Si të lëvizni mobiljet e pakëndshme?

Lëvizja në një shtëpi të re është një kohë emocionuese ndryshimi, përgatitjeje dhe frymëzimi. Si do të dekoroni? Çfarë do të sjellësh? Si do të arrijë atje? Mobiljet, mallrat e punuar me dorë dhe sendet e mëdha mund të jenë sentimentale dhe të nevojshme, sado të mëdha për t’u lëvizur. Përdorni këto këshilla për të lëvizur pesë sende të zakonshme me përmasa të mëdha dhe të sikletshme për ta bërë lëvizjen tuaj të lehtë.

 1. Një dyshek
  Dyshekët mund të jenë parajsë për të fjetur, por një dhimbje për të lëvizur. Për të mbrojtur dyshekun tuaj gjatë udhëtimit të tij, vendoseni në një qese dysheku për t’u siguruar që të mos këputet ose gris. Më pas, hapni një rrugë të pastër për në automjetin e transportit. Duke përdorur një kukull ose kamion dore, lëvizni butësisht dyshekun mbi rrota në të njëjtën mënyrë që do të vendosnit bukën në një thotë dolli, me anën më të gjatë ngjitur me tokën. Nëse po e vendosni dyshekun në shtratin e një kamioni, në vend të një automjeti lëvizës të mbyllur, sigurojeni fort që të mos ngrihet. Këshillë: Një ditë para se të lëvizni, spërkatni sodë buke në dyshekun tuaj dhe më pas pastroni me fshesë me korrent pas 15 minutash për të hequr çdo erë.
 2. Një orë gjyshi
  A zotëroni sende sentimentale, si arti delikat apo orët e gjyshit me përmasa të mëdha? Mbani ato të sigurta dhe të shëndosha duke kërkuar mënyrën më të mirë për të lëvizur vlerën tuaj specifike. Për shembull, një orë gjyshi do të duhet të hiqen peshat e orës dhe të mbështillen veçmas në një batanije lëvizëse për të mbajtur të sigurt. Pastaj, një batanije e veçantë lëvizëse do të duhet të shtohet në barkun e orës për të stabilizuar dritaren e xhamit nga brenda. Më në fund, ora do të duhet të mbështillet në tërësi për të mbrojtur detajin e imët dhe të punuar me dorë prej druri.
 3. Një televizor me ekran të sheshtë
  Nuk ka asgjë më të mirë se sa të hyni në shtëpinë tuaj të re dhe të relaksoheni pas një dite të gjatë zbërthimi me një episod të shfaqjes tuaj të preferuar. Sigurohuni që televizori juaj të arrijë në mënyrë të sigurt duke përdorur një kuti të trashë të mbushur me batanije lëvizëse për ta paketuar. Mbajeni televizorin të mbështetur, në vend që ta shtrini, në mënyrë që të mos vendoset asnjë peshë shtesë në ekran. Së fundi, çantë së bashku dhe paketoni të gjitha litarët dhe telekomandën në një kuti për gjetje të lehtë kur e shpaketoni.
 4. Furnizime për pastrim
  Ju mund të keni një grusht pajisje pastrimi që jeni gati t’i merrni në shtëpinë tuaj të re. Përpara se të filloni paketimin, zgjidhini çdo material pastrimi të skaduar ose bosh dhe hidhini siç duhet. Për të paketuar furnizimet e pastrimit, do t’ju duhet një kuti e fortë, shirit paketimi dhe një qese plastike ose qese plehrash. Rreshtoni kutinë me çantën dhe ngjitni çdo shishe të mbyllur. Kjo do të parandalojë që pluhuri ose lëngu të ikë nga kutia dhe shishet, nëse ndodh një derdhje në mes të lëvizjes. Pasi kutia juaj të jetë mbushur në një peshë të menaxhueshme, lidheni çantën të mbyllur, më pas ngjiteni dhe etiketoni kutinë. Nëse mundeni, mbajeni kutinë tuaj në një automjet me ajër të kondicionuar, pasi nxehtësia mund të krijojë reaksione të dëmshme kimike brenda furnizimeve.
 5. Një piano
  Lëvizja e një pianoje kërkon përgatitje të lodhshme për të mbrojtur kapakun, tastet, anët dhe këmbët e saj. Duke përdorur batanije të trasha lëvizëse, mbështillni të gjithë instrumentin dhe sigurojeni batanijet me shirit. Do t’ju duhen katër deri në gjashtë persona për të lëvizur pianon, në varësi të peshës së saj. Përpara se të lëvizni, matni të gjitha vendet ku pianoja do të kalojë gjatë daljes nga shtëpia juaj dhe në shtëpinë tuaj të re, duke përfshirë korridoret, shkallët, dyert dhe automjetin në lëvizje. Duke përdorur një kukull dhe duke e mbajtur pianon në pozicionin e saj të drejtë, filloni ngadalë udhëtimin e saj. Mos harroni, asgjë nuk duhet të vendoset në majë të pianos gjatë lëvizjes për të mbrojtur përbërësit e saj. Pasi të jetë në shtëpinë e tij të re, do t’ju duhet të riakordoni instrumentin dhe t’i pastroni mirë për të hequr çdo pluhur që mund të jetë mbledhur gjatë transportit.

Join The Discussion

Compare listings

Compare