Si ta shisni shtëpinë tuaj ndërsa blini një tjetër në të njëjtën kohë

Kur po përpiqeni të shisni një shtëpi ndërsa blini vendin tuaj të ardhshëm, gjërat mund të komplikohen nëse mbylljet tuaja nuk përputhen ose kërkon më shumë kohë për të shitur ose blerë një shtëpi sesa keni parashikuar.

Blerja dhe shitja e shtëpive njëkohësisht mund të jetë stresuese veçanërisht nëse keni nevojë për paratë nga shitja e shtëpisë tuaj aktuale për t’iu drejtuar vendbanimit tuaj të ardhshëm. Merrni zemër, megjithatë, sepse pak planifikim dhe puna me një agjent të mirëfilltë të pasurive të paluajtshme mund të ndihmojë që të dy transaksionet të funksionojnë më mirë.

Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të menaxhoni procesin – dhe për të mbajtur mendjen tuaj të paprekur.

1. Mblidhni ekpin tuaj

Duke pasur parasysh të gjitha hapat dhe dokumentet e përfshira në blerjen dhe shitjen në të njëjtën kohë, do të dëshironi që profesionistë me përvojë t’ju udhëheqin gjatë procesit. Punësimi i një agjenti të aftë të pasurive të paluajtshme mund t’ju japë një vlerësim realist të çmimeve të shtëpive në zonën tuaj dhe si të çmoni shtëpinë tuaj aktuale. Duke përdorur atë shifër, ju mund të llogaritni sa kapital keni dhe si do të duken të ardhurat tuaja neto, kështu që ju mund t’i aplikoni ato para për pagesat e parapagimit dhe mbylljen e shtëpisë tuaj të re.

Puna me një sekser vërtet me përvojë bën një ndryshim të madh,” thotë William Fastow, një ndërmjetës i asociuar me TTR Sotheby’s International Realty në Uashington, DC “Ka shumë pjesë lëvizëse, kështu që ju doni të punoni me dikë që ka një udhë të provuar regjistroni në tregun tuaj dhe përvojën si në blerje ashtu edhe në shitje. “

Përdorimi i të njëjtit agjent të pasurive të patundshme dhe avokat i pasurive të paluajtshme (nëse kërkohet në shtetin tuaj) si për shitjen ashtu edhe për blerjen e re mund ta bëjë të gjithë procesin të shkojë më mirë.

2. Konsideroni pozicionin tuaj financiar

Në mënyrë ideale, do të kishit mundësi të kishit mbyllje të njëkohshme, ku shisni shtëpinë tuaj në mëngjes dhe mbylleni në vendin tuaj tjetër deri atë pasdite ose brenda pak ditësh. Por, çfarë nëse gjërat nuk shkojnë sipas planit? Ju mund të gjendeni papritur pa fondet e nevojshme për të mbyllur shtëpinë tuaj të ardhshme, duke paguar dy hipoteka për një periudhë të zgjatur kohe ose, në rastin më të keq, të mos jeni në gjendje të merrni miratimin përfundimtar për një hipotekë dhe potencialisht të humbni shtëpinë tuaj të ardhshme.

Nëse nuk keni mjete për të trajtuar dy hipoteka, patjetër përfshini një ofertë në ofertën tuaj që ju jep një rrugë shpëtimi nëse shitja e shtëpisë tuaj aktuale bie.

3. Faktori në treg

Koha është një nga faktorët më të rëndësishëm në blerjen dhe shitjen e një shtëpie në të njëjtën kohë. Marrja e kohës së duhur varet gjithashtu nga kushtet e tregut tuaj të banesave lokale.

Nëse jeni në tregun e blerësit

Në këtë skenar, mund të zgjasë më shumë për të shitur shtëpinë tuaj, kështu që ju mund të dëshironi të prisni për të bërë një ofertë në vendin tuaj të ardhshëm derisa të keni hyrë në kontratë me një blerës të fortë. Një bonus tjetër gjatë tregut të një blerësi është që ju shpesh keni dorën e sipërme për të përfshirë një rast të papërshtatshëm që anulon marrëveshjen nëse shitja e shtëpisë tuaj aktuale nuk përfundon. Kjo mund t’ju japë më shumë paqe mendore.

