Si të gjeni lagjen e duhur

Gjetja e shtëpisë së duhur fillon me gjetjen e lagjes së duhur. Mbi të gjitha, vendndodhja është gjithçka. Sidoqoftë, vlerësimi i një lagjeje mund të jetë i vështirë, veçanërisht nëse jeni duke lëvizur në një zonë të panjohur. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar në kërkimin tuaj.

 

Konsideroni gjithçka

Nëse sapo keni filluar të bëni kërkimet, mos u ngutni të eliminoni mundësitë menjëherë. Një lagje për të cilën keni dëgjuar një thashethem të keq në të kaluarën, mund të jetë në të vërtetë një vend i lezetshëm për të jetuar. Shikoni të gjitha opsionet me sytë tuaj në mënyrë që të merrni një vendim të paanshëm.

Mos harroni se çfarë është e rëndësishme

Ashtu si blerja e shtëpisë, zgjedhja e një lagjeje është një nga gjërat më të rëndësishme që duhet ta rreshtoni ndër të parat kur të merni vendimet për shtëpinë tuaj të re. Hulumtoni shkollat lokale, çmimet mesatare të shtëpive dhe zhvillimet e planifikuara. Merrni parasysh gjëra të tilla si zhurma e trafikut, afërsia e dyqaneve dhe parqeve dhe sa afër vendit të punës suaj duhet të jeni. Ndërsa mendoni për të gjitha këto kritere dhe më shumë, bëni një listë të gjërave që duhet të keni.

 

Pyesni përreth

Pasi të keni gjetur disa lagje që i pëlqeni, është koha për një vizitë. Provoni të bëni një shëtitje në atë zonë, të hani në një restorant lokal dhe të flisni me pronarët e bizneseve lokale, si dhe me fqinjët e mundshëm. Madje mund të dëshironi të merrni një pronë me qira për një kohë që të merrni një vendim sa më të saktë për të gjitha gjërat.
Vizitat personale janë mënyra më e mirë për të vëzhguar gjëra të tilla si siguria, pastërtia dhe mirëdashja. Kështu që sigurohuni që të shikoni mirë përreth për të qenë i sigurt se është vendi i duhur për ju.

Join The Discussion

Compare listings

Compare