Përgatituni për shpenzime shtesë dhe të papritura

Ju jeni të ngazëllyer sepse sapo gjetët shtëpinë e përsosur. Lagja është e shkëlqyeshme, shtëpia është simpatike dhe çmimi është i duhuri. Por çmimi i kërkuar është vetëm fillimi. Jini të përgatitur për shpenzime shtesë dhe shpesh të papritura për blerjen e shtëpive që mund t’i kapin blerësit në dijeni dhe t’ju lënë shpejt nën ujë në shtëpinë tuaj të re.

-Prisni të papriturën!

Për pothuajse çdo person që blen një shtëpi, shpenzimet nuk ndalen me parapagimin. Sigurimi i pronarëve të shtëpive dhe kostot e mbylljes, si vlerësimi dhe tarifat e huadhënësit, zakonisht janë të lehta për tu planifikuar sepse ato janë futur në procesin e blerjes së shtëpive, por shumica e kostove përtej tyre ndryshojnë.

Pronarët e mëparshëm të shtëpisë tuaj janë faktori më i madh që ndikojnë në kostot tuaja të transferimit. Nëse ata marrin frigoriferin kur lëvizin, do të duhet të blini një për ta zëvendësuar atë. E njëjta gjë vlen për çdo pajisje të madhe.

Dhe ndërsa këto mund të duken si një blerje e vogël krahasuar me blerjen e një shtëpie, pajisjet shpejt shtohen, veçanërisht nëse thjesht keni shpenzuar pjesën më të madhe të parave tuaja në një parapagim.

Ju gjithashtu do të jeni të interesuar për çdo përmirësim të menjëhershëm të nevojave të shtëpisë, përveç nëse i negocioni ato si pjesë e marrëveshjes tuaj të blerjes së shtëpisë.

Për fat të keq, këto kosto janë më së paku të fshehura nga ato që mund të hasni.

Kur blini një shtëpi, sigurisht punësoni një inspektor shtëpie (edhe kjo kushton para!) Për të siguruar që shtëpia nuk do të shembet herën tjetër kur bie shi. Inspektorët kërkojnë instalime elektrike të këqija, themele të dobëta, kalbje druri dhe probleme të tjera të fshehura që mund të mos i gjeni vetë.

Më keq akoma, këto probleme rrallë mbulohen nga sigurimi i shtëpisë. Nëse një inspektor zbulon një problem serioz, atëherë do të duhet të vendosni nëse akoma dëshironi të blini shtëpinë. Sido që të jetë, do të keni koston e punësimit të inspektorit.

-Konsideroni rehatinë tuaj!

Një kosto tjetër është komoditeti juaj. Ekzistojnë një numër vlerësimesh më të vogla për të cilat mund të mos mendoni derisa të vendosni.

Join The Discussion

Compare listings

Compare