Të mirat dhe të këqijat: Kafshët shtëpiake në apartamentin tuaj

Për disa njerëz, jeta në apartament mund të mos ndihet e plotë pa një kafshë shtëpiake. Thënë kështu, përgjegjësitë e përfshira në pronësinë e kafshëve shtëpiake mund të jenë të frikshme – dhe kjo është përpara se të merrni parasysh shumë konsiderata unike që vijnë me jetën në apartament. Më poshtë, ne peshojmë të mirat dhe të këqijat e të pasurit kafshë shtëpiake në një apartament.

Avantazhet e kafshëve shtëpiake në një apartament

Më pak i vetmuar
Njerëzit që jetojnë vetëm në një apartament mund të përjetojnë vetminë, veçanërisht gjatë kohës kur është më mirë të qëndroni në shtëpi. Kafshët shtëpiake mund të ndihmojnë për të luftuar vetminë pasi shoqëria e tyre, megjithëse jo njerëzore, mund të marrë rolin e një miku më të mirë. Për më tepër, nëse jetoni në një ndërtesë miqësore me kafshët shtëpiake me shumë pronarë të tjerë kafshësh shtëpiake ose rregullisht ecni me qenin tuaj, mund ta gjeni veten duke takuar dhe miqësuar pronarët e tjerë të kafshëve shtëpiake në zonën tuaj. Edhe vetëm duke vënë re se banorët e tjerë në ndërtesën tuaj të banesës kanë kafshë shtëpiake, mund ta bëjë më të lehtë miqësinë me këta fqinjë nëse edhe ju keni një kafshë shtëpiake.

Më shumë argëtim
Nëse nuk mund të dilni shumë nga banesa juaj, por e gjeni veten lehtësisht të mërzitur, një kafshë shtëpiake mund të sigurojë argëtim të bollshëm. Të luash me kafshët shtëpiake mund t’ju ndihmojë të kaloni kohën kur aktivitetet tuaja të tjera të zakonshme të banesës thjesht nuk po e bëjnë këtë. Kafshët shtëpiake mund të jenë po aq argëtuese për çdo mysafir që ju viziton gjithashtu.

Dilni jashtë (ose qëndroni brenda) dhe ushtroni
Disa studime kanë lidhur pronësinë e kafshëve shtëpiake me jetëgjatësinë më të gjatë, dhe të tjera kanë treguar se pronarët e qenve bëjnë më shumë stërvitje sesa njerëzit që nuk kanë qen pasi qentë duhet të shëtisen disa herë në ditë. Pra, pronësia e kafshëve shtëpiake mund të jetë veçanërisht e shëndetshme për ju nëse përpiqeni të gjeni kohën për t’u ushtruar ose thjesht të bezdisni ushtrimet në banesën tuaj. Për më tepër, nëse ndërtesa juaj e banesës ka pajisje miqësore për kafshët shtëpiake ose një zonë të jashtme ku kafshët shtëpiake janë të mirëseardhura, mund të zbuloni se kafsha juaj ju ndihmon të eksploroni këto zona të përbashkëta – dhe të miqësoheni me fqinjët tuaj – më lehtë.

Disavantazhet e kafshëve shtëpiake në një apartament
Mungesa e hapësirës
Kafshët shtëpiake kërkojnë stërvitje dhe argëtim, dhe të dyja këto nevoja mund të jenë të vështira për t’u siguruar në apartamente të vogla ku luftoni për të krijuar hapësirë ​​për veten tuaj. Nëse e keni të vështirë të bëni ushtrimet e duhura në apartamentin tuaj, atëherë mund ta keni po aq të vështirë të bëni një lojë të rrahur në zemër për të marrë qenin tuaj (veçanërisht një qen të madh) ose t’i jepni maceve hapësirë ​​të mjaftueshme për të ndjekur pas minjve lodër ose topave të fijeve. Dhe nëse apartamentit tuaj i mungon hapësira në natyrë, mund të mos keni mundësi ta lini qenin tuaj të dalë shpejt për një pushim në banjë në vend që të angazhoheni për një shëtitje të plotë. Mungesa e hapësirës së brendshme gjithashtu mund ta bëjë më të vështirë ruajtjen e furnizimeve për kafshët shtëpiake, lodrave dhe ushqimit.

Sfidat me gjuetinë e apartamenteve
Me një kafshë shtëpiake në tërheqje, gjetja e një apartamenti të ri mund të bëhet dukshëm më sfiduese. Jo pothuajse të gjithë pronarët do të lejojnë kafshë shtëpiake, dhe ata që e bëjnë këtë mund t’ju kërkojnë gjithashtu një tarifë shtesë një herë për kafshët shtëpiake ose qira shtesë mujore për kafshët shtëpiake. Për më tepër, nëse keni nevojë për një apartament me akses në pajisjet e kafshëve shtëpiake, të tilla si stacionet e larjes së qenve, opsionet e gjuetisë së banesës suaj mund të jenë të kufizuara (dhe ka të ngjarë më të shtrenjta).

Më shumë shpenzime dhe përgjegjësi
Të kesh një kafshë shtëpiake do të thotë të kujdesesh për të, dhe të kujdesesh për kafshën tënde nuk do të thotë vetëm ta ushqesh dhe të kujdesesh për të, por të paguash për ushqimin, lodrat, mobiljet për kafshët shtëpiake, faturat e veterinerit dhe shpenzimet e tjera për kafshët për të cilat përndryshe nuk do të duhej të shqetësoheshe. rreth (plus, për macet, mbeturina mace). Nëse udhëtoni për periudha të gjata dhe nuk keni shokë dhome që të kujdesen për kafshët tuaja shtëpiake, mund t’ju duhet gjithashtu të paguani dikë që të kujdeset për to në mungesë tuaj. Dhe nëse kafshët tuaja shtëpiake përjetojnë urgjenca mjekësore, pagesa për kujdesin e tyre shëndetësor mund të bëjë një dëmtim të menjëhershëm dhe të madh në buxhetin tuaj.

Join The Discussion

Compare listings

Compare