive të marrjes me qira të kamionëve paguajnë një tarifë fikse për të marrë me qira kamionin, si dhe një tarifë shtesë për milje. Përveç kësaj, ju pritet ta ktheni kamionin me një rezervuar të plotë të gazit.

Kamionët më të mëdhenj në lëvizje do të jenë më të shtrenjtë, por sigurohuni që të merrni një të madh mjaftueshëm për të transportuar të gjitha gjërat tuaja në një udhëtim. Kostoja mund të rritet shpejt nëse jeni duke e bërë makinën përpara dhe mbrapa disa herë, veçanërisht nëse jeni duke lëvizur larg. Në përgjithësi, kjo mund të kushtojë midis 150 dollarë për një lëvizje të vogël lokale dhe disa mijëra dollarë nëse jeni duke lëvizur midis shteteve.

Punësimi i lëvizësve
Nëse jeni të gatshëm të shpenzoni disa para shtesë për të shmangur disa nga telashet e lëvizjes vetë, punësimi i një kompanie për t’ju ndihmuar të lëvizni është një opsion i mirë. Kompanitë e lëvizjes zakonisht do të paguajnë midis 50 dhe 250 dollarë në orë, kështu që në tërësi ka shumë të ngjarë t’ju kushtojë disa qindra (ose ndoshta edhe disa mijëra) dollarë. Çmimet ndryshojnë midis kompanive, kështu që merrni një ofertë nga disa kompani në zonën tuaj përpara se të angazhoheni për ndonjë gjë.

Depozitat dhe tarifat
Kur përgatiteni për të lëvizur, sigurohuni që jeni të vetëdijshëm për çdo depozitë ose tarifë që do të duhet të paguani për t’u vendosur në apartamentin tuaj të ri. Ka të ngjarë që do t’ju duhet të paguani qiranë e muajit të parë përpara ose në ditën e lëvizjes, dhe shumë pronarë ose kompani qiraje do t’ju paguajnë gjithashtu qiranë e muajit të fundit ose do të vendosni një depozitë sigurie. Në disa raste, qiradhënësi mund të paguajë të tre.

Kur mendoni për një lëvizje, përgatituni të paguani trefishin e qirasë mujore paraprakisht për qiranë e muajit të parë dhe të fundit dhe një depozitë sigurie. Do ta ktheni depozitën tuaj të sigurisë, minus çdo dëmtim të madh të banesës, në fund të qirasë. Qiraja juaj e muajit të fundit do të paguhet vetë kur zgjidhni të largoheni nga apartamenti.

Vendosja e vendit tuaj të ri
Merrni parasysh çdo gjë që do t’ju duhet të blini për të ngritur apartamentin tuaj të ri. Ky nocion zbatohet për mallrat bazë të disponueshme si sapuni i enëve dhe peshqirët e letrës, mobiljet për të mbushur hapësirën e re, blindat ose hijet, dhe shumë të tjera. Ju gjithashtu mund t’ju duhet të blini kosha të rinj plehrash, qilima dhe gjëra të tjera nëse apartamenti juaj i ri ka më shumë banja se vendi juaj i mëparshëm.

Lëvizja mund të jetë e shtrenjtë, por nuk duhet të jetë stresuese. Bëni një plan sulmi dhe kurseni para kudo që të mundeni, në mënyrë që të mund të kaloni pa probleme në apartamentin tuaj të ri.

Join The Discussion

Compare listings

Compare