Turneu i apartamenteve: Çfarë të kërkoni dhe cilat pyetje të bëni?

Ndërsa filloni të planifikoni kërkimin e apartamentit tuaj, është thelbësore të kuptoni se si të planifikoni një turne dhe çfarë të kërkoni ndërsa shikoni njësitë e mundshme. Për të optimizuar përvojën tuaj të turneut në apartament, do të dëshironi të keni një listë kontrolli gjithëpërfshirëse, si dhe një listë pyetjesh për t’i bërë agjentit të qiradhënies. Të jesh i përgatitur dhe të kesh një udhëzues të gjërave për të kërkuar gjatë udhëtimit në apartamente mund t’ju ndihmojë të vendosni shpejt nëse një njësi është e përshtatshme. Përdorni këtë udhëzues turistik të apartamenteve për t’ju ndihmuar të gjeni shtëpinë tuaj të re ideale.

Organizimi i një turneu në apartament
Pasi të keni kërkuar në faqet e internetit të apartamenteve me qira, gjeni numrin e telefonit të agjentit të qiradhënies për të siguruar një kohë për të parë njësinë e disponueshme. Ju gjithashtu mund të keni mundësinë të kërkoni një turne në apartament përmes portalit online të qiradhënies. Pas kontaktit tuaj fillestar, ju do t’i jepni agjentit të qiradhënies emrin dhe numrin tuaj të telefonit dhe do të identifikoni se cilin apartament dëshironi të shikoni.

Më pas, caktoni një datë dhe orë për t’u takuar me agjentin e shfaqjes dhe konfirmoni adresën e vendit ku do të takoheni. Planifikoni të shpenzoni diku nga 20 minuta deri në një orë për të inspektuar plotësisht apartamentin dhe për të bërë pyetje përkatëse. Jini të përpiktë për kohën tuaj të takimit dhe nëse keni nevojë të anuloni ose riplanifikoni, bëjeni këtë me njoftim paraprak.

Çfarë duhet të sillni me vete në takimin tuaj
Sillni me vete të gjitha dokumentet tuaja të nevojshme, të tilla si aplikimin tuaj për qira, raportin e kredisë dhe një fletore dhe pajisje shkrimi për të shënuar pyetjet tuaja në listën tuaj të kontrollit. Ju gjithashtu mund të dëshironi të sillni kasetë matëse në mënyrë që të mund të merrni matjet fillestare të hapësirës dhe të identifikoni më mirë nëse orenditë dhe gjërat tuaja aktuale do të përshtaten me paraqitjen.

Pyetje thelbësore për të bërë gjatë turneut në apartament

Bërja e këtyre pyetjeve në fillim mund të ndihmojë në shmangien e çdo keqkuptimi.

-A mund të kem një shok dhome? Nëse mendoni se dëshironi ta ndani apartamentin me një shok dhome, sigurohuni që të pyesni për rregullat dhe rregulloret e shokut të dhomës dhe sillni shokun tuaj të mundshëm me vete në shfaqje.
-Cilat janë politikat tuaja për kafshët shtëpiake? Edhe pse e keni ngushtuar kërkimin tuaj në apartamente që lejojnë kafshë shtëpiake, mbuloni gjithmonë bazat tuaja duke pyetur për politikat dhe depozitat ose tarifat specifike për kafshët shtëpiake.
-Çfarë duhet të pres të paguaj për qiranë e muajit të parë dhe të fundit? Jini të qartë në lidhje me politikat e qirasë së muajit të parë dhe të fundit në mënyrë që të mund të buxhetoni siç duhet.
-Sa është depozita e sigurisë? Ju dëshironi të dini se sa të buxhetoni për depozitën e sigurisë dhe kërkesat e pastrimit dhe mirëmbajtjes për të marrë mbrapsht depozitën tuaj të plotë në fund të afatit të qirasë.
-A përfshihen shërbimet komunale? Zbuloni se cilat shërbime do të jeni përgjegjës për pagesën dhe ngritjen, dhe nëse ka ndonjë shërbim komoditeti të ndërtimit të përfshirë në çmimin e qirasë.
-Cilat janë politikat e parkimit? Pyete nëse do të kesh një vend parkimi të caktuar ose nëse parkimi është në bazë të shërbimit të parë. Shumica e ndërtesave do të kenë një tarifë shtesë për parkimin e rezervuar, prandaj sigurohuni që ta përfshini atë kosto në buxhetin tuaj mujor.
-A mund ta jap apartamentin me nënqira? Bëjeni këtë pyetje në rast se keni ndonjë plan për të udhëtuar për një kohë të gjatë dhe do të dëshironit që dikush ta jepni me qira njësinë gjatë kohës që jeni larg.
-Si mund të paraqes një kërkesë për mirëmbajtje? Bëjeni këtë pyetje në mënyrë që të dini se si të vazhdoni procesin e plotësimit të një kërkese për mirëmbajtje. A paraqitet kërkesa nëpërmjet një formulari në internet apo përmes emailit? Sa kohë duhet që një çështje e mirëmbajtjes të zgjidhet?

Bërja e pyetjeve të duhura dhe njohuria se çfarë të kërkoni gjatë udhëtimit në apartamente mund t’ju ndihmojë të gjeni me sukses shtëpinë e re të përsosur. Me burimet në dispozicion dhe kërkimin e zellshëm, ju mund ta bëni gjuetinë e apartamenteve argëtuese.

Join The Discussion

Compare listings

Compare