Si ta bëni gati apartamentin tuaj për pranverë?

Është koha për të përgatitur apartamentin tuaj për temperaturat më të larta! . Nëse jeni duke pritur me ankth pranverën, ja si ta përgatisni apartamentin tuaj për sezonin e ardhshëm!

Bëni një pastrim të thellë
Pastrimi nuk është saktësisht mënyra më e mirë për të kaluar një pasdite të së shtunës, por na besoni, është më mirë të trajtoni listën tuaj të kontrollit të pastrimit pranveror tani në vend që ta shtyni atë.

Hapni dritaret në ajrin e pastër të pranverës, aktivizoni muzikën tuaj të preferuar dhe pastroni gjithçka që keni lënë pas dore muajt e fundit. Nga pluhurosja te pastrimi me korrent dhe pastrimi te lustrimi, pastrimi pranveror i banesës suaj tani ia vlen plotësisht.

Paketoni veshjet dimërore

Jashtë me të trashë dhe të rëndë, mbrenda me të lehta dhe të ajrosur! Paketoni pulovrat, palltot e dimrit, dorashkat dhe aksesorët e tjerë të motit të ftohtë për të lënë vend për veshjet tuaja të pranverës.

Shtoni pak gjelbërim

Nëse e keni zbuluar gishtin tuaj të gjelbër pas pastrimit të hapësirës së oborrit, jepni pak jetë apartamentit tuaj duke shtuar gjelbërim! Nga bimët e varura deri te lulëzimi në vazo, shtimi i gjelbërimit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rifreskuar shtëpinë tuaj dhe për të shtuar ngjyrat pa pasur nevojë të ridekoroni një dhomë të tërë.

Është e rëndësishme të mbani mend se ka shumë faktorë që ndikojnë në zgjedhjen e llojit më të mirë të bimëve të brendshme për banesën tuaj. Këtu janë vetëm disa udhëzime që duhen mbajtur parasysh përpara se të filloni të përkëdhelni tokën e vazos:

-Kini parasysh sasinë e dritës natyrale të diellit që merr apartamenti juaj.
-Sigurohuni që fëmijët e vegjël ose kafshët shtëpiake nuk mund të kenë qasje në bimë (kjo do të ndihmojë në shmangien e rrëmujës!).
-Kontrollo dyfish se cilat bimë shtëpiake janë të miratuara.
-Krijoni një orar ujitjeje për të shmangur tharjen e bimëve tuaja.

Join The Discussion

Compare listings

Compare