Nëse jeni në tregun e shitësve

Në tregun e një shitësi, do t’ju duhet të siguroheni që shtëpia juaj është e organizuar dhe e gatshme për treg. Ju gjithashtu dëshironi të siguroheni që financat tuaja janë në rregull në mënyrë që të bëni shpejt një ofertë në një shtëpi për të blerë. Kur kushtet tregohen tek shitësit, do të keni më pak fleksibilitet për të përfshirë rastet e paparashikuara ose për të përmbyllur datën e mbylljes, veçanërisht nëse një shitës duhet të lëvizë shpejt. Sidoqoftë, nëse shtëpia juaj aktuale është me çmim të duhur dhe të organizuar mirë, ajo duhet të shitet më shpejt. Ju gjithashtu mund të jeni më selektiv se cilat oferta duhet të konsideroni dhe kufizoni opsionet tuaja në ato me më pak të papritura.

4. Negocioni afatin kohor, jo vetëm paratë

Ndërsa dëshironi të siguroheni që jeni duke marrë çmimin më të mirë të mundshëm në shitjen e shtëpisë tuaj (dhe duke mos paguar shumë për atë të ardhshëm), merrni parasysh procesin e mbylljes kur negocioni të dy marrëveshjet. Qëllimi është që si blerësi i shtëpisë tuaj ashtu edhe shitësi i shtëpisë tuaj të ardhshme të bien dakord për mbylljet ngjitur ose ndonjë papritur të nevojshme.

“Kur bëj një ofertë për një klient, po e bëj të qartë se duhet të mbyllemi në atë datë,” thotë Mark Pires, një sekser me Berkshire Hathaway HomeServices në New Canaan, Connecticut. “Nëse kjo datë nuk funksionon, mund të na duhet të gjejmë një mundësi tjetër. Të sigurohesh që mund të mbyllesh në të njëjtën datë është një pjesë e madhe e negocimit të kushteve tona. “

5. Keni një plan rezervë

Pavarësisht se sa me kujdes i keni planifikuar transaksionet tuaja, ato ende nuk mund të ndodhin sipas orarit – dhe njëra ose të dyja mund të dështojnë plotësisht. Nëse keni raste të paparashikuara në kontratën tuaj, duhet të jeni në gjendje të ri -planifikoni mbylljet në përputhje me rrethanat ose të largoheni me dhimbje minimale financiare.

Nëse jo, mund të keni nevojë për një plan rezervë. Këtu janë disa opsione:

Gjeni një qira afatshkurtër nëse shisni shtëpinë tuaj aktuale, por nuk e keni gjetur vendin tuaj të ardhshëm. Ju do të duhet të merrni parasysh shpenzimet e shtuara të marrjes me qira të një njësie magazinimi nëse keni shumë sende që nuk përshtaten me qira.

Kërkojuni blerësve të bëjnë një marrëveshje për kthimin e qirasë, e cila ju lejon të qëndroni në shtëpinë tuaj aktuale pas mbylljes për një kohë të shkurtër dhe t’i paguani qira pronarit të ri derisa të mund të lëvizni.

Mbuloni kostot e shtëpisë tuaj të ardhshme me kursime, një linjë krediti të kapitalit shtëpiak ose një hua urë në afat të shkurtër. Nëse përdorni një hua urë, do të jeni përgjegjës për pagesat e saj pavarësisht nëse shtëpia juaj shet ose kur.

Jepni me qira shtëpinë tuaj aktuale dhe përdorni të ardhurat për të kompensuar shpenzimet e zotërimit të dy shtëpive derisa ta shisni atë.

Linja e fundit

Përpjekja për të shitur shtëpinë tuaj dhe për të gjetur një vend të ri në të njëjtën kohë mund të jetë një sfidë mes punës dhe detyrimeve familjare. Puna me një agjent me përvojë të pasurive të paluajtshme mund të ndihmojë në lehtësimin e tranzicionit dhe sigurimin e komunikimit të qëndrueshëm me të gjithë të përfshirë. Së fundi, sigurohuni që të mbani shënime të afërta me financat dhe kreditë tuaja para dhe gjatë procesit, gjithashtu, në mënyrë që të veproni shpejt kur të gjeni shtëpinë tuaj të ardhshme.

Join The Discussion

Compare listings

Compare