Si të vendosni për madhësinë ideale të shtëpisë për familjen tuaj

Blerja e një shtëpie është një ndër vendimet kryesore për këdo. Pasi të keni vendosur të blini një shtëpi, ka shumë mundësi që do të duhet të përballeni edhe me çështje të tjera. Një nga më të rëndësishmet është madhësia ideale e një shtëpie për t’iu përshtatur më së miri familjes dhe mënyrës së jetesës. Këtu janë disa këshilla që të mund të zgjidhni shtëpinë me madhësinë e duhur për të përmbushur nevojat tuaja.

 

Kuptoni se jo gjithmonë më shume është më mirë

Gjatë kohës që filloni kërkimin tuaj për një shtëpi, mund të filloni të mendoni se madhësia nuk ka shumë rëndësi. Përderisa është e mjaftueshme për të jetuar në të, nuk ju intereson se sa e madhe përfundon të jetë ajo shtëpi. E vërteta është se jo gjithmonë më shume është më mirë. Një shtëpi e madhe kërkon më shumë para, kohë dhe mirëmbajtje. Nëse nuk po përdorni hapësirën, thjesht mund të përfundoni duke humbur paratë tuaja për të ruajtur një shtëpi të madhe pa ndonjë arsye.

Njihni buxhetin tuaj të mirëmbajtjes

Një aspekt thelbësor i vendimit tuaj për blerjen e shtëpisë është të përcaktoni se cili do të jetë buxheti juaj për mirëmbajtjen e shtëpisë. Një shtëpi më e madhe kërkon më shumë kohë për t’u kujdesur dhe para, veçanërisht nëse shikoni shtëpi me oborre të mëdha. Sa i përket ambienteve të brendshme, ka pastrim, riparim dhe energji për ngrohje dhe ftohje. Diskutoni mbi buxhetin tuaj me partnerin dhe agjentin tuaj të pasurive të patundshme për të marrë një vendim të arsyeshëm.

 

Zgjedhni numrin e dhomave që do t’ju nevojiten

Nëse me të vërtetë nuk e dini se cila hapësirë është ideale për familjen tuaj, atëherë duhet të filloni në mënyrë sa më të thjeshtë. Kjo do të thotë të zgjedhni numrin e dhomave që do t’ju nevojiten. Merrni parasysh dhomat tuaja kryesore si kuzhinën dhe dhomën tuaj të ndenjës, dhe pastaj kaloni në numërimin e dhomave të gjumit dhe banjove që ju nevojiten. Kjo do t’ju japë një pikënisje të mirë për të identifikuar se sa hapësirë kërkohet për familjen juaj. Gjatë kohës që vendosni për numrin e dhomave, mbani në mend nëse planifikoni të zgjeroni familjen tuaj, nëse shpesh keni vizitorë dhe nëse mund t’ju duhet që një anëtar i familjes si p.sh një prind i plakur, të jetojë me ju në të ardhmen. 

Bëni turne nëpër shtëpi të ndryshme me madhësi të ndryshme

Sapo të krijoni një ide për gamën e madhësisë që do të përshtatet me nevojat tuaja, është koha të bëni disa turne. Kërkoni për shtëpi që janë në diapazonin e duhur të madhësisë që keni përcaktuar. Vizitat në shtëpi do t’ju japin një ide më të mirë se cilat dëshironi të jenë pamjet katrore të shtëpisë tuaj dhe si doni që ato metra katrorë të shpërndahen nëpër dhomat e gjumit, vendet e përbashkëta dhe pjesët e jashtme.

 

Përcaktimi i shtëpisë me madhësi të duhur për familjen tuaj mund të jetë sfiduese në fillim, por pas gjithë punës do të jeni në gjendje të zgjidhni madhësinë e përsosur të shtëpisë për ju dhe familjen tuaj.

Join The Discussion

Compare listings

Compare