Si të gjeni apartamentin e duhur për buxhetin tuaj?

Siç e dime, bota në ditët e sotme është duke u përballur me një pandemi e cila mund të themi lirisht se ka prekur ekonominë e çdo vendi. Pra, edhe gjetja e një apartamenti që mund të përballoni mund të jetë një detyrë mjaft e mundimshme në ditët e sotme.

Po kërkoni një vend të ri dhe nuk keni fat? Ja se si të gjeni apartamentin e përsosur për buxhetin tuaj.

Forconi buxhetin tuaj

Filloni të planifikoni një buxhet duke qëndruar të vetëdijshëm se sa fitoni për një periudhë pagese. Pasi të shikoni cungat tuaja të pagave elektronike, gjurmoni sa ndryshojnë fitimet tuaja midis periudhave të pagesës dhe përpiquni të krijoni buxhet për pikën më të ulët në këtë shkallë rrëshqitëse.

Mendoni për buxhetimin si një mënyrë emocionale për të zvogëluar shpenzimet e tepërta sesa thjesht financiare. Ka pasoja për të qenë të paaftë për të përmbushur përgjegjësitë tuaja monetare menjëherë, dhe këto pasoja mund të jenë tepër të tmerrshme. Shmangini me hir ato duke iu përmbajtur rreptësisht buxhetit tuaj. Ndani gjysmën e të ardhurave tuaja për nevoja, pastaj ndani gjysmën tjetër në dysh, njëra për luks dhe kursime.

Përcaktoni dëshirat dhe nevojat tuaja

Ekonomia bazohet në sigurimin e dëshirave dhe nevojave, dhe për të qëndruar të sigurt si konsumator, duhet t’i jepni përparësi këtyre të dyjave me kujdes. Qoftë në mënyrë elektronike apo në mënyrën e modës së vjetër, shkruani atë që dini se blini me çdo pagë, pavarësisht nëse është një blerje e nevojshme apo jo. Pasi ta keni listën tuaj të shpenzimeve para jush, jini kritikë ndaj të gjithëve.

A blini gjëra që nuk ju nevojiten, por janë të mira për t’i pasur për arsye praktike? Po shpenzoni para në mënyrë të tepërt për gjëra që janë luks i pastër? Jini të sinqertë për atë që blini, në mënyrë që të shpenzoni më shumë për gjërat që janë vendimtare dhe më pak për gjërat që nuk janë.

Ndani shënimet në listën tuaj në tre grupe; nevojë, e këndshme dhe e dëshirueshme. Nevojat janë pagesa faturash, ushqim dhe shërbime të domosdoshme në shtëpi. Dëshirat janë gjëra për të cilat nuk keni nevojë, por kënaqeni. Gjërat që është mirë të kesh gjenden diku në mes. Ato mund të kenë një përdorim praktik, por nuk janë plotësisht 100% të nevojshme. Kujdesuni së pari për nevojat tuaja absolute, pastaj ruani pjesën tjetër për më vonë.

Kërkoni për një apartament

Mund të jetë koha për të përsosur kërkimin tuaj. Ndaloni të shikoni çdo listë në faqet e internetit të kërkimit të apartamenteve dhe, në vend të kësaj, aplikoni filtra që sigurojnë që vetëm apartamentet në buxhetin tuaj të shfaqen në kërkime. Mundohuni të gjeni një vend ku qiraja është vetëm një e treta ose një e katërta e pagave tuaja mujore. Përdorni këto parametra për të gjetur një vend që tregon çdo atribut që dëshironi në një hapësirë ​​apartamenti.

Nga ana tjetër, ndonjëherë, interneti nuk e ndërpret atë. Ju mund të keni nevojë të kërkoni në këmbë ose me autobus rreth qytetit për të gjetur shenja “me qira”. Për më tepër, nëse miqtë tuaj janë të hapur për çështjet e tyre financiare dhe janë zhvendosur kohët e fundit, pyesni nëse ata paguajnë qira të ngjashme me tuajat. Nëse po, pyesni për disa nënkampione që ata lanë pas për të gjetur më shumë mundësi për veten tuaj.

Join The Discussion

Compare listings

Compare