Të mirat dhe të këqijat e blerjes së një shtëpie taniKur një fatkeqësi natyrore e papritur ose urgjencë shtetërore ose lokale ndërpret planet tuaja për të filluar gjuetinë në shtëpi, gjithçka nuk është e humbur. Ndërsa mundësitë për t’u miratuar paraprakisht për një hipotekë, për t’u takuar me një agjent të pasurive të paluajtshme ose shtëpi turne për shitje mund të jenë në prapavijë, ka ende mënyra se si mund të punoni drejt blerjes së shtëpisë tuaj të ëndrrave.

Pse Lëvizja Tani Mund të jetë e përshtatshme për Ju?

Blerja e shtëpisë gjatë një kohe kur zona ose rajoni juaj është mbyllur mund të ketë përfitimet e saj. Mund të ketë më pak konkurrencë për shtëpitë në zonat ku mund të planifikoni të lëvizni, dhe shitësit mund të jenë më të motivuar për të shitur ose më fleksibël në çmim. Filloni blerjen tuaj virtualisht ndërsa strehimi në vend mund të jetë i dobishëm nëse gjeni se keni kohë për të blerë në internet më tërësisht; kjo përpjekje shtesë mund t’ju japë një avantazh në gjetjen e një shtëpie që e doni brenda intervalit tuaj të çmimeve. Pasi të kalojë kriza, mund të ketë më shumë gjuetarë shtëpish në treg dhe çmimet mund të përshkallëzohen për shkak të një tregu më konkurrues që përfiton shitësit sesa blerësit, kështu që të bësh disa hapa përpara tani mund të jetë lëvizja e duhur për ty.

Merrni paraprakisht miratimin për një hipotekë

Kur të gjeni përfundimisht shtëpinë e ëndrrave tuaja, do të dëshironi që shitësi t’ju shohë si një blerës serioz. Për ta bërë këtë, merrni paraprakisht një hipotekë para se të filloni gjuetinë në shtëpi. Mund të jetë e mundur të miratoheni paraprakisht në internet, prandaj konsideroni të shikoni atë opsion. Paraprovimi i hipotekës është një letër nga një huadhënës që tregon se sa jeni të kualifikuar për të marrë hua nga huadhënësi, me një normë interesi të caktuar.

Ndërsa mund të mos jetë e mundur të takoheni me një huadhënës kur ekziston një situatë emergjente, siç është pandemia e koronavirusit, ju mund të organizoni informacionin tuaj që do të ndihmojë huadhënësin tuaj të përgatisë paraprovimin tuaj të hipotekës.

Kontrolloni raportet tuaja të kreditit dhe merrni rezultatin tuaj të kreditit. Kredia e mirë, siç është rezultati FICO prej 620 ose më i lartë, do t’ju kualifikojë për një hipotekë konvencionale dhe një normë interesi më të ulët.

Mblidhni të gjithë informacionin që do t’ju nevojitet huadhënësit tuaj për të filluar procesin e para-miratimit të hipotekës: informacion mbi të ardhurat (deklaratat W-2 nga dy vitet e fundit dhe cungimet e fundit të pagave); informacion mbi pasurinë (pasqyrat bankare dhe deklaratat e llogarisë së investimit); dhe identifikimin tuaj personal.

Pasi huadhënësi juaj të jetë në dispozicion për t’u takuar me ju personalisht, do të keni gjithçka të nevojshme për ta bërë procesin e para -miratimit të hipotekës të shkojë pa probleme.

Përdoreni këtë kohë për të hulumtuar tregun

Nëse sapo keni filluar të kërkoni një shtëpi, merrni kohë për të hulumtuar zonat ku dëshironi të lëvizni, vlerat e shtëpisë së zonës dhe çmimet mesatare të shitjes për llojin e shtëpisë që jeni të interesuar të blini. Njihuni me kushtet e pasurive të paluajtshme dhe shkurtesat e listimit në mënyrë që të mund të shfletoni me lehtësi listimet dhe të përqendroheni në veçoritë që ju interesojnë më shumë. Së fundi, pyesni miqtë dhe familjen për rekomandimet e sekserit dhe shikoni kredencialet dhe rishikimet e tyre në internet. Bëni një listë të shkurtër të kandidatëve të agjentëve të pasurive të paluajtshme për të intervistuar sapo të jeni në gjendje të caktoni oraret e intervistës.

Shikimi Virtual i Shtëpisë

Nëse të gjithë do të fillonit  të kërkoni  shtëpi vetëm për t’u penguar nga një fatkeqësi natyrore, mandate shtetërore ose rajonale, apo edhe nga pandemia COVID-19, merrni zemër: Ju ende mund t’i shikoni shtëpitë në treg nga shtëpia juaj, sa herë që të jetë e përshtatshme për ju. Shumë agjentë të pasurive të paluajtshme postojnë turne virtualë të pronave për shitje në faqet e tyre të internetit dhe YouTube. Kur bëni një turne virtual ose merrni pjesë në një shtëpi të hapur virtuale, mund të merrni një pamje realiste të pronës. Pastaj, me një klikim të miut, mund të shihni të gjitha detajet që janë të rëndësishme për ju. Për më tepër, duke vizituar shtëpitë praktikisht, mund të shihni shumë më tepër sesa do të ishte e mundur në një ditë të vetme me agjentin tuaj të pasurive të patundshme.

Gjeni një përfaqësues të udhëtarëve

Edhe gjatë këtyre kohërave sfiduese, ka akoma shumë për të arritur në përpjekjen tuaj për të gjetur shtëpinë tuaj të ëndrrave. Nëse planifikoni të blini një shtëpi, do t’ju duhet sigurimi i shtëpisë. Merrni këtë kohë për të gjetur një përfaqësues të Udhëtarëve pranë jush.

Join The Discussion

Compare listings

Compare