Si të gjelbëroni apartamentin tuaj?

Ndërsa ndryshimet klimatike dhe çështjet mjedisore vazhdojnë të jenë tema të nxehta në shkallë globale, gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të bëjnë pjesën e tyre të vogël në shtëpi. Këtu janë disa këshilla të thjeshta për stilin e jetës se si të “gjelbëroni” apartamentin tuaj nga një ekspert me bazë në NYC dhe një dizajner i brendshëm i ndërgjegjshëm për mjedisin, i cili shkruan për eliminimin e artikujve të një përdorimi, kursimin e energjisë dhe kompostimin.

Eliminoni artikujt me përdorim të vetëm

Nëse do të mund të eliminonit një gjë që po e dëmton planetin, do të ishin plastika njëpërdorimshe si kashtë, shishe, madje edhe produkte plastike për higjienën femërore. Provoni të zëvendësoni plastikën përreth shtëpisë tuaj me alternativa të ripërdorshme, si shishe qelqi të rimbushshme për sapunët e duarve dhe enëve dhe kavanoza të ricikluar për mallra të thata dhe erëza. Ju gjithashtu mund të provoni të zëvendësoni një furçë dhëmbësh plastike me një furçë dhëmbësh bambuje dhe të zëvendësoni mbështjellësin plastik me mbështjellësin e dyllit të bletës.

Blini gjëra të vjetra dhe të bëra vetë

Blerja e gjërave të vjetra është një mënyrë e shkëlqyer për të ricikluar dhe për të bërë pjesën tuaj për të ulur prodhimin masiv. Dhe blerjet e gjërave të vjetra nuk janë të mira vetëm për planetin, por edhe për pamjen e përgjithshme të banesës suaj. Duke bërë blerje të cilësisë së mirë, mund të shtoni një bisedë argëtuese të veçantë në dhomat tuaja që mund të garantoni që miqtë tuaj nuk do ta kenë.

Përdorni produkte pastrimi miqësore me mjedisin

Ju mund t’i bëni produktet tuaja pastrimi nga sende shtëpiake organike si uthulla e bardhë ose kalimi në shirita detergjenti miqësore me mjedisin për rroba që treten në larje. Ju gjithashtu mund të përdorni një top tharëse që kap mikroplastikën e dëmshëm të lëshuar nga rrobat që derdhen në vijën e ujit.

Blini me çanta të ripërdorshme

Kjo është pa mend. Nëse vazhdoni të merrni qese plastike në shtëpi nga dyqani ushqimor, përpiquni të bëni zakon të merrni me vete një qese të ripërdorshme.

Ruaj energji

Kthehu te bazat e praktikimit të kujdesit mjedisor… Fikni ujin gjatë larjes së dhëmbëve, fikni dritat kur dilni nga një dhomë ose shtëpia, ulni nxehtësinë disa gradë në dimër, hapni dritaret për të kufizuar A/C në stinët e ngrohta .

Merrni bimë shtëpie

Bimët e shtëpisë jo vetëm që duken të shkëlqyera dhe freskojnë hapësirën tuaj, por ato në fakt përmirësojnë cilësinë e ajrit. Bima e gjarprit, për shembull, u emërua si një nga bimët më të mira për pastrimin e ajrit nga studimi i ajrit të pastër të NASA-s. Gjithashtu barishte të freskëta në vazo në kuzhinë për të frymëzuar gatimin. Nëse nuk keni një prag të mirë dritareje për t’i rritur ato, merrni parasysh një nga kopshtet e shumta hidroponike me tavolinë që nuk kërkojnë tokë, vetëm ujë dhe vijnë me një dritë të integruar të rritjes.

Join The Discussion

Compare listings

Compare