Pse njerëzit po e përkrahin blerjen e shtëpisë më shumë se sa marrjen me qira

-Ndërsa shumë prej nesh kalojnë kohë shtesë në shtëpi, ne jemi duke rivlerësuar se çfarë do të thotë “shtëpi” dhe çfarë mund të na nevojitet në vazhdim. Sipas shumë ekspertëve, tregu i pasurive të patundshme pritet të vazhdojë të rritet në 2021, dhe kryesisht drejtohet nga ndikimi i qëndrueshëm që ka pandemia në stilin e jetës sonë.

-Disa nga arsyet që njerëzit po rishikojnë se ku jetojnë dhe pse ata presin të blejnë një shtëpi këtë vit.

1. Normat e ulëta të interesit të hipotekës

Nëse keni gjetur një shtëpi që i përshtatet nevojave tuaja me një çmim që mund ta përballoni, mund të jetë më mirë të veproni tani sesa të prisni për ulje të normave të interesit në të ardhmen që nuk mund të vijnë kurrë dhe një të ardhme që ka të ngjarë të ketë një inventar shumë të ngushtë.

2.Duke punuar nga shtëpia

Puna në distancë është një normale e re për shumë biznese dhe mund të zgjatë më shumë sesa pritej. Shumë në fuqinë punëtore sot po zbulojnë se nuk kanë nevojë të jetojnë më pranë zyrës dhe ata mund të kursejnë më shume para duke punuar nga shtëpitë e tyre.

3. Më shumë hapësirë ​​në natyrë

Një tjetër përparësi e re për pronarët e shtëpive është të kenë hapësirë ​​më të përdorshme në natyrë. Të qenit në shtëpi po i shtyn ata në disa zona të kërkojnë lagje më pak të populluara në mënyrë që ata të kenë më shumë hapësirë ​​për të zgjatur këmbët. Përveç kësaj, ata që jetojnë në apartamente dhe shtëpi në qytet shpesh kërkojnë pamje shtesë katrore, si brenda ashtu edhe jashtë.

4. Shmangia e Renovimeve

Kohët e fundit ka dalë në dritë se shumë pronarë të shtëpive gjithashtu preferojnë të blejnë një shtëpi të re sesa të kalojnë në procesin e rregullimit të një që kanë. Shumë prej këtyre pronarëve të shtëpive i kanë dhënë përparësi blerjes sesa renovimit për lehtësi dhe kursime të mundshme të kostos.

-Është e qartë se nevojat e pronësisë së shtëpive po ndryshojnë. Nëse jeni duke u përpjekur të vendosni nëse tani është koha e duhur për të blerë një shtëpi, kontaktoni një profesionist lokal të pasurive të patundshme sot për të diskutuar mundësitë tuaja.

Join The Discussion

Compare listings

Compare