Shenjat që ka ardhur koha të ndërroni dritaret

Për fat të mirë, zëvendësimi i dritareve nuk është një nevojë vjetore apo diçka që duhet të bëhet çdo pesë vjet. Dritaret mund të zgjasin nga 15 deri në 20 vjet, gjë që është një lajm i mirë pasi që zëvendësimet janë të shtrenjta. Sidoqoftë, zëvendësimi i dritareve pasi të dëmtohen mund të ndihmojë në zgjatjen e jetës së shtëpisë tuaj dhe të ndihmojë familjen tuaj të ndihet më rehat gjatë gjithë vitit.
Të dish kur të zëvendësosh dritaret mund të jetë e vështirë. Shumë njerëz kanë qëndruar për një vit apo sezon tjetër me dritare të demtuara sepse nuk e dinin nëse kishin nevojë për zëvendësime. Këtu janë shenjat se është koha për të zëvendësuar dritaret tuaja.

 

Shtëpia ndihet e turbullt

Një shenjë e sigurt e vjetërimit të dritareve është kur ato fillojnë të tkurren, prishen ose nuk mbyllen siç duhet. Kjo lejon që ajri i ngrohtë të dalë jashtë shtëpisë tuaj gjatë muajve të dimrit dhe mund të shkatërrojë efikasitetin e energjisë në shtëpinë tuaj. Nëse ju duket sikur fatura juaj elektrike është jashtë kontrollit, provoni të vendosni dorën përpara njërës prej dritareve për të përcaktuar sasinë e ajrit që ikën.

 

E keni të vështirë të hapni ose mbyllni dritaren

Të luftosh me dritaren tënde nuk është pjesë e punës tënde si pronar shtëpie. Nëse duket se elementet e kornizës në dritaren tuaj thjesht nuk po përputhen më së bashku, atëherë mund të jetë koha për një zëvendësim. Nëse po kërkoni një rregullim të shpejtë për të kaluar një sezon më shumë, provoni të fërkoni elementet e dritares dhe kornizës me sapun për larjen e enëve. Kjo do t’i ndihmojë ata që të rrëshqasin më lehtë dhe do t’ju japë pak kohë shtesë për të kursyer për zëvendësimet.

 

Dritarja nuk qëndron hapur

Nëse duket se nuk ka asnjë mënyrë për ta mbajtur dritaren tuaj të hapur, përveç të vendosni një copë druri për ta mbështetur atë, atëherë mund të jetë koha për një zëvendësim. Kjo mund të jetë shumë e rrezikshme, veçanërisht nëse keni fëmijë. Është më mirë ta zëvendësoni atë dritare para se dikush të pësojë një aksident.

 

Nuk mund ta mbyllni dritaren

Kur dritaret nuk bllokohen siç duhet, siguria e shtëpisë tuaj kërcënohet. Kjo e bën më të lehtë hyrjen e hajdutëve, gjë që vë në rrezik familjen dhe pasurinë tuaj. Jo vetëm që mund të ndodhë kjo, por edhe ajri i ftohtë që hyn nga jashtë mund të rrisë faturën tuaj të energjisë elektrike gjatë dimrit. Nëse riparimi i bllokimit është një opsion, shpesh është më mirë ta bësh atë së pari. Nëse as kjo nuk funksionon dhe dritarja thjesht nuk do të qëndrojë e kyçur, atëherë është koha për zëvendësime.

 

Kondensimi në brendësi të dritares

                

Një nga treguesit më të fortë se keni nevojë për dritare të reja është kur kondensimi ose akulli fillojnë të formohen brenda dritares tuaj. Nëse dritarja është e mbyllur por ju zgjoheni në mëngjes për të gjetur kondensim nga brenda, ka të ngjarë të jetë koha të zëvendësoni dritaret tuaja. Gjatë dimrit, mund të shihni akull nga brenda ose acar. Të dyja këto janë të rrezikshme, pasi ato mund të shkaktojnë rritjen e mykut në të gjithë kornizën dhe të shkaktojnë dëme edhe më tej. Ne sugjerojmë të zëvendësoni dritaret nese keni këtë problem sa më shpejt të jetë e mundur për të minimizuar më shumë çështje.

 

Kur zëvendësoni dritaret tuaja, zgjidhni mjeshtrin me kujdes. Megjithëse disa nga këto probleme kanë zgjidhje të rregullimit të shpejtë për t’ju shpëtuar një sezon tjetër, është më mirë të planifikoni përpara dhe të bëni zëvendësime sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur problemet në vijim. Mbani familjen tuaj të sigurt dhe faturën e ngrohjes të ulët duke zëvendësuar dritaret tuaja kur është me të vërtetë e nevojshme.

Join The Discussion

Compare listings

Compare