Si të eleminoni erën e keqe nga apartamenti juaj i ri?

Ndonjëherë, pronarët lënë një apartament të lirë për muaj para se të gjejnë përfundimisht një qiramarrës. Neglizhimi me kalimin e kohës mund të çojë në një erë të pakëndshme dhe të ndenjur që mundon hapësirën e apartamentit tuaj të marrë me qira. Këtu keni disa këshilla për të zhdukur atë erë të keqe në banesën tuaj të re.

Shkaqet

Shikoni paraqitjen e apartamentit tuaj dhe ngushtoni mundësitë se nga mund të vijnë aromat dhe pse. Kontrolloni për vendet në banesën tuaj që e dini se kanë lagështi të lartë dhe ajrosje të ulët.

Kur bëhet fjalë për mykun dhe mykun, banjo dhe kuzhina janë të dyshuarit tanë të zakonshëm. Këto janë dy vendet që furnizojnë me lehtësi lagështi, oksigjen, errësirë ​​dhe ngrohtësi. Sporet e mykut kanë nevojë për të gjitha këto, plus kohë të pashqetësuar, që të rriten dhe përhapen, duke e bërë edhe vakancën afatshkurtër gjendjen perfekte për rritjen e mykut.

Kërkimi

Kontrolloni tokën e bimëve në vazo duke i hequr ato nga tenxhere. Lotimi i tepërt mund të çojë në rritjen e mykut që mund të vrasë bimët tuaja dhe hundën tuaj.

Në banjo, kontrolloni qoshet dhe tavanin mbi vaskën ose dushin. Furra e pllakave dhe muret e banjës janë shumë të ndjeshme ndaj mykut për shkak të ekspozimit të vazhdueshëm të ujit. Shikoni tërësisht pas lavamanit dhe nën të. Kontrolloni çdo dollap ose rafte në zonën e lagësht, pasi mobiljet prej druri të përbërë janë të prekshme ndaj dëmtimit të ujit dhe shtrembërimit ku sporet e mykut mund të rriten. Sigurohuni që të kontrolloni tualetin ndërsa jeni në të.

Në kuzhinë, kontrolloni nën dhe pas frigoriferit nëse mundeni. Ushqimi mund të bjerë prapa ose nën frigorifer dhe të prishet, pastaj të fillojë të rritet myku. Hiqni dhe pastroni raftet dhe kazanët tuaj me një pastrues natyral të sigurt për ushqimin dhe lini një kuti të hapur të sodës së bukës brenda si një absorbues erë. Kontrolloni rreth dhe pas plehrave për të njëjtën arsye. Gjithashtu, mos harroni lavamanin.

Ndjesia jonë e nuhatjes nuk është gjithmonë busulla më e mirë për të gjetur myk ose myk, por është e besueshme deri diku. Kërkoni me kujdes njollën ngjyrë kafe, të bardhë, të zezë ose jeshile ndërsa kërkoni me hundë për rezultatet më të mira.

Pastrimi

Ju mund të përdorni zbardhues për të vrarë dhe hequr mykun, por ajo e fortë e një kimikati pastrues zakonisht nuk është e nevojshme. Nëse zgjidhni të përdorni zbardhues, siguroni ventilim adekuat në banesën tuaj. Një tifoz ose një dritare e hapur nevojitet kur pastroni mykun dhe mykun për të parandaluar frymëmarrjen në spore ose tym të rrezikshëm. Pajisjet mbrojtëse si dorezat e gomës dhe një maskë për fytyrën mund të shpëtojnë jetë dhe të zvogëlojnë seriozisht faktorin bruto kur merren me myk.

Nëse nuk jeni të dhënë pas zbardhuesve ose agjentëve të tjerë kimikë të pastrimit, mund të përdorni uthull të bardhë të distiluar si një alternativë. Mbushni një shishe llak me uthull, spërkateni atë mbi sipërfaqen e mykut dhe njomni plotësisht zonën e zbardhur. Lëreni uthullën të ketë disa orë kohë për të bërë punën e saj, jepini një sprej përfundimtar kur të jeni gati, pastaj fshijeni zonën me një sfungjer të nxehtë dhe të lagur. Për raste më të rënda, mund t’ju duhet ta kryeni këtë proces dy herë. Më pas, provoni të shtoni një lugë vaj esencial të preferuar në tretësirën tuaj eko-miqësore të pastrimit si një parandalues ​​natyral i sporeve të mykut.

Nëse keni një gjendje të rëndë të frymëmarrjes, shqetësimet e tjera shëndetësore ose çështjet tuaja me mykun janë shumë drastike për t’u përballuar vetëm, kërkoni ndihmën e një specialisti për heqjen e mykut.

Join The Discussion

Compare listings

Compare