Si të rregulloni apartamentin tuaj përpara se të lëvizni

Lëvizja është një proces i madh, por rrëmuja është një hap që mund ta bëjë të gjithë procesin më të shkurtër dhe më të lehtë. Nëse ka ndonjë gjë, shpërngulja është koha e përsosur për të ndotur apartamentin tuaj dhe për të hequr qafe çdo gjë që nuk e përdorni më, por nga duhet të filloni? Nëse një proces më i shkurtër dhe më i lehtë i lëvizjes ju tingëllon i mirë, vazhdoni të lexoni për të mësuar se si ta rregulloni apartamentin tuaj përpara se të lëvizni.

Mbani në mend apartamentin tuaj të ri
Kur rregulloni para se të lëvizni, do të dëshironi të mbani parasysh apartamentin tuaj të ri dhe të mbani vetëm gjërat që do t’i përdorni në të vërtetë. Planifikoni se ku do të rregulloni mobiljet dhe dekorimet në apartamentin tuaj të ri dhe hiqni qafe çdo gjë që nuk do të ketë vend.

Mund të jetë e dobishme të krahasoni gjërat tuaja aktuale me fotografitë e apartamentit të ri për t’u siguruar që do të jeni të kënaqur me gjithçka që mbani. Merrni gjithçka që vendosni se nuk dëshironi dhe vendoseni në një kuti ose një grumbull. Ju do të vendosni se çfarë të bëni me të më vonë.

Kur jeni në dyshim, hidheni jashtë
Mund të jetë e vështirë të vendosni se çfarë të mbani dhe çfarë duhet të shkoni, por ka disa truke të thjeshta për t’ju ndihmuar të merrni vendimet tuaja. Jini veçanërisht të ashpër me artikujt në ruajtje – çdo gjë që nuk keni përdorur kurrë që kur e keni blerë duhet të shkojë automatikisht në grumbullimin e shitjes ose dhurimit.

Sipas Marie Kondo, autores bestseller i The Life-Changing Magic of Tidying Up, “Rrëmuja shkaktohet nga dështimi për t’i kthyer gjërat aty ku i përkasin. Prandaj, ruajtja duhet të zvogëlojë përpjekjen e nevojshme për t’i larguar gjërat, jo përpjekjen e nevojshme për t’i nxjerrë ato.

Nëse nuk jeni menjëherë të sigurt nëse doni të mbani diçka apo jo, ndoshta as që do ta vini re se është zhdukur, kështu që thjesht hiqni qafe atë! Procesi juaj i lëvizjes do të bëhet më i lehtë sa më shumë gjëra që të hiqni qafe, dhe nëse përfundoni duke vendosur se nuk duhet të kishit hequr qafe diçka, pothuajse gjithmonë mund ta zëvendësoni atë.

Shisni gjithçka që mundeni
Pasi të keni vendosur se nga çfarë do të hiqni qafe, do të dëshironi të shisni gjithçka që mundeni për të kthyer disa para. Nëse po zhvendoseni në një apartament më të vogël, madje mund të dëshironi të shisni disa nga mobiljet tuaja të vjetra. Shumë platforma në internet janë vende të shkëlqyera për të kthyer artikujt tuaj të vjetër dhe për të fituar disa para. Pak para shtesë janë gjithmonë të dobishme për të mbuluar shpenzimet e lëvizjes!

Dhuroni pjesën tjetër
Vendosni çdo gjë që nuk do të shitet për para të mjaftueshme për t’i vlefshëm kohën dhe mundin tuaj në një grumbull për të dhuruar. Ju mund t’i grumbulloni të gjitha këto artikuj dhe t’i sillni në një dyqan lokal të kursimeve për të përfunduar procesin e pastrimit.

Mbajini gjërat në gjendje të pastër!

Hapi i fundit në rregullimin është të mbani vendin tuaj të ri në atë mënyrë kur të hyni brenda! Para se të blini diçka, mendoni me vete nëse sinqerisht do ta përdorni shpesh apo jo. Sa më shumë mbeturina të keni në banesën tuaj, aq më e vështirë do të jetë të rrëmbeni herën tjetër, kështu që lehtësoni veten dhe shmangni blerjen e gjërave që nuk i dëshironi vërtet! Ju do të falënderoni veten herën tjetër që të lëvizni.

Join The Discussion

Compare listings

Compare