Si të buxhetoni për shpenzimet kur jetoni vetë?

Lëvizja vetë për herë të parë është një aventurë, por një grup i ri sfidash financiare vjen me të. Është thelbësore të bëni kërkimin tuaj për t’u siguruar që jeni gati të merrni përsipër shpenzimet kur jetoni vetë. Ja se si të filloni të mendoni për buxhetin kur jetoni vetëm për herë të parë.

Buxhetimi i nevojave
Ndani shpenzimet tuaja mujore në një buxhet 50/30/20 të kategorizuar në nevoja, dëshira dhe kursime. Planifikoni të paguani më shumë se vetëm qiraja. Faktoroni shpenzimet e mëposhtme bazë të mbijetesës në buxhetin tuaj mujor. Planifikoni të shpenzoni rreth 50% të të ardhurave tuaja për këto shpenzime çdo muaj

Qiraja
Kur vendosni të largoheni vetë, zakonisht planifikoni të merrni me qira. Shumë qiramarrës ndjekin rregullin 30%, i cili thotë se nuk duhet të shpenzoni më shumë se 30% të të ardhurave tuaja për qira. Megjithatë, nuk funksionon për të gjithë. Përpara se të transferoheni në njësinë tuaj të parë me qira, do t’ju duhet të paguani qiranë e muajit të parë dhe të fundit së bashku me një depozitë sigurie dhe sigurimin e qiramarrësit. Ju gjithashtu do të dëshironi të merrni parasysh kostot e lëvizjes dhe tarifat e aplikimit sa herë që aplikoni për një vend me qira. Së fundi, nëse keni një kafshë shtëpiake, përgatituni për tarifa shtesë dhe shpenzime mujore.

Shërbimet komunale
Ndonjëherë disa shërbime mbulohen nga qiraja juaj, por ka shumë të ngjarë, do t’ju duhet të buxhetoni për faturat e shërbimeve çdo muaj. Kini parasysh shërbimet kryesore që përfshijnë ujin dhe kanalizimet, energjinë elektrike, gazin dhe grumbullimin e plehrave. Sipas Money Under 30, faturat e ngrohjes dhe energjisë elektrike mund të kushtojnë afërsisht 100 dollarë në muaj secila në varësi të efikasitetit të njësisë suaj me qira.

Telefoni dhe interneti
Sot, një telefon celular dhe një lidhje e mirë interneti janë domosdoshmëri. Mund të gjeni plane telefonike dhe interneti relativisht të lira nëse nuk përdorni shumë të dhëna. Kombinimi i këtyre dy shërbimeve së bashku me kabllo mund të kursejë para shtesë

Transporti
Nëse keni një makinë, përgatituni të buxhetoni për sigurimin e makinës, gazin, parkimin dhe mirëmbajtjen e vazhdueshme të makinës çdo muaj. Transporti publik mund të ndihmojë në uljen e kostove mujore, por nuk është falas.

Sendet ushqimore
Të gjithë duhet të hamë. Produktet ushqimore përfshijnë të gjitha sendet që e bëjnë jetën të rehatshme, të tilla si tualetin, furnizimet e pastrimit dhe ushqimin për kafshët shtëpiake.

Borxhi
Jini të përgatitur të paguani çdo muaj shpenzime të tilla si huatë studentore dhe borxhin e kartës së kreditit.

Buxhetimi i dëshirave tuaja

Dëshirat përfshijnë të gjitha artikujt që e bëjnë jetën të këndshme dhe ato që mund të përballoni. Shpenzoni jo më shumë se 30% të buxhetit tuaj të familjes në kategoritë e mëposhtme.

Pazari
Ndonjëherë blerjet mund të konsiderohen si nevojë, si blerja e një veshjeje të re pune ose një palë çizme dimërore. Pastaj keni ditëlindje, festa dhe raste të tjera të veçanta që lindin.

Argëtimi
Ne e duam argëtimin. Pavarësisht nëse do të shikoni komedi stand-up, duke parë një film ose do të shijoni një darkë të mirë, buxhetoni para çdo muaj për ekskursione. Kostot e tjera të argëtimit përfshijnë shërbimet e transmetimit të abonimit, videolojërat dhe aplikacionet muzikore pa komerciale.

Palestra
Fitnesi dhe shëndeti janë domosdoshmëri në jetë, por leja për palestër konsiderohet më shumë një luks. Nëse jeni një miu i guximshëm në palestër ose ju pëlqen të transmetoni video stërvitje në internet, planifikoni t’i shtoni buxhetit tuaj këto tarifa mujore të anëtarësimit.

Udhëtimet
Udhëtimi mund të mos jetë një shpenzim mujor, por kujt nuk i pëlqen të eksplorojë vende të reja në mbarë botën? Krijoni pak hapësirë ​​në buxhetin tuaj për udhëtime në mënyrë që të mos humbisni këto përvoja të jetës.

Join The Discussion

Compare listings

Compare